Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

LFF taurės pusfinaliuose pranašumą įgijo „Ekranas“ ir „Sūduva“ (nuotraukos)

Trečiadienį sužaistos pirmosios Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės pusfinalio serijos rungtynės.
Rungtynių akimirkos
„Sūduvai“ (balta apranga) atsakomosiose rungtynėse užteks ir nulinių lygiųjų / pliadisfoto.lt nuotr.

„Ekrano“ pergalė

Lietuvos A lygos čempionai Panevėžio „Ekrano“ futbolininkai žengė pirmą žingsnį LFF taurės turnyro finalo link. Marijampolės futbolo manieže vykusiose pirmose pusfinalio rungtynėse panevėžiečiai 2:1 (2:0) nugalėjo aikštės šeimininkų teisėmis rungtyniavusius FBK „Kauno“ futbolininkus. Atsakomąjį pusfinalio mačą „Ekranas“ ir „Kaunas“ žais balandžio 14 d. Panevėžyje.

Rungtynių pradžioje abi komandos daugiau žvalgėsi, o pavojingesnėmis atakomis apsikeitė tik kėliniui įpusėjus. „Kauno“ futbolininkai vis dažniau pradėjo lankytis prie „Ekrano“ vartų ir susikūrė bent porą progų įvarčiui. Po kauniečių reidų, Panevėžio ekipą gelbėjo ne tik vartininkas Vytautas Černiauskas, bet ir vartų konstrukcijos.

Kai atrodė, kad „Kaunas“ kontroliuoja situaciją, mačo eiga pasisuko netikėta linkme. 43-ią minutę, po Ramūno Radavičiaus perdavimo į baudos aikštelę, kauniečiai bandė išmušti kamuolį toliau nuo savo vartų, tačiau pirmasis prie kamuolio suskubo Žilvinas Banys, kuris stipriu smūgiu išvedė „Ekraną“ į priekį – 0:1.

Nespėjęs atsigauti po pirmo įvarčio, jau po poros minučių „Kauno“ vartininkas Laurynas Vertelis antrą kartą buvo priverstas išimti kamuolį iš savo vartų tinklo. Kauniečiai savo baudos aikštelėje neleistinai sustabdė Stepheną Ademolu, ir Ramūnas Radavičius realizavo į „Kauno“ vartus skirtą 11 metrų baudinį – 0:2.

Antrojo kėlinio pradžioje kauniečiams ir toliau nemažai dėmesio teko skirti gynybai, nes „Ekrano“ futbolininkai net pirmaudami dviejų įvarčių skirtumu nesiruošė atsitraukti prie savo vartų. Tiesa, po „Kauno“ puolėjo Aurimo Vertelio reidų paprakaituoti porą kartų teko ir Panevėžio komandos gynėjams.

„Ekrano“ gynyba patikimai veikė iki 79-os minutės – kol „Kauno“ greitos atakos smaigalyje atsidūręs Marius Činikas rezultatą sušvelnino – 1:2. Vis dėlto per likusį susitikimo laiką kauniečiams dar kartą pasiųsti kamuolio į varžovų vartus nepavyko, ir teisėjo švilpukas paskelbė apie „Ekrano“ pergalę rezultatu 1:2.

Atsakomąsias LFF taurės pusfinalio rungtynes „Ekranas“ ir FBK „Kaunas“ žais balandžio 14 d. Panevėžio „Aukštaitijos“ stadione.

Išsiskyrė taikiai

Sostinės „Sportimos“ manieže vykusios LFF taurės turnyro pusfinalio pirmosios rungtynės tarp Vilniaus „Vėtros“ ir Marijampolės „Sūduvos“ komandų baigėsi lygiosiomis 1:1 (0:1). „Sūduva“ šiame mače pirmavo, tačiau persvaros išsaugoti nesugebėjo. Vis dėlto išvykoje pelnyto įvarčio dėka, prieš atsakomąją dvikovą tvirčiau gali jaustis Marijampolės komanda. Šiandien „Sūduva“ vertėsi be savo atakų lyderio Povilo Lukšio, kuris nerungtyniavo dėl šeimyninių aplinkybių.

Rungtynių pradžioje komandos apsikeitė tolimais šūviais: „Vėtros“ gynėjo Algio Jankausko baudos smūgį „pasitiko“ marijampoliečių sienelė, o „Sūduvos“ saugo Karolio Chveduko smūgiuotas kamuolys atsitrenkė į Vilniaus ekipos žaidėją.

12-ą minutę „Sūduva“ kėlė kampinį, ir po Marijampolės komandos gynėjo Nerijaus Radžiaus smūgio teisėjas užfiksavo „Vėtros“ futbolininko žaidimą ranką. Į aikštės šeimininkų vartus skirtą 11 metrų baudinį realizavo „Sūduvos“ gynėjas Tadas Kijanskas – 0:1 svečių naudai.

Net išsiveržę į priekį, marijampoliečiai atakavo kiek daugiau nei vilniečiai, tačiau ir svečiams, ir aikštės šeimininkams „Vėtros“ futbolininkams iki pertraukos pasižymėti nepavyko.

„Vėtra“ baltos vėliavos nekėlė ir po pertraukos pradėjo vis dažniau lankytis prie „Sūduvos“ vartų. O vienas šių apsilankymų 72-ą minutę baigėsi išlyginamuoju įvarčiu, kai Vilniaus ekipos naujokas Vladimiras Gogberašvilis suktu baudos smūgiu pasiuntė kamuolį į „Sūduvos“ vartus – 1:1.

Per likusį laiką nė vienai komandai pakreipti žaidimo sau naudinga linkme nepavyko, ir teisėjo švilpukas užfiksavo lygiąsias – 1:1. Atsakomosiose rungtynėse, kurios balandžio 14 d. bus žaidžiamos Marijampolėje, „Sūduvą“ tenkins ir nulinės lygiosios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius