-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš futbolo pasaulio per plauką neišnykusi „Dainava“ rengiasi II lygos kovoms

Alytaus „Dainava“ rengiasi startui LFF II lygoje ir pirmosioms kontrolinėms rungtynėms, kuriose susigrums su Kybartų „Sveikata“. Lietuvos futbolo federacija (LFF) patvirtino, kad Alytaus „Dainavai“ buvo suteikta II lygos licencija. LFF iškėlė vienintelę sąlygą – klubas iki čempionato starto turės susitvarkyti pradelstus finansinius įsipareigojimus.
"Dainavos" futbolininkai
"Dainavos" futbolininkai / Gedimino Ryženino nuotr.
Temos: 1 Alytaus Dainava

Pasibaigus 2014 m. A lygos sezonui, po kurio „Dainava“ sportiniu principu iškrito į I lygą, o paskui – negavo ir I lygos licencijos, Alytaus futbolo bendruomenėje sklido gandai, kad „Dainava“ iš viso išnyks iš Lietuvos futbolo žemėlapio. Vis dėlto, tai nepasitvirtino – klubas jau ruošiasi ir pirmosioms draugiškoms rungtynėms, ir II lygos startui.

Alytaus „Dainavos“ ir Kybartų „Sveikatos“ dvikova yra simboliška abiems klubams – pastarasis laikomas seniausiu Lietuvoje, o „Dainava“ – viena iš tokių. Nors abu klubai startuos tik LFF II lygoje, tačiau jų žymės Lietuvos futbolo istorijoje – pakankamai ryškios.

Alytaus „Dainava“ šiemet švenčia 80 metų jubiliejų – ji buvo įkurta 1935 m. Tokiu vardu pradėjo žaisti Lietuvos šaulių sąjungos sporto klubo vyrų komanda. Tačiau tai – ne vienintelis jubiliejus – lygiai prieš 40 metų Alytaus „Dainavos“ vyrai tapo odinio kamuolio meistrais – laimėjo Lietuvos futbolo čempionatą.

Alytaus „Dainava“ jau porą sezonų buvo krečiama skandalų, tačiau klubas siekia apsivalyti ir atversti naują bei švarų lapą klubo istorijoje. Artėjantį sezoną „Dainavos“ garbę turėtų ginti vien alytiškiai.

Draugiškos rungtynės tarp „Dainavos“ ir „Sveikatos“ planuojamos ateinantį sekmadienį, balandžio 19 d., Alytaus dirbtinės dangos stadione šalia Dainavos pagrindinės mokyklos. Rungtynių pradžia – 13:00 val.

Alytaus „Dainava“ kaip ir Kybartų „Sveikata“ startuos LFF II lygos Pietų zonoje – jos startas planuojamas pirmosiomis gegužės dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius