-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Igoris Pankratjevas: „Visi, kas žaidžia futbolą ir turi pasą, gali būti Lietuvos rinktinėje“

„Dar turime laiko. Galiu tik pasakyti, kad renkamės iš daug futbolininkų ir pasikeitimų rinktinėje bus“, – ketvirtadienį slapukavo Lietuvos futbolo komandos treneris Igoris Pankratjevas. Iki pirmųjų Lietuvos futbolo rinktinės atrankos į Europos futbolo čempionatą „Euro 2016“ rungtynių namuose liko lygiai dvi savaitės.
Pristatytas projektas: „Atnešk savo širdį“. Futbolas: Lietuva - Estija/Slovėnija.
Pristatytas projektas: „Atnešk savo širdį“. Futbolas: Lietuva - Estija/Slovėnija. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Prisijunkite beveik daugiau nei 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.​

Ta proga Lietuvos futbolo federacija ir nacionalinės ekipos atstovai pakvietė žurnalistus į LRT televiziją, kad pristatytų naują projektą – „Atnešk savo širdį“. Šio projekto esmė paprasta – Lietuvos futbolo rinktinė siekia sukviesti į stadionus visus futbolo ir net krepšinio sirgalius, kad jie padėtų ekipai grumtis dėl kelialapio į 2016-ųjų Europos futbolo čempionatą.

Lietuvos futbolininkai per patį Pasaulio krepšinio čempionato Ispanijoje įkarštį pradėjo atranką į „Euro 2016“. Nors daugelio mūsų šalies sirgalių akys ir mintys tuomet dar buvo su krepšininkais, Lietuvos futbolo komanda E atrankos grupėje rugsėjo 8 dieną startavo pergalingai – 2:0 nugalėjo autsaiderį San Mariną ir su Anglija bei Estija dalijasi pirmąsias tris vietas.

Spalio 9 dieną Lietuvos komanda Vilniaus LFF stadione sužais antrąsias grupės rungtynes su Estija, o spalio 12-ąją ten pat susigrums su Slovėnija.

„Atranka į Europos čempionatą mūsų rinktinei prasidėjo sėkmingai, bet didžioji kova dar laukia ateityje. Kova, kuri pareikalaus visų mūsų susitelkimo, ryžto ir pasiaukojimo. Šiam tikslui Lietuvą uždegs kampanija „Atnešk savo širdį“.

Susivienykime dėl futbolo. Susiburkime dėl savo šalies. Nes tik būdami vieningi galime pasiekti savo tikslą – patekti į „Euro 2016“ finalinį etapą“, – teigiama kampanijos lankstinuke, kuriame puikuojasi plakanti širdis ir užrašas „Atnešk savo širdį Lietuvos futbolo rinktinei“.

Nors kampanijos iniciatoriai – Lietuvos futbolo federacijos atstovai buvo nusiteikę optimistiškai ir kalbėjo, kad Lietuva turi puikią galimybę pirmą kartą per Europos čempionatų istoriją prasibrauti į Senojo žemyno pirmenybes, nacionalinės ekipos strategas I.Pankratjevas buvo atsargesnis: „Taip, 2016 metų Europos čempionate žais ne 16, o 24 rinktinės ir tas ekipų skaičius suteikia didesnius šansus. Bet reikia tik pagalvoti apie tai, kad visi mąsto, jog atsirado tas papildomas šansas, ir tada jau supranti, kad kova dėl to taps tik dar aršesnė. Juk būtų keista galvoti, kad tik mes tikimės prasimušti į čempionatą.“

– Kaip sekasi styguoti pasirengimą Europos čempionato atrankos kovoms su Estija ir Slovėnija? 15min.lt paklausė I.Pankratjevo.

– Suprantu, kad visi sirgaliai nori iš rinktinės pergalių. Noriu pasakyti, kad dabar neklaustumėte apie tuos žaidėjus, kuriuos kviesiu į ekipą. Dar yra dvi savaitės ir pastarosiomis dienomis kaip tik su trenerių štabu dėliojame galimą sudėtį. Pasakysiu tik tiek, kad permainų bus, bet jų bus nedaug. Be jų neįmanoma, nes dalis žaidėjų yra traumuoti, kiti – pavargę ir negalės visa jėga padėti ekipai.

– Yra pervargusių?

– Žinoma. Kad ir Gediminas Vičius. Jis labai daug žaidžia Kazachstane.

– Rinktinėje pastaruoju metu vyksta kartų kaita. Jau nekviečiama senoji nacionalinės komandos gvardija. Jūsų noras yra per šį atrankos varžybų etapą apšaudyti jaunimą?

Niekur niekada nesu sakęs, kad kviečiu į rinktinę tik jaunimą, o senuosius ir patyrusius žaidėjus apeinu.

– Niekur niekada nesu sakęs, kad kviečiu į rinktinę tik jaunimą, o senuosius ir patyrusius žaidėjus apeinu. Aš tik žiūriu, su kuo komandai reiks kovoti, kokia būtina strategija, ir kviečiu būtinus man futbolininkus.

Nė vienam žaidėjui – senam ar jaunam – nėra uždarytos rinktinės durys. Net pasakysiu dar aiškiau – visi, kas žaidžia futbolą ir turi lietuvišką pasą, gali tikėtis kvietimo į rinktinę. Žinoma, reikia atitikti jos meistriškumą, tačiau patekti į rinktinę šansų turi visi su futbolu susiję sportininkai.

– Kokie rezultatai jus tenkintų akistatose su Estija ir Slovėnija?

– Dar turime laiko... Apie tai galima bus pakalbėti prieš būsimas varžybas – dabar nenorėčiau to akcentuoti. Viskas vyksta žingsnis po žingsnio. Bet naivu tikėtis, kad ekipa eina į aikštę tik pralaimėti. Visi žengia nugalėti. Kitas dalykas – ne visus mačus įmanoma laimėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius