-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įsipareigojimų nevykdžiusi „Vėtra“ šalinama iš LFF varžybų

Lietuvos futbolo federacijos Drausmės komiteto (LFF DK) sprendimu įsipareigojimo įgyvendinti licencijavimo finansinius kriterijus neįvykdęs Vilniaus „Vėtros“ klubas šalinamas iš 2010 metų A lygos, dublerių ir 2010–2011 m. LFF taurės varžybų, o komandos rezultatai anuliuojami, praneša LFF.
Rungtynių tarp Vilniaus „Vėtros“ ir Vilniaus „Žalgirio“ akimirka
Visi iki šiol 2010 m. A lygoje ir dublerių čempionate „Vėtros“ sužaistų rungtynių rezultatai anuliuojami. / Alfredo Pliadžio nuotr.

LFF Vykdomasis komitetas (LFF VK) „Vėtros“ klubui žaisti A lygoje leido išimties tvarka ir įpareigojo iki nustatyto termino įgyvendinti licencijavimo finansinių kriterijų reikalavimus.

Tačiau nei iki pirminio, nei iki vėliau skirto papildomo termino „Vėtra“ neatliko šio įsipareigojimo. Kaip teigiama LFF Licencijavimo skyriaus išvadose, net sulaukęs pakartotinių raginimų klubas nepateikė jokių papildomų dokumentų, vis dar nėra atsiskaitęs su savo žaidėjais, darbuotojais, mokesčių inspektoriais ir nėra jokių požymių, kad tai planuoja daryti.

Savo sprendime LFF DK taip pat atsižvelgė į klubo žaidėjų interesus, nes liepos mėnesį jie turi galimybę būti registruojami kitose komandose. „Gavome labai daug oficialių kreipimųsi iš „Vėtros“ žaidėjų bei trenerių dėl to, kad su jais neatsiskaitoma. Klubas ignoravo tiek savo darbuotojus, tiek LFF įspėjimus“, – sakė LFF DK posėdžio pirmininkas Ričardas Zdančius.

LFF DK nutarime teigiama, kad nėra konkrečios informacijos, jog tie įsipareigojimai gali būti įvykdyti, o klubo struktūra tinkamai neveikia. Todėl „Vėtra“ nėra pajėgi pagal visus sportinius principus baigti 2010 m. A lygos, dublerių čempionatų bei dalyvauti 2010–2011 m. LFF taurėje. Ji šalinama iš šių varžybų.

Siekiant, kad dėl savo įsipareigojimų nevykdžiusio klubo dalyvavimo čempionate nebūtų pažeisti kitų klubų interesai ir sportinė konkurencija – ne visos komandos yra žaidusios su „Vėtra“ po vienodai rungtynių, – visi iki šiol 2010 m. A lygoje ir dublerių čempionate „Vėtros“ žaistų rungtynių rezultatai anuliuojami. Vadinasi, A lygos ir dublerių čempionatuose toliau rungsis 10 komandų.

Siekti toliau dalyvauti kurio nors lygio LFF varžybose „Vėtra“ gali tik kitą sezoną. Vilniaus klubas turi teisę pateikti apeliaciją per dvi darbo dienas nuo LFF DK sprendimo paskelbimo.

LFF DK taip pat informavo, jog „Vėtros“ žaidėjai gali patys nuspręsti, ar šiuo metu nori nutraukti kontraktus su klubu. Tokius prašymus jau pateikė daugelis komandos futbolininkų. Bet kokiu atveju pabrėžiama, kad sprendimas šalinti „Vėtrą“ iš LFF varžybų neatleidžia klubo nuo prievolės vykdyti  ankstesnius finansinius įsipareigojimus.

Išimties tvarka į 2010 metų A lygos čempionatą buvo priimtas ir Kauno „Atletas“, tačiau šis klubas pateikė pakankamai papildomos ir patikslintos dokumentacijos bei įgyvendino privalomus finansinius kriterijus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius