Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kur dingo senasis Zlatanas Ibrahimovičius?

Dabartiniai Italijos „Serie A“ lyderiai „Milan“ futbolininkai didžiąją dalį šio sezono demonstravo tikrai gerą žaidimą, o jų komandos puolėjas Zlatanas Ibrahimovičius buvo milžiniška grėsme bet kokios ekipos gynėjams. Tačiau Švedijos nacionalinės rinktinės narys per paskutinius devynis mačus įmušė tik vieną įvartį. Kur dingo senasis Ibra, kurio „Rossoneri“ klubui taip reikia?
„AC Milan“ žaidėjas Zlatanas Ibrahimovičius
„AC Milan“ žaidėjas Zlatanas Ibrahimovičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Futbolas

Praėjusį sezoną Ispanijos čempionų „Barcelona“ ekipoje rungtyniavęs futbolininkas per 29 rungtynes „La Liga“ čempionate įmušė 16 įvarčių, tačiau net ir tokia statistika galintį pasigirti žaidėją buvo nuspręsta žaidėjo atsikratyti.

Anot pačio Ibrahimovičiaus, katalonų komandos vyriausiasis treneris Josepas Guardiola su juo nesišnekėdavo. Švedas įvardijo šį strategą esantį blogu treneriu ir pareiškė, kad geras komandos vedlys privalo reguliariai pakalbinti kiekvieną ekipos narį.

Taigi praėjusią vasarą Ibra grįžo į Italiją, kur anksčiau yra žaidęs Milano „Inter“ ir Turino „Juventus“ klubuose. Praėjusį sezoną trečiąją vietą Italijos pirmenybėse užėmusios „Milan“ ekipos savininkas Silvio Berlusconi nepagailėjo pinigų ir į savo komandą prisiviliojo ne tik Ibrą, bet ir atakuojančio saugo ir puolėjo pozicijose galintį žaisti Robinho.

Tada komandoje dar žaidė brazilas Ronaldinho, kuris sausį išvyko į gimtąją Braziliją. Ibrahimovičiaus, Robinho ir Ronaldinho trio vadintas stipriausiu puolimu Europos klubiniame futbole, o pats ekipos savininkas teigė, jog komanda suburta laimėti „Serie A“ ir UEFA Čempionų lygą.

Atvykusiam Ibrai nereikėjo aiškinti ką daryti komandos atakų smaigalyje. 195 centimetrų ūgio dideliu greičiu nepasižymintis bei techniškas ir gerai „antrame aukšte“ žaidžiantis futbolininkas kėlė grėsmę bet kokiam varžovui.

Iš viso per pirmąsias 28 rungtynes visuose turnyruose švedas pasižymėjo 19 kartų. Tačiau per paskutinius devynis mačus 29–erių metų futbolininkas nustojo drebinti priešininkų vartų tinklus. Per devynerias rungtynes Ibrahimovičius pelnė vos vieną įvartį.

Jam nepavyko įmušti prieš Romos „Lazio“, „Genoa“, „Parma“, „Chievo“, Turino „Juventus“, „Bari“ ir dukart prieš Londono „Tottenham“. Vienintelis tikslus jo smūgis paskutiniu metu krito į „Napoli“ vartus.

Galbūt Ibrai kažkas nutiko, kas nėra iškilę į viešumą? O gal futbolininkui tiesiog nesiseka? Faktas tik vienas – pats sau aukštai kartelę užkėlęs žaidėjas neįstengia taip gerai žaisti visą laiką.

Kažkas čia ne taip. Ibrahimovičiui nesiseka įmušti tiek prieš sunkius, tiek prieš lengvus varžovus. „Tikrą“ įvartį švedas paskutinį kartą įmušė net prieš du mėnesius, nes vasario pabaigoje, rungtynėse prieš „Napoli“, puolėjas realizavo vienuolikos metrų baudinį.

„Milan“ iškritimas iš Čempionų lygos praėjusią savaitę situacijos tikrai nepagerins, nes nesėkmės vienaip ar kitaip turi įtakos kiekvienam komandos žaidėjui. Priminsime, jog milaniečiai Čempionų lygos aštuntfinalio etape bendru rezultatu 0–1 pralaimėjo „Tottenham“ ekipai.

Turbūt Ibrahimovičius pervargo, tačiau žaidimo troškimas jam yra svarbesnis nei poilsis, todėl pats futbolininkas veikiausiai to neprasitartų. Iki praėjusios savaitės „Milan“ varžėsi trijuose turnyruose, o puolėjas rungtyniavo kiekviename iš jų.

Ibra iš per 29 Italijos pirmenybių turus žaidė 27 rungtynėse, kurias visas pradėjo startinėje sudėtyje. Puolėjas iš visų šių mačų net 23 rungtynes sužaidė nuo pradžių iki galo. Čempionų lygoje Ibrahimovičius žaidė visuose aštuoniuose mačuose, o Italijos taurėje („Coppa Italia“) – keturiose rungtynėse.

Švedui reikia poilsio ir „Milan“ strategas Massimiliano Allegri turi tą suprasti. Per savaitę žaisdamas vos ne po tris rungtynes futbolininkas prarado gerą formą. Sekmadienį vykusiose Italijos pirmenybių rungtynėse prieš „Bari“ ekipą Ibrahimovičius gavo raudoną kortelę, dėl kurios praleis net tris mačus. Iš vienos pusės futbolininkui pasisekė, nes jis pagaliau galės pailsėti ir galbūt po to vėl pradės demonstruoti puikią formą bei mušti įvarčius.

Iki šio sezono „Serie A“ pabaigos beliko devynerios rungtynės. „Milan“ šiuo metu turi 62 taškus, o antroje lygos vietoje besirikiuoja „Inter“ ekipa, turinti penkiais taškais mažiau. „Rossoneri“ komandai reikia Ibrahimovičiaus, todėl tikimasi, jog ši puolėjo prasta sportinė forma neužsitęs.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius