Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kandidatas į FIFA prezidentus žada didinti pasaulio čempionato dalyvių skaičių

UEFA generalinis sekretorius Gianni Infantino visai neseniai paskelbė apie planus pretenduoti į FIFA prezidento postą. Rinkiminę kampaniją pradėjęs italas paskelbė ir pirmuosius pažadus – jam tapus prezidentu pasaulio čempionatas išsiplėstų iki 40-ies dalyvių.
Gianni Infantino
Gianni Infantino / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šiuo metu pasaulio čempionatuose yra nustatytas 32 dalyvių skaičius, tačiau G.Infantino norėtų, kad progą dalyvauti didžiausiame futbolo renginyje turėtų daugiau valstybių.

Apie sprendimą kandidatuoti UEFA atstovas paskelbė gana vėlai. Tai lėmė mestas šešėlis ant UEFA prezidento Michelio Platini, kuriam tikriausiai nebus leista kandidatuoti vasario 26 dieną vykstančiuose FIFA prezidento rinkimuose.

G.Infantino prisidėjo prie to, kad Europos čempionatas išsiplėtė nuo 16 iki 24 dalyvių kitais metais vykstančiame turnyre.

„Aš tikiu, kad būtų galima išplėsti pasaulio čempionatą kaip mes tai padarėme su Europos pirmenybėmis. Šiais metais mes turime komandų, kurios pirmą kartą pateko į Europos čempionatą ir tokių, kurios pirmą kartą nepateko. Tai sukūrė naują entuziazmą. Jeigu norime plėsti futbolo populiarumą turime priimti daugiau dalyvių“, – teigė kandidatas į FIFA prezidentus.

Tiesa, net jei G.Infantino ir taptų prezidentu, pokyčių dar tektų palaukti.

Tiesa, net jei G.Infantino ir taptų prezidentu, pokyčių dar tektų palaukti. Jau nebegalima plėsti dalyvių skaičiaus 2018 metų čempionate Rusijoje, nes atranka jau yra prasidėjusi. Tuo tarpu 2022 metais Katare reiks sutalpinti 64 rungtynes į 28 dienas, todėl daugiau dalyvių situaciją apsunkintų dar labiau.

Tačiau šis G.Infantino siūlymas galėtų padėti jam gauti balsų iš mažesniųjų FIFA narių. 

Gianni Infantino  – tik neseniai pareiškęs apie savo norą kandidatuoti 45-erių UEFA generalinis sekretorius plačiajai publikai geriausiai žinomas dėl savo dalyvavimo visose UEFA burtų traukimo ceremonijose. UEFA oficialiai išreiškė jam palaikymą. 

Šveicarijoje gimęs teisininkas sporto politikos arenoje yra vertinamas gerai ir tikrai surinktų nemažai balsų. Vis dėlto, prognozuojama, kad M.Platini išteisinimo atveju, G.Infantino pasitrauktų ir leistų varžytis prancūzui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius