-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 03 /16:19

FIFA korupcijos skandalas: Rusija tikisi išlaikyti teisę rengti pasaulio čempionatą

Antradienį pasaulio futbolo bendruomenę sukrėtė netikėta žinia – ką tik perrinktas FIFA prezidentas Seppas Blatteris paskelbė apie savo atsistatydinimą.
Vladimiras Putinas ir Seppas Blatteris
Vladimiras Putinas ir Seppas Blatteris / „Scanpix“ nuotr.

Svarbiausi faktai trumpai:

  • Antradienio vakarą Seppas Blatteris paskelbė, kad atsistatydina iš FIFA prezidento pareigų.
  • Gruodžio-kovo mėnesiais bus sušauktas neeilinis FIFA kongresas, kuris išrinks naują prezidentą.
  • UEFA prezidentas Michelis Platini yra laikomas lažybininkų favoritu.
  • JAV žiniasklaida skelbia, kad FTB tiria Seppo Blatterio ryšį su padarytais nusikaltinimais.
  • Trečiadienį turėtų būti paviešinti buvusio FIFA valdybos nario Chucko Blazerio parodymai.

16:20 val. Apie ketinimą kandidatuoti į FIFA prezidento postą paskelbė ir legendinis Brazilijos futbolininkas Zico: „Kodėl gi ne? Buvau Brazilijos sporto ministru ir turiu pakankamai patirties ir meilės futbolui.“

15:30 val. Specialiai surengtoje spaudos konferencijoje Pietų Afrikos Respublikos atstovai paneigė bet kokius įtarimus, kad šalis kyšiais įgijo teisę organizuoti 2010 metų pasaulio čempionatą.

Buvęs FIFA viceprezidentas Jackas Warneris yra kaltinamas paėmęs 10 mln. JAV dolerių kyšį iš PAR federacijos už čempionato organizavimą.

15:00 val. Rusijos olimpinio komiteto vadovas Aleksandras Žukovas netiki, kad šaliai gali grėsti boikotai pasaulio čempionato metu: „Nemanau, kad kas nors išdrįstų to imtis.“

12:45 val. Rusijos sporto ministerija išplatino pranešimą, kuriame teigia, kad Seppo Blatterio atsistatydinimas buvo netikėtas, tačiau tai niekaip nepakenks 2018 metų pasaulio čempionatui Rusijoje.

12:15 val. Michelis Platini atidėjo UEFA pasitarimą, kuris turėjo vykti šeštadienį Berlyne, prieš Čempionų lygos finalą.

„Manau, kad dabar būtų geriausia visiems įvertinti susidariusią situaciją ir apsispręsti, ką mes apie tai galvojame, kad galėtume judėti į priekį“, – oficialiame pranešime teigė M.Platini.

Atnaujinta 11:20 val. Interpolas paskelbė buvusio FIFA viceprezidento Jacko Warnerio paiešką. Taip pat buvo paskelbtos ir kitų FIFA atstovų paieškos – Nicoláso Leozo, Alejandro Burzaco, Hugo Jinkio, Mariano Jinkio, José Margulies.

Tai vadinamas „Red Notice“. Interpolą vienijančiose 190 šalyse šie asmenys paskelbiami ieškomais, tačiau tai nėra tarptautinis arešto orderis.

Lažybininkai spėja, kad S.Blatterio įpėdiniu gali tapti UEFA vadovas Michelis Platini, kuris atvirai kritikavo šveicarą ir ragino jį atsistatydinti. Tiesa, jam gali pritrūkti Afrikos regiono palaikymo.

Kandidatu išlieka ir rinkimuose pralaimėjęs Jordanijos princas Ali al-Husseinas. Taip pat anksčiau iš rinkimų pasitraukęs portugalas Luisas Figo.

Anot šaltinių „ABC News“ ir „The New York Times“, JAV pareigūnai tikisi surinkti pakankamai duomenų, kad S.Blatteriui būtų pateikti įtarimai dėl pinigų plovimo ir reketo.

Iki naujų rinkimų organizacijai turėtų vadovauti FIFA Audito komiteto pirmininkas, S.Blatterio tautietis Dominico Scala.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius