-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Futbolo A lygoje „Ekranas“ pergale prieš „Klaipėdos granitą“ sugadino Roberto Poškaus gimtadienį

Antroji sezono Panevėžio „Ekrano“ išvyka į uostamiestį buvo sėkmingesnė, „SMScredit.lt A lygos“ XII-ojo turo mače panevėžiečiai įveikė „Klaipėdos granitą“ rezultatu 3:1 (3:1). Rungtynių išvakarėse gimtadienį pažymėjęs strategas Robertas Poškus auklėtinių dovanos nesulaukė, jo diriguojama komanda turnyro lentelėje vis dar aštunta, savo ruožtu, Valdo Dambrausko kariauna pakilo į ketvirtąją vietą.
Elivelto Ribeiro Dantas
Elivelto Ribeiro Dantas / fkekranas.lt nuotr.

Antradienį Marijampolės „Sūduva“ 4:1 įveikė „Šiaulius“.

Rungtynes aktyviau pradėjo „Ekranas“, o pirmasis pavojingos atakos smaigalyje atsidūrė Elivelto, kurio smūgis iš itin aštraus kampo buvo kiek netikslus. Kiek vėliau su antru brazilo bandymu susitvarkė klaipėdiečių vartininkas Paulius Pocius.

Dar kartą vartų sargas buvo priverstas gelbėti komandą nuo Luko Kochanausko smūgio, jam puikų perdavimą iš tolimos distancijos atliko Rytis Pilotas.

„Klaipėdos granitas“ turėjo savų argumentų į svečių aktyvų žaidimą – George Alaverdašvilis sužibėjo individualiu meistriškumu, gruzino smūgiuotas kamuolys sudrebino vartų skersinį.

Vis tik šioje karuselėje pirmi pasižymėjo „Ekranas“, po Edgaro Baranausko smūgio kamuolys atsimušė į vartų konstrukciją, o laiku tinkamoje vietoje atsidūręs Elivelto pasiuntė kamuolį į tuščius vartus.

VIDEO: Klaipėdos Granitas 1:3 Ekranas: įvarčiai (XII turas; 2014-05-06)

Jau po kelių akimirkų beprotiškoje atkarpoje į svečių vartus buvo skirtas 11 metrų baudinys. Tomas Dapkus prasižengė baudos aikštelėje prieš Roką Borusą, o prie žymos stojęs Ernestas Veliulis nesuklydo ir užtikrintai išlygino rezultatą.

Po įmuštų įvarčių abi komandos trumpam atsikvėpė, pavojingesni epizodai kildavo tik po standartinių padėčių.

Tylą nutraukė Uchenna Umeh, po standartinės padėties ir įvykusių rikošetų saugui labai palankiai atšoko kamuolys, legionierius nesuklydo bei užtikrintai pasiuntė kamuolį į vartus.

Po kelių akimirkų Dominykas Galkevičius puikiu tolimu smūgiu vos neišlygino rezultato, tačiau savo žodį tarė ir kitas rezultatyviai šiame sezone atakuojantis snaiperis. Šeimininkai grubiai suklydo, „Ekranas“ pabėgo į greitą ataką, Elivelto kulnu perdavė kamuolį Dovydui Norvilui, kuris surado laisvą L.Kochanauską, puolėjui beliko vienu lietimu nukreipti kamuolį į vartus.     

Po pertraukos R.Poškus atliko iš karto net du keitimus, o panevėžiečiai susikoncentravo ties savo vartų saugumu. Rokiruotes atliko ir priešingai barikadų pusei dirigavęs V.Dambrauskas, deja, bet vienas keitimas buvo priverstinis – susižeidusį R.Pilotą pakeitė Džiugas Petrauskas.

Nors atidavęs iniciatyvą varžovams, „Ekranas“ gynėsi gana užtikrintai, tačiau porą kartų savo meistriškumą buvo priverstas pademonstruoti ir vartininkas Kornelijus Timofejevas, sugavęs pažeme Ernesto Veliulio smūgiuotą kamuolį bei likvidavęs pavojų, kilusį po standartinių padėčių.

„Ekranas“ atsakė L.Kochanausko smūgiu, tačiau kamuolį sugavo P.Pocius. „Klaipėdos granitas“ rungtynių pabaigoje kovojo ir bandė sušvelninti rezultatą, bet visas jų pastangas niekais paversdavo svečių gynėjai.

„Klaipėdos granitas“ – Panevėžio „Ekranas“ 1:3 (1:3)

„Klaipėdos granitas“: P.Pocius, R.Borusas, R.Simanavičius, O.Tarasenko, G.Adžijevas (46 min. H.Wakino), T.Čargeišvilis (46 min. T.Tamošauskas), O.Dmytrenko, D.Galkevičius (67 min. M.Zizelevas), Z.Jesipovas, G.Alaverdašvilis, E.Veliulis.

„Ekranas“: K.Timofejevas, E.Gridvainis, R.Pilotas (56 min. D.Petrauskas), A.Šušnjar, S.Urbys, E.Baranauskas, T.Dapkus (46 min. L.Baranauskas), D.Norvilas, Elivelto, U.Umeh, L.Kochanauskas (83 min. A.Meškinis).

Įvarčiai: E.Veliulis (iš 11 m. baudinio – 21) ; Elivelto (20), U.Umeh (38), L.Kochanauskas (43).

Geltonos kortelės: Z.Jesipovas (32), R.Simanavičius (37), O.Tarasenko (73) ; T.Dapkus (21), E.Girdvainis (29).

„SMScredit.lt A lygos“ turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Vilniaus „Žalgiris“ 11 8 3 0 32:5 25
2. Klaipėdos „Atlantas“ 11 5 5 1 22:9 20
3. Pakruojo „Kruoja“ 11 5 4 2 18:10 19
4. Panevėžio „Ekranas“ 12 4 6 2 23:13 18
5. Gargždų „Banga“ 11 5 3 3 14:7 18
6. „Trakai“ 11 4 5 2 18:12 17
7. Marijampolės „Sūduva“ 11 4 2 5 14:17 14
8. „Klaipėdos granitas“ 12 2 5 5 13:16 11
9. „Šiauliai“ 11 2 2 7 11:15 8
10. Alytaus „Dainava“ 11 0 0 11 1:62 0

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: Elivelto ir L.Kochanauskas (abu „Ekranas“) – 7 įvarčiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius