-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FIFA specialistas mokė lietuvius masinio futbolo paslapčių

Nacionalinėje futbolo akademijoje praėjusią savaitę vyko Lietuvos futbolo federacijos organizuojami masinio futbolo („Grassroots“) organizatorių kursai. Tai jau treti panašaus pobūdžio mokymai, kuriuos LFF pastarąjį mėnesį organizavo su Tarptautinės futbolo asociacijos (FIFA) specialistų pagalba.
FIFA instruktorius iš Vokietijos Horstas Kriete.
FIFA instruktorius iš Vokietijos Horstas Kriete. / V.Knyzelio/LFF.lt nuotr.

Kursai masinio futbolo propaguotojams Lietuvoje buvo organizuojami pirmą kartą. Mokymai buvo skirti perteikti FIFA žinias aktyviausiems įvairių šalies regionų masinio futbolo entuziastams – mokytojams ar treneriams, – rašo LFF.lt.

Kursų metu jie sužinojo daug naujovių, kurias galės pritaikyti organizuojant įvairius masinio futbolo projektus ir festivalius, gavo techninių patarimų kaip atlikti pratimus, kaip vykdyti futbolo užsiėmimus ir kita.

Mokymus vedęs FIFA instruktorius iš Vokietijos Horstas Kriete negailėjo gerų žodžių jų dalyviams ir gyrė paskutinę seminaro dieną staiga surengtą parodomąjį futbolo festivalį, kuriame dalyvavo beveik šimtas vaikų iš Kauno, Kazlų Rūdos ir Ariogalos.

„Šią savaitę tikrai gerai praleidau laiką, o tai ypač svarbu. Didelį įspūdį paliko paskutinę kursų dieną suorganizuotas futbolo festivalis. Jis buvo tiesiog fantastiškas!“ – sakė H.Kriete.

Svečias dalyviams pažymėjo, kad tobulėjimui ribų nėra, o viskas prasideda nuo smulkmenų.  „Didžiajame futbole nėra smulkmenų, į kurias negali nekreipti dėmesio. Taip pat ir masiniame futbole – privalai numatyti net ir mažiausias detales, kurios kartais tampa ypač svarbios“, – teigė FIFA masinio futbolo instruktorius iš Vokietijos.

Skatina mėgautis futbolu

LFF masinio futbolo projektų koordinatorius Vaidotas Rastenis džiaugėsi, kad šiems kursams pavyko surinkti tokią šaunią masinio futbolo instruktorių komandą.

„Visi šie žmonės dar kartą patvirtino, kad juos pakvietėme ne veltui. Visų kursų metu jie nuoširdžiai dirbo ir festivalio metu pasirodė kaip labai kūrybingi, emocionalūs ir puikiai dirbantys su vaikais.  Kursams dar nesibaigus visi klausinėjo, kada panašūs mokymai vyks ir vėl. Todėl tikimės ateityje juos surengti dar kartą“, – sakė V.Rastenis.

Mokymų dalyviai atkreipė dėmesį, kad  FIFA masinio futbolo koncepcijoje ypač akcentuojami vaikai iki 12 metų amžiaus. „Lietuvoje  futbolo treneriai daugiau dėmesio kreipia į profesionalumą ir rezultatus. FIFA  labiau skatina  tiesiog mėgautis žaidžiant futbolą. Pavyzdžiui, Vokietijoje vaikai pradeda profesionaliai treniruotis sulaukę 10–11 metų. Iki tol jie futbolą žaidžia savo malonumui su retais trenerių patarimais“, – aiškino V.Rastenis.

Žaidžiančių nuolat daugėja

Nors tokie kursai su FIFA pagalba vyko pirmą kartą, masinio futbolo renginiai Lietuvoje vyksta kasmet, jau beveik dešimtmetį, o dalyvių skaičius mūsų šalyje nuolat auga. Prieš dešimtmetį masinio futbolo renginiuose buvo registruota vos 6100 ne profesionalių futbolininkų. Šiemet šis skaičius jau sieka apie 78 000.

„Vien šiemet vykusios „Ežiogolo“ moksleivių žaidynės sutraukė 12 tūkstančių dalyvių, o „Futboliuko“ projekte dalyvavo per 50  ikimokyklinio ugdymo įstaigų – apie 4 tūkstančius vaikų. Žaidžiančių futbolą skaičius kasmet išauga apie 10–15 procentų. Tikimės, kad šie kursai futbolo entuziastams padės dar labiau populiarinti futbolą ir didinti masiškumą“, – teigė LFF masinio futbolo projektų koordinatorius.

Liepos bei rugpjūčio mėnesiais vaikus ir jaunimą ruošiasi nudžiuginti net du LFF ilgalaikės vaikų masinio užimtumo programos „Sugrąžinkime vaikus į stadionus“ projektai.  Šeštą kartą atostogaujančius vaikus smagiai praleisti laiką su kamuoliu pakvies „Vasaros linksmoji futbolo mokykla”, o iniciatyvūs bei kūrybingi 14–17 metų jaunuoliai  dalyvaus projekte „Jaunasis lyderis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius