-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos futbolininkai prieš mačą su Lichtenšteinu: antrą kartą ant to paties grėblio neužlipsime

Lietuvos futbolo rinktinės laukia trečiasis išbandymas 2014 m. FIFA Pasaulio čempionato atrankos turnyre. Penktadienio vakare mūsiškiai sieks iškovoti tris taškus rungtynėse su Lichtenšteinu ir įrodyti, kad praėjusių metų nesėkmė buvo atsitiktinumas.
Saulius Mikoliūnas
Saulius Mikoliūnas / LFF nuotr.

Treniruotės lietingoje Bavarijoje ant minkštos ir permirkusios vejos Lietuvos futbolininkams išėjo į naudą – panašios sąlygos laukia ir Lichtenšteine. Dvikovos išvakarėse Vaduce šiek tiek lynojo, o stipresnis lietus prognozuojamas rungtynių dieną.

Paskutinėje treniruotėje nemažai dėmesio buvo skirta smūgiams į vartus. „Treneris norėjo, kad daugiau pasmūgiuotume, kad pajaustume įvarčių skonį, – pasakojo gynėjas Tadas Kijanskas –  Žaisime „pirmu numeriu“, todėl privalėsime mušti įvarčius. Manau, kad varžovų komanda nekeis savo taktikos ir žais giliai atsitraukusi į gynybą.“

LFF nuotr./Deividas `emberas ir Mindaugas Panka
LFF nuotr./Deividas Šemberas ir Mindaugas Panka

Pasak rinktinės vyriausiojo trenerio Csaba Laszlo, komanda treniruotėje buvo susikaupusi ir demonstravo pasitikėjimą savimi: „Tai labai svarbu norint laimėti rungtynes. Turime galvoti apie tai, kaip laimėti rytoj, o ne apie praeities nesėkmes.“

„To, kas buvo, jau nebegalime pakeisti, tačiau galime pakeisti ateitį. Trokštame įrodyti, kad nesame silpnesni ir turime laimėti tokias rungtynes, kad niekam nebekiltų klausimų“, – antrino gynėjas Marius Stankevičius.

Pasak komandos kapitono Tomo Danilevičiaus, žaidžiat su tokiais varžovais svarbu neskubėti: „Manau, kad įvartis anksčiau ar vėliau vis tiek bus įmuštas. Pernai turėjome gerą pamoką ir tikiuosi, kad antrą kartą ant to paties grėblio neužlipsime.“

Prisimena ir puolėją iš Lietuvos

Kai Lietuvos rinktinė pirmą kartą žaidė Lichtenšteine 1997 m. (nugalėta 2:0), dvikova vyko Ešene, stadione be tribūnų. Šį kartą, kaip ir pernai, rungtynės bus žaidžiamos vaizdingoje vietoje esančiame „Rheinpark“ stadione, iš kurio puikiai matosi Lichtenšteiną supantys kalnai.

Šveicarijos pirmosios lygos pirmenybėms pritaikytas jaukus „Rheinpark“ stadionas buvo atidarytas 1998 metais, vėliau išplėstas. Stadione yra beveik 6 tūkstančiai sėdimų vietų. Prognozuojama, kad šį kartą per susitikimą su lietuviais bus užpildyta mažiau nei pusė stadiono. Apie šimtą sudarys sirgaliai iš Lietuvos.

„Viltys yra nemažos, bet manau, kad ir lygiosios mums būtų gerai. Žinau, kad lietuviai sužaidė lygiosiomis su slovakais 1:1. Tai progresuojanti komanda, kuri turi naują trenerį. Rungtynės bus tikrai labai sunkios“, – interviu Futbolo.TV teigė Lichtenšteino „Vaterland“ dienraščio žurnalistas Ernstas Hasleris.

LFF nuotr./C.Laszlo nurodymai
LFF nuotr./C.Laszlo nurodymai

Tiek jis, tiek kiti vietos gyventojai gerai prisimena ne tik praėjusių metų tarpusavio rungtynes, bet ir gerai žino buvusį Lietuvos rinktinės puolėją Vaidotą Šlekį, kuris prieš dešimtmetį žaidė už „Vaduz“ klubą Šveicarijos lygoje.

Dvikovai teisėjaus arbitrų brigada iš Slovėnijos. Aikštės teisėju bus jaunas, 32 metų, arbitras Slavko Vinčičius, kuris jau viešėjo Lietuvoje per Panevėžio „Ekrano“ UEFA Čempionų lygos atrankos rungtynes su „Shamrock Rovers“.

Rungtynes nuo 20 val. 25 min. tiesiogiai transliuos „Lietuvos ryto“ televizija.

Vaizdo reportažas prieš rungtynes:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius