Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuvis Serbijoje teisėjaus geriausioms Europos U-17 futbolo rinktinėms

FIFA teisėjo asistento kategoriją turintis palangiškis Arūnas Šeškus šeštadienį išvyko į Serbiją, kur teisėjaus antradienį startuojančiame UEFA Europos jaunimo (U-17) futbolo čempionato finaliniame turnyre.
Arūnas Šeškus
Arūnas Šeškus / V.Knyzelio/LFF.lt nuotr.
Temos: 3 UEFA Futbolas Serbija

Kartu su A.Šeškumi į pirmenybes pakviesti dar šešiolika teisėjų iš keturiolikos šalių. Arbitras iš Palangos prisipažino, jog šiek tiek jaudinasi, nes finaliniame čempionato turnyre dalyvaus pirmą kartą.

„Labai malonu, jog galėsiu teisėjauti geriausioms Europos U-17 rinktinėms. Džiaugiuosi ir tuo pačiu jaudinuosi, nes tai bus mano debiutas finaliniame turnyre. Neįprasta ir tai, jog vykstu vienas, nes dažniausiai iš Lietuvos keliaudavo po du teisėjus”, – prieš kelionę į Serbiją sakė A.Šeškus.

Pirmadienį A.Šeškaus laukia fizinio pasirengimo testai, o teisėjų paskyrimai rungtynėms bus paskelbti tik prieš pirmąsias rungtynes. Vėliau visi arbitrai dar teisėjaus po du kartus, o nuo pusfinalių aikštės teisėjų skaičius sumažės taip pat kaip ir komandų – iki keturių.

„Dėl fizinio pasiruošimo testų nesijaudinu, nes turnyrui esu pasiruošęs. Svarbiausia tinkamai pasiruošti psichologiškai, išlikti ramiam ir neįsitempusiam iki pat finalo. Bandysiu siekti maksimalaus rezultato turnyro metu, įgyti dar daugiau patirties. Taip pat tikiuosi gero, nuoširdaus bendravimo iš kolegų ir išvysti gražų ir aukšto lygio futbolą“, – kalbėjo arbitras.

Anot Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos (LFTA) prezidento Jono Bragos, A.Šeškus yra vienas iš labiausiai patyrusių mūsų šalies futbolo teisėjo asistentų.

„Džiugu, kad jis pagaliau sulaukė tokio atsakingo iškvietimo. Tai jam bus geras šansas parodyti savo sugebėjimus“, –  teigė LFTA vadovas.

Europos U-17 čempionato finaliniame etape be šeimininkės Serbijos taip pat žais Danijos, Prancūzijos, Anglijos, Vokietijos, Olandijos, Čekijos ir Rumunijos rinktinės. Varžybos prasidės gegužės 3-ąją, o finalas vyks gegužės 15-ąją. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius