Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Įvertino net L.Messi: pasaulis aikčioja dėl karališkojo stebuklo

„Stop, f*cking, negali būti“, – Lionelio Messi žodžius ištransliavo Sergio Aguero. Futbolo žvaigždės ir didžiausi dienraščiai ūžė dėl netikėtos pabaigos Čempionų lygos pusfinalio antrosiose rungtynėse Madride.
Madrido „Real“
Madrido „Real“ / „Scanpix“ nuotr.

Nuo Lionelio Messi iki didžiausių dienraščių. Viso pasaulio spauda trimituoja apie stebuklingą Madrido „Real“ patekimą į Čempionų lygos finalą.

Pralaimėjęs Mančesteryje 3:4 ir atsilikęs 0:1 atsakomosiose pusfinalio rungtynėse Madride, karališkasis klubas sugebėjo įmušti tris įvarčius ir eliminuoti Anglijos klubą bei iškopti į Čempionų lygos finalą gegužės 28 dieną Paryžiuje.

L.Messi: „Negali būti“

Buvęs ilgametis „Manchester City“ puolėjas Sergio Aguero gyvai transliavo savo įspūdžius ir komentarus, kuriais internete dalijosi su kita Argentinos futbolo žvaigžde Carlosu Tevezu.

„Ne, ne!“ – suriko S.Aguero, kai „Real“ pelnė antrą įvartį per teisėjo pridėtą laiką ir taip išlygino bendrą pusfinalio rezultatą.

Vienu metu S.Aguero paėmė į rankas telefoną ir viešai pasakė, ką jam parašė Lionelis Messi.

„Stop f*cking, negali būti“, – legendos žodžius parteikė S.Aguero. C.Tevezas pridūrė: „Tai beprotiška“.

VIDEO: „Skrieja kamuolys“: futbolas Rygoje, dėlionės A lygoje, „Real“ šansai Čempionų lygoje ir triumfas Ispanijoje bei superagento M.Raiolos mirtis

Argentinos spauda tryško panašiais epitetais. „Stebuklas“, – pirmajame puslapyje parašė „Ole“ dienraštis, trečiadienio įvykius Madrido stadione pavadinęs „mistika“.

Pepo košmaras

Anglijoje liejosi nuoskauda ir liūdesys.

„Mirror“ antrašte skelbė apie „Manchester City“ trenerio Pepo Guardiolos užkeikimą – garsiajam katalonui vėl nepavyko pasiekti svajonės su Anglijos komanda. „Pepo košmaras! – rašė „Mirror“, o tame pačiame tekste aiškino. – Kad ir kiek vinių būtų įkalta į Madrido „Real“ karstą, jie niekada nemiršta.“

„The Daily Star“ Ispanijos klubo pergalę pavadino „Tiesiog neįtikėtina“.

„Scanpix“ nuotr./Madrido „Real“ iškopė į Čempionų lygos finalą.
„Scanpix“ nuotr./Madrido „Real“ iškopė į Čempionų lygos finalą.

„FourFourTwo“ žurnalas daugiausiai dėmesio skyrė P.Guardiolai, analizuodamas jo sezonus. Po dviejų trenerio Čempionų lygoje laimėtų titulų su „Barcelona“ per pastarąjį dešimtmetį nei su Miuncheno „Bayern“, nei su „Manchester City“ nepavyko pakartoti tokios sėkmės, nepaisant katalono treniruojamų komandų dominavimo nacionalinėse lygose ir Čempionų lygoje iki svarbiausių atkrintamųjų kovų.

Žurnalas dėstė, kad P.Guardiola prarado taip vadinamą „uoslę Europos turnyrui“ ir kėlė klausimą: „Ar tai tik prasta sėkmė?“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Pepas Guardiola
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Pepas Guardiola

„Daily Mail“ irgi spoksojo į trenerį: „Kiek dar skausmo gali Pepas Guardiola sugerti, kai Čempionų lygoje su „Manchester City“ jam trūko tiek nedaug šeštą kartą.“

Nuo 2016 metų Anglijoje P.Guardiola jau laimėjo 10 titulų lygoje ir taurės varžybose, bet „Manchester City“ trofėjų lentynoje vis dar trūksta Čempionų lygos vertingiausio prizo.

Vokietijoje irgi buvo atkreipiamas dėmesys į trenerį.

„Nieko, Pepai!“ – guodė vokiečiai, į žodžių žaismą įtraukę Jurgeną Kloppą, kurio treniruojamas „Liverpool“ į Čempionų lygos finalą iškopė antradienį.

Aukštino Karimą Benzemą

Prancūzijos „L'Equipe“ kaip visad buvo išradingi savo viršeliu: „SurREAListe“.

Siurrealistišką rungtynių baigtį nulėmė Karimo Benzemos išpildytas baudinys.

Žiniasklaida vėl gyrė prancūzą puolėją, šį sezoną jau pelniusį 43 įvarčius per 43 rungtynes ir pateikusį rimtą paraišką metų pabaigoje gauti „Ballon d'Or“ – geriausiam pasaulio futbolininkui skiriamą Aukso kamuolį.

„Scanpix“ nuotr./Madrido „Real“ puolėjas Karimas Benzema.
„Scanpix“ nuotr./Madrido „Real“ puolėjas Karimas Benzema.

„Benzema buvo nekontroliuojamas, o De Bruyne – nematomas“, – pabrėžiama tekste apie abiejų komandų lyderius.

K.Benzema žaidimas buvo įvertintais 7 balais, kas „L'Equipe“ vertinimais yra geras pažymys, o „Manchester City“ saugas Kevinas De Bruyne gavo tik 3 balus.

„Scanpix“ nuotr./Kevinas De Bruyne
„Scanpix“ nuotr./Kevinas De Bruyne

„Šedevras“

Italijos „Tuttosport“ Čempionų lygos pusfinalį apibūdino „šedevru“, o jį sukūrusį trenerį Carlo Ancelotti pavadino „Karlu karaliumi“.

„Begalinis Real“, – taip Madrido klubo pergalę pavadino kitas Italijos leidinys „Gazzetta dello Sport“ ir pabrėžė, kad Ispanijos klubo stebuklai nesibaigia, o kai galvoji, kad įvyko paskutinis, netrukus nutinka dar vienas.

„Scanpix“ nuotr./Madrido „Real“ iškopė į Čempionų lygos finalą.
„Scanpix“ nuotr./Madrido „Real“ iškopė į Čempionų lygos finalą.

Buvo giriamas ir „Real“ vartininkas Thibaut Courtois, lemiamose rungtynėse žaidęs labai patikimai.

Brazilijos „Globo“ C.Ancellotti komandą pavadino „nepagydoma“.

Portugalijoje populiarūs dienraščiai irgi skambėjo geromis antraštėmis.

„Čempionų lygos karaliai niekada nemiršta“, – skelbė „A Bola“.

„Jogo“ ispanų futbolininkų sugrįžimą rungtynėse pavadino „epiniu“, o „Record“ konstatavo taip: „Madrido „Real“ tiesiog yra iš kito pasaulio“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius