Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lenkijos spauda apie Vilniaus „Žalgirio“ norus žaisti jų lygoje: klubas turėtų vadintis „Grunwald“

Sekmadienį pasklidus žiniai, kad Lietuvos futbolo čempionas Vilniaus „Žalgiris“ svarsto galimybę ateityje persikelti į Lenkijos lygą, į tai sureagavo ir kaimyninės šalies žiniasklaida. Cituodami kolegas Lietuvoje lenkai vis dėlto jau turi ir savo pastabų – visų pirma, kad 1,5 mln. eurų biudžetas bus per mažas tokiam virsmui. Taip pat siūloma pagalvoti ir apie pavadinimo keitimą.
Vilniaus „Žalgirio“ pergalės akimirkos
Vilniaus „Žalgirio“ pergalės akimirkos / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Apie futbolą rašantis portalas Igol.pl šią žinią pavadino sensacinga, nes lietuviškos komandos žaidimas Lenkijos aukščiausiose lygoje būtų „įdomi naujiena“, tačiau tai reikia vertinti „labiau kaip „Žalgirio“ veikėjų svajones“. Nes vargu, ar būtų gautas UEFA leidimas.

Tai viena iš priežasčių. Kaip kitą igol.pl nurodo tai, kad „Žalgiris“ yra paprasčiausiai per silpnas pasirodyti Lenkijos aukščiausioje lygoje.

„Klubas, kuris dominuoja savo šalies futbole (3 čempionų titulai iš eilės), teturi 1,5 mln. eurų biudžetą, o to nepakanka norint tinkamai pasirodyti mūsų lygoje. Kitas svarbus dalykas – ar komanda žaistų su savo dabartiniu pavadinimu, ar jis būtų sulenkintas. Tuomet klubas vadintųsi Vilniaus „Grunwald“, – rašo igol.pl.

Neatmetama, kad kada nors „Žalgiris“ vis dėlto gali tapti lenkiškojo futbolo dalimi, bet esą tam prireiks dar daug laiko.

Pasak tylkoekstraklasa.pl, kaip tik šiuo metu svarstomi klausimai dėl pokyčių Lenkijos futbole. Jau pranešta, kad Aukščiausioji lyga artimiausiais sezonais praktiškai nesikeis, galbūt tik 2017-2018 metų sezone komandų skaičius išaugs iki 18.

„Šį šansą nori išnaudoti Vilniaus „Žalgiris“, dominuojantis Lietuvos rinkoje. Tuo pačiu Lenkijos aukščiausioji lyga būtų kita po Anglijos „Premier“ lygos (joje žaidžia Velso klubas „Swansea City“), „Ligue 1“ (žaidžia „Monaco“ ekipa) ir Šveicarijos lygos (žaidžia Lichtenšteino klubas „Vaduz“), kurioje žaistų klubai iš kitų šalių“, – rašo tylkoekstraklasa.pl.

Sport.pl net paskelbė skaitytojų apklausą, ar jie norėtų, kad „Žalgiris“ žaistų Lenkijos ligoje. Pirmadienio rytą už buvo 59 proc. (balsavo  3676 ), prieš 41 proc. (2534 balsų) apklaustųjų.

Sporto naujienomis besidomintys lenkai taip pat turi ką pasakyti šiuo klausimu. Sport.pl, kuris yra vieno didžiausių Lenkijos interneto portalų gazeta.pl dalis, komentarų skiltyje galima rasti įvairiausių nuomonių. Vieni siūlo „Žalgiriui“ remtis kitų šalių klubų patirtimi, o kiti turi savų pasiūlymų.

Tarkim, quamtsa pasivadinęs komentatorius pateikia net tris argumentus, kodėl „Žalgiriui“ labiau tinka Baltarusijos lyga: „Ji yra stipresnė. Istoriškai Baltarusija yra dalis istorinės Lietuvos. Lietuvos klubo dalyvavimas kvailiems pseudo sirgaliams veiktų tarsi buliui raudona skepeta.“

Nevengia lenkų komentatoriai ir papokštauti. Prie tokių galima priskirti Mariuszo Łuciówo komentarą: „Įdomu, kada „Barcelona“ pas mus persikels?“

Iš esmės Lenkijos naujienų portalų skaitytojai „Žalgirio“ svajonę žaisti „Ekstraklasa“ čempionate sutiko gana neutraliai.

Komentarų skiltyje beveik nebuvo įžeidinėjimų „Žalgiriui“. Vienas komentatorius teigė, kad tokiu atveju teks iš stadionų išgyvendinti tokius sirgalius, kokie vilniečiams žaidžiant su Poznanės „Lech“ ekipa iškėlė skandalingąjį plakatą, raginantį nusilenkti prieš lenkų ponus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius