-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Lietuvos futbolo rinktinės stovyklą negalės atvykti trys žaidėjai

Ruošdamiesi trečiadienio draugiškoms rungtynėms su Baltarusija Lietuvos rinktinės treneriai stebėjo lietuvių pasirodymus UEFA turnyruose ir nacionaliniuose čempionatuose bei sužinojo blogų naujienų – į rinktinę negalės atvykti saugas Edgaras Česnauskis ir puolėjai Andrius Velička bei Artūras Rimkevičius, praneša LFF.
Dėl traumos rinktinei nepadės E.Česnauskis.
Dėl traumos rinktinei nepadės E.Česnauskis. / Astos Zaborskytės nuotr.

Praėjusią savaitę nacionalinės rinktinės vyriausiasis treneris R.Žutautas stebėjo Balstogės „Jagiellonia“ (Lenkija) rungtynes su Salonikų „Aris“ UEFA Europos lygoje.

„Andrius Skerla žaidė ne geriausias rungtynes, o kitas „Jagiellonia“ gynėjas Tadas Kijanskas nerungtyniavo. Todėl gynėjų grandyje ne viskas idealu. Kita vertus, pamainą vidurio gynėjo pozicijoje turime – atvyks ir Marius Žaliūkas, ir Irmantas Zelmikas. Kas bus geriausi rinktinėje, pamatysime per treniruotes“, – sakė Lietuvos rinktinės strategas.

Jis pozityviai įvertino „Aris“ saugo Deivido Česnauskio žaidimą, taip pat pasidžiaugė Linu Pilibaičiu, kuris ketvirtadienį Europos lygoje prisidėjo prie Dėro ETO (Vengriją) pergalės prieš „Montpellier“ (Prancūzija) ekipą, ir kitais komandos saugais.

Artėjant pirmadienį prasidedančiai stovyklai rinktinės štabas sulaukė ir liūdnesnių naujienų – į komandą negalės atvykti saugas E.Česnauskis ir puolėjas A.Velička. Pirmasis jau tris savaites neatstovauja Maskvos „Dinamo“ (Rangers) klubui dėl traumos ir gydytojai patarė futbolininkui nežaisti dar ilgiau. Jau beveik metus oficialių rungtynių nežaidęs Glazgo „Rangers“ (Škotija) puolėjas A.Velička išbėgo į aikštę draugiškose rungtynėse, bet dar nėra visiškai pasirengęs žaisti.

„Škotų klubas atsiuntė oficialų raštą, jame nurodoma, kad A.Velička dar tęsia reabilitaciją ir negalės atvykti į rinktinę. Tikimės, per artimiausias savaites jis atgaus fizinę bei sportinę formą ir rugsėjį jau bus pasirengęs mums padėti“, – teigė R.Žutautas.

Pakeisti A.Veličkos buvo kviečiamas Artūras Rimkevičius, bet ir šis puolėjas nespės atsigauti po traumos. Kadangi rungtynėms su Baltarusija bus galima registruoti 18 žaidėjų, rinktinės vadovai nusprendė nebekviesti daugiau futbolininkų ir ruoštis su 20.

Netekčių prieš rugpjūčio 11 vyksiančias UEFA U-21 čempionato atrankos rungtynes su Portugalija patyrė ir Lietuvos jaunimo rinktinė. Susižeidusius saugą Paulių Janušauską ir puolėją Tautvydą Švelną pakeis Edvinas Jasaitis iš „Šiaulių“ ir Ernestas Biskys iš „Klaipėdos“.

Į paskutinę Lietuvos ir Baltarusijos komandų repeticiją prieš UEFA EURO 2012 čempionato atrankos rungtynes bei Lietuvos bei Portugalijos jaunimo rinktinių dvikovas atvyks net penkių šalių – Čekijos, Škotijos, Prancūzijos, Rumunijos ir Anglijos – rinktinių futbolo skautai.

„Dėl to nesirūpiname. Nebeturime ko slėpti. Svarbiausia yra mūsų žaidėjų pasiruošimas. Turime stiprią komandą ir ruošiamės atrankos varžyboms“, – teigė R.Žutautas.

Prieš dvikovas su Škotija ir Čekija Lietuvos nacionalinė rinktinė repetuos rugpjūčio 11 dieną 18 valandą 10 minučių Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadione. Lietuvos jaunimo (U-21) rinktinė tą pačią dieną 21 valandą Marijampolės futbolo klubo stadione žais su Portugalija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius