-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į pirmąją Lietuvos futbolo rinktinės treniruotę neatvyko kelios žvaigždės

Ketvirtadienį į Vilniaus „Vėtros“ stadione surengtą pirmą treniruotę susirinko Lietuvos futbolo rinktinė. Vyriausiojo trenerio Raimondo Žutauto teigimu, nors komandos gretas praretino traumos, o kai kurie žaidėjai atsisakė atvykti, pasirengimas kontrolinėms rungtynėms su Ukrainos rinktine prasidėjo sklandžiai.
T.Danilevičius beveik neturėjo progų pasižymėti
Rinktinės kapitonas T.Danilevičius džiaugėsi, kad į treniruotę susirinko visi norintys žaisti. / „Scanpix“ nuotr.

„Nemaža dalis kviestų žaidėjų dėl įvairių priežasčių neprisidėjo prie rinktinės, tačiau norinčių atstovauti Lietuvai netrūksta. Pakvietėme nemažai jaunų žaidėjų. Po treniruočių stovyklos pamatysime, kurie yra verti žaisti rinktinėje, – sakė R.Žutautas, – Silpnų varžovų nėra, tačiau vyrų nusiteikimas džiugina. Matau, atvykusieji pasirengę rimtai padirbėti.“

Komandos kapitonas Tomas Danilevičius sakė, kad prisidėti prie Lietuvos rinktinės visada malonu, o ekipoje pasikeitus daliai žaidėjams – ir savotiškai įdomu.

„Tie, kas neatvyko, turbūt turėjo priežasčių. Būtų buvę dar blogiau, jei jie būtų atvykę be noro žaisti ir treniruotis. Dabar atvažiavo visi norintys būti rinktinėje ir tai svarbiausia“, – sakė T.Danilevičius.

Ilgametis rinktinės narys pabrėžė, kad pirmos draugiškos varžybos tam ir skirtos, kad treneris galėtų pasitikrinti rinktinės sudėtį, išbandyti naujų žaidėjų, nušlifuoti žaidimą.

Į nacionalinę rinktinę pirmą kartą pakviestas 19 metų jaunimo rinktinės saugas Karolis Chvedukas iš „Sūduvos“. Du legionieriai prie rinktinės prisidės vėliau – gynėjas Marius Stankevičius po Ispanijos taurės finalo į Lietuvą atskris šeštadienį, o saugas Darvydas Šernas, kuris savaitgalį žais Lenkijos I lygoje, atvyks tiesiai į Ukrainą.

Po trečiadienio A lygos rungtynių prie jau anksčiau iš rinktinės sąrašo priverstinai išbrauktų Vaido Slavicko ir Mindaugo Pankos prisidėjo Marijampolės „Sūduvos“ puolėjas Povilas Lukšys, Tauragės „Tauro“ gynėjas Mantas Lėkis ir saugas Marius Kižys. Pirmoje treniruotėje nebuvo Deivido ir Edgaro Česnauskių, Mariaus Žaliūko, Deivido Šembero.

Tad pirmoje treniruotėje iš viso dalyvavo 26 futbolininkai. Nepaisant netekčių, visos treniruotės metu tiek trenerių, tiek žaidėjų neapleido gera nuotaika, rimtesnių traumų išvengta. Žaidėjai ne tik rungtyniavo tarpusavyje, buvo išbandyta ir jų fizinė būklė – ją vertino Nacionalinės futbolo akademijos direktorius Raimondas Statkevičius.

Penktadienį per vakarinę treniruotę numatytos kontrolinės rungtynės, kuriose žaidėjai bus suskirstyti į dvi komandas. Po šios draugiškos kovos treneriai planuoja atsirinkti žaidėjus, kurie tęs pasirengimą gegužės 25 dieną vyksiančioms rungtynėms Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius