Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Henry: „Galvoje sukosi mintys trauktis iš rinktinės“

Kritikos strėlių taikiniu po praėjusią savaitę skandalingai pasibaigusių atkrintamųjų 2010 metų pasaulio futbolo čempionato rungtynių tarp Airijos ir Prancūzijos rinktinių tapęs pastarosios ekipos puolėjas Thierry Henry prisipažino svarstęs galimybę baigti karjerą nacionalinėje rinktinėje.
Thierry Henry kamuolį sustabdė ranka
Th.Henry teigė neturėjęs džiaugtis skandalinguoju įvarčiu. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Prancūzija Airija

Dėmesio centre Th.Henry atsidūrė, kai minėtose rungtynėse lemiama tapusioje atakoje neleistinai sužaidė ranka.

Teisėjui neužfiksavus taisyklių pažeidimo, o Prancūzijai dėl šios klaidos iškovojus kelialapį į pasaulio čempionatą, futbolo visuomenėje kilęs didžiulis pasipiktinimas negalėjo nepaliesti incidento epicentre buvusio Th.Henry.

32 metų puolėjas netgi išplatino viešą pranešimą, kuriame teigė, jog „neturėjo džiaugtis kontroversišku įvarčiu“ ir kad teisingiausia būtų peržaisti skandalingas varžybas, tačiau FIFA ir Prancūzijos futbolo federacija (FFF) atmetė tokį pasiūlymą.

„Dieną po varžybų, dieną po to, jaučiausi vienas, visiškai vienas. Tik kai išplatinau savo pareiškimą, su manimi teikėsi susisiekti kažkas iš šalies federacijos“, – kritikos PFF negailėjo rezultatyviausias visų laikų prancūzų puolėjas (51 įvartis per 117 rungtynes).

Th.Henry prisipažino netgi svarstęs galimybę baigti karjerą šalies rinktinėje, tačiau galiausiai nusprendė negalintis nuvilti tautos.

„Taip, svarsčiau galimybę trauktis iš Prancūzijos rinktinės, – Prancūzijos dienraščiui „L'Equipe“ atviravo „Barcelona“ puolėjas. – Vis dėlto, kad ir kas nutiko, nors buvau paliktas visiškai vienas, aš nenuvilsiu savo tautos.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius