-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Galas teisėjų žioplumui: kitą sezoną „Premier“ lygoje bus įvesta vartų linijos technologija

Ketvirtadienį buvo paskelbta, kad Anglijos „Premier“ lygoje nuo kito sezono bus naudojama vartų linijos technologija. Konkursą dėl technologijos, kuri bus naudojama laimėjo britų projektas „Hawk-Eye“ (Erelio akis).
Neįskaitytas Ukrainos rinktinės įvartis
Neįskaitytas Ukrainos rinktinės įvartis / „Scanpix“ nuotr.

Įvesta technologija turėtų apsaugoti nuo neteisingų arbitrų sprendimų, kurie kartais lemia ir rungtynių laimėtoją. Ir „Premier“ lygoje ir Europos bei pasaulio čempionatuose pasitaiko epizodų, kai įskaitomas įvartis, nors kamuolys nėra kirtęs vartų linijos. „Hawk-Eye“ galės nustatyti tokius atvejus ir padės arbitrams priimti teisingus sprendimus.

Futbolo bendruomenė jau seniai kalbėjo, kad technologija yra būtina, tačiau sprendimams priešinosi UEFA prezidentas Michelis Platini. Legendinis futbolininkas dar kovo pabaigoje tikino: „Verčiau skirsime pinigus jaunimo ugdymui ir infrastruktūros gerinimui, nei technologijai. Įdiegti ją 280-yje žemyno stadionų kainuotų 54 milijonus eurų – gerokai per daug siekiant išvengti klaidos, kuri įvyksta kartą per 40 metų."

FIFA prezidentas Seppas Blatteris vartų linijos technologijų šalininku tapo po to, kai nebuvo įskaitytas Franko Lampardo įvartis pasaulio čempionate Pietų Afrikos Respublikoje. Kalbas apie būtinybę įrengti technologijas paskatino ir Europos futbolo čempionate ukrainiečių neįskaitytas įvartis prieš anglus.

FIFA technologiją sėkmingai išbandė praėjusių metų gruodį vykusiame pasaulio klubų čempionate ir jau pranešė, kad technologija bus taikoma ir 2013 metų konfederacijų taurės turnyre bei 2014-ųjų pasaulio čempionate Brazilijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius