Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

LFF teisinasi dėl 12 įvarčių praleidusių 14-mečių – tai nebuvo Lietuvos rinktinė

Lietuvos viešąją erdvę ketvirtadienį apskriejo žinia, kad Lietuvos U-14 futbolo rinktinė Lenkijoje net 0:12 nusileido šios šalies bendraamžiams. Vis dėlto Lietuvos futbolo federacija (LFF) teigia, kad tai nebuvo reprezentacinė mūsų šalies komanda
Vaikų rinktinės pralaimėjimas
Vaikų rinktinės pralaimėjimas / sustabdytas kadras

„Lietuvos futbolo federacija patikslina, jog tokios ar panašaus amžiaus grupės rinktinės nėra formuojamos. Pagal Europoje nusistovėjusią praktiką, Lietuvoje ruošiamos rinktinės prasideda tik nuo U-16 (iki 16 metų) amžiaus grupės“, – rašoma LFF išplatintame pranešime.

Anot futbolo federacijos, tai buvo tiesiog vienos futbolo mokyklos komanda.

VIDEO: Draugiškos rungtynės: Lenkija – Lietuva 12:0

Toliau pateikiame likusį LFF pranešimą:

Konkrečiu paminėtu atveju Lenkijos futbolo sąjunga (PZPN) atsiuntė kvietimą Europos sporto savaitės metu Varšuvoje surengti draugiškas rungtynes U-14 amžiaus grupėje (mažesnių matmenų aikštėje su mažesniais vartais).

Kadangi tokiose amžiaus grupėse rinktinės nėra formuojamos, dėl galimybės įgyti tarptautinių rungtynių patirties vykti į Lenkiją pasiūlyta dalyvauti vienai iš Lietuvoje esančių šio amžiaus grupių komandų – Panevėžio Raimondo Sargūno sporto gimnazijos komandai.

LFF pažymi, jog tokio ir panašaus amžiaus futbolininkų ugdyme nėra akcentuojami rezultatai ir svarbiausias dėmesys skiriamas žaidėjų tobulėjimo procesui.

Vis dėlto atsižvelgiant į šiose rungtynėse išryškėjusį didelį komandų pasiruošimo skirtumą bei galimą psichologinį efektą akivaizdu, jog sprendimas be atrankos ir pasiruošimo deleguoti teisę su Lietuvos rinktinės spalvomis dalyvauti šiose rungtynėse buvo neapdairus ir galimai žalingas. Todėl LFF priisima atsakomybę dėl šios klaidos ir imsis priemonių, jog panašūs atvejai nepasikartotų.

Kita vertus, LFF nuomone, ši situacija taip pat dar kartą parodo, jog būtinos reformos siekiant gerinti kokybę jaunųjų futbolininkų ugdyme, kurio didžiąją dalį atlieka valstybinės įstaigos. Dėl šių priežaščių LFF pastaruoju metu yra baigiamos ruošti sertifikavimo taisykės visoms futbolininkus ugdančioms įstaigoms, kuriomis bus siekiama žaidėjų ugdymo proceso stebesėnos ir atskaitomybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius