-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Futbolo A lygoje „Žalgiris“ namie vienu įvarčiu palaužė „Ekraną“

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai antrame rate įveikė „Ekrano“ gynybinius įtvirtinimus, tuo pačiu savo bastioną paversdami neįveikiama tvirtove, o geru puolimu galintys pasigirti panevėžiečiai antrame mače iš eilės čempionams nepelnė įvarčio. Šį kartą žalgiriečiai 15-ojo turo „SMScredit.lt A lygos“ mače rezultatu 1:0 (0:0) privertė kapituliuoti Valdo Dambrausko auklėtinius. Sostinės klubas pasinaudojo artimiausių konkurentų kluptelėjimais ir persvarą turnyro lentelėje nuo Klaipėdos „Atlanto“ padidino iki aštuonių taškų.
Rungtynių akimirka
Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Rungtynių pradžioje kamuolio kontrolė priklausė Mareko Zubo auklėtiniams, tačiau svečiai savoje aikštės pusėje neužsidarė ir kartas nuo karto regzdavo atakas.

Po pakelto kampinio Linas Pilibaitis netaikliai smūgiavo galva, o po kelių akimirkų kilo gaisras prie „Žalgirio“ vartų, kai žalgiriečio išmuštas kamuolys pataikė į komandos draugą, bet laiku suskubęs gynėjas sugebėjo kamuolį išmušti į kampinį.

Kėlinio viduryje „Ekranas“ taip pat gynyboje neužsidarė ir keletą kartų pagrasino Armanto Vitkausko ginamiems vartams. Vartų sargas sugavo kamuolį, kai efektingai per save smūgiavo Elivelto, o po kelių minučių ir išgelbėjo savo komandą nuo Dovydo Norvilo baudos smūgio. Svečių komandos žaidėjo smūgiuotas kamuolys kliudė gyvatvorėje stovėjusį vilnietį, pakeitė trajektoriją ir skriejo į vartų plotą, bet džiaugtis panevėžiečiams neleido puikus vartininko žaidimas.

Pirmajai rungtynių pusei artėjant pabaigos link „Žalgiris“ labai užtikrintai perėmė iniciatyvą į savo rankas. Nuo praleisto įvarčio komandą gelbėjo tik puikus Kornelijaus Timofejevo žaidimas, vartininkas atrėmė Jakubo Wilko bei Vaidoto Šilėno smūgius.

VIDEO: Žalgiris 1:0 Ekranas: įvartis (XIV turas; 2014-05-21)

Prasidėjus antrajam kėliniui vilniečiai žaidė kur kas aktyviau, tačiau atlaikę šturmą panevėžiečiai išlygino žaidimą. Susižeidusius Deividą Šemberą bei Artaką Jedigarijaną „Žalgirio“ strategas Marekas Zubas privalėjo pakeisti, tačiau tokie nemalonūs epizodai šeimininkų iš vėžių neišmušė.

63-iąją minutę po puikaus J.Wilko aukšto perdavimo į baudos aikštelę V.Šilėnas laimėjo oro dvikovą prieš varžovą ir tiksliu smūgiu galva išvedė savo komandą į priekį. Pirmą kartą šio sezono pirmenybėse aikštėje pasirodęs futbolininkas savo šansą išnaudojo su kaupu.

„Ekranas“ metė visas savo pajėgas į priekį ir turėjo puikią progą išlyginti rezultatą. Uchenna Umeh atliko gerą perdavimą Lukui Kochanauskui, tačiau jo smūgį atrėmė puikiai šiame sezone savo vartus ginantis A.Vitkauskas.

Po šio pavojaus signalo „Žalgiris“ susitelkė gynyboje ir iki pat rungtynių pabaigos neleido varžovams sukurti nieko pavojingo. Savo ruožtu, vilniečiai kelis kartus pavojingai kontratakavo, tačiau arba K.Timofejevas, arba paskutinę akimirką suskubęs gynėjas neleido vilniečiams padvigubinti rezultato.

Vilniaus „Žalgiris“ – Panevėžio „Ekranas“ 1:0 (0:0)

„Žalgiris“: A.Vitkauskas, G.Freidgeimas, A.Jankauskas, A.Jedigarijanas (60 min. R.Radavičius), A.Švrljuga, D.Šemberas (60 min. Andrezinho), V.Šilėnas, J.Wilkas, A.Žulpa, L.Pilibaitis (68 min. P.Janušauskas), A.Velička.

„Ekranas“: K.Timofejevas, E.Girdvainis, Dž.Petrauskas, A.Šušnjar, S.Urbys (77 min. E.Tamulevičius), D.Norvilas, Do.Petrauskas (81 min. L.Baranauskas), Elivelto, T.Salamanavičius (67 min. R.Stanulevičius), U.Umeh, L.Kochanauskas.

Įvarčiai: V.Šilėnas (63)

Geltonos kortelės: D.Šemberas (57), L.Pilibaitis (66), P.Janušauskas (81) ; A.Šušnjar (45+1)

„SMScredit.lt A lygos“ turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Vilniaus „Žalgiris“ 14 9 5 0 35:6 32
2. Klaipėdos „Atlantas“ 14 6 6 2 25:11 24
3. Pakruojo „Kruoja“ 14 6 5 3 25:13 23
4. Gargždų „Banga“ 14 6 4 4 15:9 22
5. „Trakai“ 14 5 6 3 24:17 21
6. Marijampolės „Sūduva“ 14 6 3 5 23:22 21
7. Panevėžio „Ekranas“ 14 4 7 3 23:14 19
8. „Klaipėdos granitas“ 13 2 6 5 15:18 12
9. „Šiauliai“ 14 3 2 9 18:21 11
10. Alytaus „Dainava“ 13 0 0 13 1:73 0

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: R.Beniušis („Kruoja“) – 8, Elivelto ir L.Kochanauskas (abu „Ekranas“), J.Wilkas („Žalgiris) – 7 įvarčiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius