Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išsigelbėjimų vakaras – „Barca“ ir „Man City“ plėšė pergales, PSG – lygiąsias

UEFA Čempionų lygoje sužaidus dar šešis penktojo turo susitikimus paaiškėjo keturios atkrintamųjų dalyvės: Madrido „Atletico“, Romos „Lazio“, Dortmundo „Borussia“ ir „Barcelona“.

E grupė

Roterdamo „Feyenoord“ – Madrido „Atletico“ 1:3
Romos „Lazio“ – Glazgo „Celtic“ 2:0

„Atletų“ pergalė bilietus į aštuntfinalį užtikrino tiek jiems patiems, tiek ir „Lazio“ futbolininkams.

Madridiečiai į priekį išsiveržė jau 14-ąją minutę, kai kamuolį į savo vartus nukreipė Lutsharelis Geertruida.

Mario Hermoso 57-ąją minutę skirtumą padvigubino, Matsas Wiefferis 77-ąją buvo rezultatą sušvelninęs, bet dar vienas įvartis į savo vartus, šįkart Santiago Gimenezo 81-ąją minutę, išsprendė rungtynių baigtį.

Kiek anksčiau sužaistose šios grupės rungtynėse „Lazio“ namuose 2:0 nugalėjo „Celtic“ futbolininkus, tad į priekį pabėgusios Madrido ir Romos komandos užsitikrino bilietus į atkrintamąsias bei paskutiniame ture Ispanijoje kausis dėl pirmosios vietos grupėje.

Standings provided by Sofascore

F grupė

„Paris Saint-Germain“ – „Newcastle United“ 1:1
„AC Milan“ – Dortmundo „Borussia“ 1:3

Arti skaudaus smūgio vadinamojoje „mirtininkų“ grupėje buvo PSG klubas.

Švedas Alexanderis Isakas 24-ąją minutę išvedė „Newcastle“ į priekį, o persvarą Anglijos klubas išlaikė beveik visas rungtynes.

Vis dėlto galiausiai jau per pridėtą antrojo kėlinio laiką teisėjas už nežymų Tino Livramento žaidimą ranka baudos aikštelėje skyrė baudinį, o jį tiksint paskutinėms mačo sekundėms realizavo Kylianas Mbappe.

Lygiąsias pasiekęs PSG klubas prieš paskutinį turą lieka savo padėties šeimininku – iškovojęs pergalę jis žengtų į kitą etapą.

Kitose rungtynėse bilietą į atkrintamąsias iškovojo „Borussia“ klubas, laimėjęs Milane.

„AC Milan“ jau 6-ąją minutę galėjo išsiveržti į priekį, kai 11 m baudos smūgį atliko Olivier Giroud, bet prancūzas buvo netikslus, o po keturių minučių pavyzdį jam parodė įvartį nuo 11 m žymos pelnęs Marco Reusas.

Samueliui Chukwuezei 37-ąją minutę pavyko išlyginti rezultatą, bet du „Borussia“ įvarčiai lėmė svečių pergalę antrame kėlinyje – pasižymėjo Jamie Bynoe-Gittensas (59 min.) ir Karimas Adeyemi (69 min.).

10 taškų surinkęs Dortmundas jau yra ramus dėl vietos aštuntfinalyje, o kitos trys komandos dėl antrojo bilieto į atkrintamąsias grumsis paskutinėse rungtynėse. Šeštame ture „Borussia“ namuose priims PSG, o „AC Milan“ keliaus į Niukaslą, kur abiem komandoms bus būtina pergalė bei palankus rezultatas Dortmunde.

Standings provided by Sofascore

G grupė

„Manchester City“ – „RB Leipzig“ 3:2
Berno „Young Boys“ – Belgrado „Crvena zvezda“ 2:0

Dramatiškai pergalių seriją iki penkių pratęsė „Man City“ komanda, kuri atsiliko 0:2, bet pelnė tris įvarčius iš eilės.

Loisas Openda vedė Leipcigo ekipą į priekį 13 ir 33 minutėmis, bet Erlingas Haalandas (54 min.) ir Philas Fodenas (70 min.) pasirūpino, kad rezultatas būtų išlygintas.

Atrodė, kad „RB Leipzig“ vėl susigrąžins pranašumą, kai 76-ąją minutę kamuolį į tinklą nukreipė Fabio Carvalho, bet arbitras užfiksavo nuošalę, o galiausiai pergalę išplėšė „miestiečiai“ – jiems 87-ąją minutę lemtingą įvartį įmušė pasaulio čempionas Julianas Alvarezas.

Tiek Mančesterio, tiek Leipcigo ekipos jau anksčiau buvo užsitikrinusios bilietus į aštuntfinalį, bet dabar „Man City“ garantavo sau pirmąją vietą grupėje.

Kitose rungtynėse „Young Boys“ susitvarkė su „Crvena zvezda“ po Kostos Nedeljkovičiaus įvarčio į savo vartus 8-ą minutę ir Lewino Blumo įvarčio 29-ąją. Šveicarijos čempionai užsitikrino trečiąją vietą grupėje ir kelionę į UEFA Europos lygos atkrintamąsias varžybas.

Standings provided by Sofascore

H grupė

„Barcelona“ – „Porto“ 2:1
Donecko „Šachtar“ – „Antwerp“ 1:0

Labai svarbią pergalę iškovojo „Barca“, namuose palaužusi „Porto“ pasipriešinimą.

Pirmieji į priekį veržėsi svečiai, kurių gretose sužaidus pusvalandį pasižymėjo brazilų puolėjas Pepe.

Paradoksas, bet Katalonijos komandą prieš varžovus iš Portugalijos išgelbėjo portugalai. Praėjus vos dviem minutėms po „Porto“ įvarčio pasižymėjo Joao Cancelo, o 57-ąją minutę po J.Cancelo perdavimo antrąjį komandos įvartį pelnė Joao Felixas.

12 taškų surinkusi „Barcelona“ užsitikrino bilietą į atkrintamąsias ir labai priartėjo prie pirmosios vietos – tam užtenka lygiųjų paskutiniame ture su „Antwerp“.

Ankstesniame šios grupės susitikime Donecko „Šachtar“ klubas Hamburge 1:0 įveikė „Antwerp“ ir išsaugojo realias viltis žaisti aštuntfinalyje. Dėl vietos jame ukrainiečiai grumsis su „Porto“.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius