Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ispanijos futbolo klubai – neabejotini Europos taurių karaliai

Stipriausia Europos nacionaline futbolo lyga yra vadinama Anglijos „Premier“ lyga, tačiau Ispanijos klubų dominavimas Europos turnyruose eilinį kartą griauna šį įsivaizdavimą. Ispanijos „Primera“ pirmauja ir pagal UEFA koeficientą, ir pagal pergales Europos taurėse.
Antoine Griezmannas ir Koke
„Atletico“ lyderiai – Antoine'as Griezmannas ir Koke / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Antrą kartą per pastaruosius trejus metus Čempionų lygos finalas bus ispaniškas – jame žais vieno miesto komandos. Kai prieš porą metų „Atletico“ ir „Real“ susitikimo finale, tai buvo pirmasis turnyro finalas su vieno miesto komandomis istorijoje.

Ne gana to, ketvirtadienį Ispanijos klubai gali užfiksuoti naują rekordą. Europos lygos pusfinalyje „Villarreal“ reikia nepralaimėti „Liverpool“, o „Sevilla“ pakanka nepraleisti įvarčio namuose ir šio turnyro finalas taip pat bus ispaniškas.

Net jeigu taip neatsitiks, Ispanijos klubams sezonas Europoje vis tiek bus fantastiškas.

Ispanijos „Primera“ yra vienintelė lyga, šį sezoną Čempionų ir Europos lygos ketvirtfinaliuose turėjusi po tris komandas, o pusfinaliuose – po du.

Europos lygoje žaidusią „Valencia“ ekipą eliminavo Bilbao „Athletic“, o juos – „Sevilla“. Čempionų lygoje „Barcelona“ krito irgi po ispanų kojomis – nusileido „Atletico“.

Per pastaruosius septynis sezonus Ispanijos komanda Čempionų lygą laimėjo keturis kartus („Barca“ – 2009, 2011 ir 2015, „Real“ – 2014). Europos lygoje triumfuota irgi keturis kartus („Atletico“ – 2010 ir 2012, „Sevilla“ – 2014 ir 2015).

Vis dar neįtikinome, kad ispanai Europoje nepralenkiami? Ispanijos klubai laimėjo 47 iš pastarųjų 50-ies dviejų mačų dvikovų Europos taurių turnyruose prieš kitų šalių komandas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius