-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Griebiasi šiaudo: „Man Utd“ už 50 mln. eurų įsigijo 19-metį „Monaco“ puolėją

„Manchester United“ klubas jau kitą dieną po pralaimėtų rungtynių „Swansea City“ ekipai rezultatu 1:2 nusprendė stiprinti ekipos sudėtį. Bedančio puolimo grandį Louisas van Gaalas ir klubo vadovai nusprendė stiprinti „Monaco“ ekipos puolėju Anthony Martialiu.
Anthony Martial
Anthony Martialis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šią vasarą „Man Utd“ klubo priekinėje linijoje atsivėrė nemenkos spragos: ekipą paliko puolėjai Radamelis Falcao ir Robinas van Persie, todėl L.van Gaalo ekipa liko su vienu Wayne‘u Rooney, kuris taip pat sezono pradžioje nežibėjo.

M.Schneiderlinas: „Mano patarimas būtų ignoruoti jo perėjimo sumą. Žiniasklaida daug apie tai kalbės, tikėsis iš jo įvarčių. Tačiau jis turi žaisti taip, kaip geriausiai sugeba“.

Mačo su „Swansea City“ paskutinėmis minutėmis komandos kapitonas neišnaudojo puikios progos, kuria galėjo išplėšti bent tašką „Raudoniesiems velniams“.

Pirmadienį apie pietus Prancūzijos futbolo federacija (FFF) savo tinklapyje išplatino pranešimą, jog 19-os metų futbolininkui leista palikti šalies rinktinės stovyklą ir vykti į Mančesterį pasirašyti sutarties su „Man Utd“.

Vienas perspektyviausių Europos puolėjų profesionalaus futbolininko karjerą pradėjo septinto Prancūzijos diviziono „CO Les Ulis“ ekipoje, kuri garsėja tuo, kad joje savo karjeras pradėjo Patrice‘as Evra ir Thierry Henry.

2009 metais A.Martialis buvo pastebėtas Liono „Olympique“ skautų. „Lyon“ gretose futbolininkas debiutavo 2012 metų gruodį, o 2013 m. vasarą jaunasis prancūzas už 5 mln. eurų persikėlė rungtyniauti į „Monaco“.

Leonardo Jardimo vadovaujamoje komandoje futbolininkas praėjusio sezono antroje pusėje išsikovojo vietą startinėje sudėtyje, nukonkuravęs bulgarą Dimitarą Berbatovą.

„Monaco“ gretose praėjusį sezoną A. Martialis visuose oficialiuose turnyruose pasižymėjo 12 kartų bei atliko 5 rezultatyvius perdavimus komandos draugams. Ypatingai puolėjas žibėjo „Lyon“ klubo jaunimo komandose, kur per 21 mačą į varžovų vartus kamuolį pasiuntė 32 kartus.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Angelis di Maria ir Louisas van Gaalas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Angelis di Maria ir Louisas van Gaalas

„Naujuoju Thierry Henry“ kai kurių futbolo apžvalgininkų krikštijamas A.Martialis „Man Utd“ klubui atsieis beveik 50 mln. eurų. Kituose šaltiniuose buvo skelbiama, jog futbolininkas „Raudoniesiems velniams“ kainuos 60 mln. eurų, kurie priklausomai nuo puolėjo pasirodymų galėtų išaugti net iki 80 mln.

Taip pat iš šio perėjimo nemažai naudos gaus Liono „Olympique“ klubas, kuriam į sąskaitą nubyrės 25 proc. nuo transfero sumos, t.y. 12,5 mln. eurų. 

A.Martialis taps trečiuoju pagal kainą futbolininku Mančesterio ekipos istorijoje: brangiausiu pirkiniu išlieka už maždaug 80 mln. eurų įsigytas vos vieną sezoną Anglijoje sužaidęs Angelis di Maria, antroje vietoje – Juanas Mata, už kurį tuomet Davido Moyeso vadovaujama ekipa paklojo apie 50 mln. eurų.

Įdomu tai, jog šią vasarą futbolininkas pratęsė sutartį su Monako ekipa ir, anot pranešimų britų spaudoje, jį mėgino įsigyti „Tottenham Hotspur“ klubas, tuomet „Monaco“ siūlęs 25 mln. eurų, tačiau L.Jardimo ekipa atsisakė jaunuolį parduoti.

A.Martialis į Prancūzijos vyrų futbolo rinktinę pakviestas pirmą kartą. Debiutuoti su „Les Bleus“ marškinėliais 19-metis galės penktadienį draugiškose rungtynėse su Portugalija arba pirmadienį vyksiančiame susitikime su Serbija.

Jaunimo lygmenyje futbolininkas atstovavo Prancūzijos rinktinėms iki 16, 17, 18, 19 ir 21 metų, su U-19 ekipa dalyvavo Europos čempionate Lietuvoje, kur jaunieji prancūzai užėmė antrąją vietą.

A.Martialis po šio perėjimo tapo brangiausiu visų laikų futbolininku iki 20-ies metų.

W.Rooney: „Kas tas A.Martialis?“

„Manchester United“ saugas Morganas Schneiderlinas atskleidė, jog komandos kapitonas Wayne‘as Rooney jo teiravosi, kas tas Anthony Martialis.

„Sekmadienį lėktuve W.Rooney atėjo pas mane ir paklausė, kas šis futbolininkas, mat gandai iš žiniasklaidos jau buvo pasiekę jį, – pasakojo M.Schneiderlinas. – Pasakiau jam, kad tai perspektyvus žaidėjas, techniškas ir fiziškai stiprus. Panašus į Thierry Henry, nors šią etiketę jam labiau kabina spauda.“

„Mano patarimas būtų ignoruoti jo perėjimo sumą. Žiniasklaida daug apie tai kalbės, tikėsis iš jo įvarčių. Tačiau jis turi žaisti taip, kaip geriausiai sugeba ir neturėtų kreipti dėmesio į kalbas. Manau, kad viskas klostysis gerai“, - sakė buvęs „Southampton“ futbolininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius