Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įdomioji „Euro 2016“ statistika: kokios lygos žaidėjų daugiausia tęsia turnyrą?

Europos futbolo čempionate kovą vis dar tęsia 8 rinktinės, kurios žaidžia 184 žaidėjai. Artėjant pirmosioms pasaulio čempionato ketvirtfinalio rungtynėms tarp Lenkijos ir Portugalijos, 15min pateikia šiek tiek įdomiosios statistikos apie čempionate likusias komandas.
Vienas geriausių „Premier“ lygos futbolininkų žaidžia Prancūzijos rinktinėje – Dimitri Payet
Vienas geriausių „Premier“ lygos futbolininkų žaidžia Prancūzijos rinktinėje – Dimitri Payet / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.
  • Anglijos lygai net ir be anglų niekas neprilygsta. Gausiausiai atstovaujama yra Anglijos „Premier“ lyga – nors Anglijos rinktinės čempionate nebėra, čempionate liko 43 „Premier“ lygoje žaidžiantys futbolininkai.
  • Antra pagal populiarumą – Italijos „Seria A“, joje žaidžia 31 žaidėjas. 19 rungtyniauja Bundeslygoje, 15 – Prancūzijos „Ligue 1“, 12 – Ispanijos „Primeroje“, 10 – Lenkijos „Ekstraklasoje“.
  • Prancūzijos, Belgijos ir Velso rinktinėse „Premier“ lygos futbolininkų yra daugiausia – po 11. Po tris turi italai ir vokiečiai, du – portugalai, po vieną yra Lenkijos ir Islandijos rinktinėse.
  • Turino „Juventus“ yra gausiausiai atstovaujamas klubas ketvirtfinalyje. Devyni šios komandos žaidėjai – italai Giorgio Chielinni, Leonardo Bonucci, Simone Zaza, Gianluigi Buffonas, Stefano Sturaro ir Andrea Barzagli, prancūzai Patrice'as Evra bei Paulis Pogba ir vokietis Sami Khedira – vis dar tęsia turnyrą.
  • Yra dar šeši klubai, iš kurių čempionatas vis dar nesibaigė bent penkiems žaidėjams. Tai Miuncheno „Bayern“ (7 žaidėjai tęsia turnyrą), „Liverpool“ (6 žaidėjai), „Roma“ (6 žaidėjai), „Tottenham Hotspur“ (5 žaidėjai) ir „Manchester United“ (5 žaidėjai).
  • Čempionate liko 18 futbolininkų, kurie už savo nacionalinę rinktinę yra sužaidę bent 70 rungtynių. Tai Gianluggi Buffonas (157 rungtynės), Lukasas Podolskis (128), Cristiano Ronaldo (126), Bastianas Sweinsteigeris (115), Daniele de Rossi (103), Nani (96), Ricardo Carvalho (86), Eiduras Guddjonsenas (86), Bruno Alvesas (85), portugalas Joao Moutinho (84), G.Chielinni (84), Jakubas Błaszczykowskis (79), Janas Verthongenas (77), Robertas Lewandowskis (76), Hugo Llorisas (75), Mesutas Ozilas (73), Patrice'as Evra (73) ir Thomasas Mulleris (71).
    „Scanpix“ nuotr./Gianluigi Buffonas – tikras čempionato mohikanas
    „Scanpix“ nuotr./Gianluigi Buffonas – tikras čempionato mohikanas

    Bent 15 įvarčių įmušę žaisdami už savo rinktinę yra 17 žaidėjų. Tai C.Ronaldo (58 įvarčiai), L.Podolskis (48), R.Lewandowskis (34) T.Mulleris (32), Mario Gomezas (27), E.Gudjonsenas (26), B.Schweinsteigeris (23), Gylfi Sigordssonas (20), Andre Schurrle (20), M.Ozilas (19), Garethas Bale'as (19), D.De Rossi (18) Nani (17), Olivier Giroud (17), vokietis Mario Gotze (17), J.Błaszczykowski (16) ir Marouanne'as Fellaini (15).

  • Vyriausias dar likęs čempionato žaidėjas – portugalas Ricardo Carvalho (38 metai). Po 37 metus yra prancūzui Jeanui-Francois Gilletui ir E.Guddjonsenui, 36 metai – lenkui Arturui Borucui, 35 metai – prancūzui Patrice'ui Evra.
  • Jauniausias čempionatą tęsiantis futbolininkas – 18-metis Renato Sanchezas. Po 19 metų yra prancūzui Kingsley Comanui ir lenkui Bartoszui Kapustkai.
  • Portugalijos rinktinės kapitonas C.Ronaldo tapo pirmuoju žaidėju, įmušusiu po įvartį 4 skirtinguose Europos futbolo čempionatuose.
  • Islandija yra ne tik mažiausia valstybė iš likusių čempionato dalyvių – tai mažiausia valstybė, kada nors patekusi į Europos futbolo čempionatą.
  • Velsietis Garethas Bale'as atrankos į Europos čempionatą metu įmušė 64 proc. savo rinktinės įvarčių – septynis iš vienuolikos. Tai didžiausias procentas tarp visų į Europos čempionatą patekusių komandų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius