Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuvos futbolo A lygoje varžysis 12 klubų: „Kaunui“ ir „Dainavai“ startuoti leista išimties tvarka

Nors Lietuvos futbolo A lygos sezonas startuoja kovo 12 dieną, kas žais pirmenybėse, paaiškėjo tik šiandien, iki čempionato starto likus vos trims dienoms.
FBK „Kaunas“ leista grįžti į A lygą, nors licencijavimo kriterijų klubas neatitinka
FBK „Kaunas“ leista grįžti į A lygą, nors licencijavimo kriterijų klubas neatitinka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomasis komitetas patvirtino, jog A lygoje šiemet varžysis 12, LFF I-oje lygoje – 9 komandos.

Vasario pabaigoje LFF Licencijavimo komitetas A lygos licencijas suteikė šešiems klubams –  Panevėžio „Ekranui“, Marijampolės „Sūduvai“, Tauragės „Taurui“, „Šiauliams“, Gargždų „Bangai“ ir Pakruojo „Kruojai“.

Šiandien licencijos suteiktos ir Vilniaus VMFD „Žalgiris“, „Klaipėdos“, „Mažeikių“ ir Klaipėdos „Atlantui“. Startuoti A lygoje išimties tvarka leista ir licencijavimo kriterijų neatitikusiems FBK „Kaunas“ ir Alytaus „Dainavos“ klubams.

„Dainava“ nesugebėjo laiku pateikti finansinio audito dokumentų, tačiau įpareigota tai padaryti iki gegužės 1 dienos. „Kaunui“ licencija nesuteikta dėl įsiskolinimų buvusiems žaidėjams. Atsiskaityti su jais daugkartiniai šalies čempionai privalo iki birželio 1 dienos. Jei klubai to nepadarys, jų likimą spręs LFF Drausmės komitetas.

Be to, iš „Kauno“ dar neprasidėjus čempionatui greičiausiai bus atimti 6 taškai. Šį sprendimą rytoj turėtų patvirtinti Drausmės komitetas.

LFF prezidentas Liutauras Varanavičius pripažino, kad nenormalu, kad čempionato dalyviai paaiškėja iki paties čempionato  pradžios likus vos trims dienoms, ir tikino, kad kitąmet pavyks to išvengti.

„Suprantame, kad neturėtų taip būti. Dar iki šiol mokomės licencijavimo. Vis dėlto po 6 metų klubų licencijavimo praktikos jau matome galimybes, kaip būtų galimą tą procesą pakoreguoti. Priimtas sprendimas nuo kitų metų licencijavimo sistemą pakeisti taip, kad jau sausio mėnesį būtų aiškus dalyvaujančių komandų skaičius“, – sakė L.Varanavičius.

Pasak LFF prezidento, klubai finansines ataskaitas turės pateikti dukart per metus, tai yra, kas pusmetį, todėl taip bus sutaupyta laiko tarpsezoniu. Taip pat ateityje turėtų kilti vis mažiau klausimų dėl infrastruktūros atitikimo kriterijams, mat dauguma klubų, L.Varanavičiaus teigimu, infrastruktūrą jau yra susitvarkę. LFF vadovas pasidžiaugė, kad šalyje šiuo metu yra jau 9 stadionai su dirbtiniu apšvietimu.

LFF I lygoje dalyvaus šie klubai: „Šilutė“, „Trakai“, Jonavos „Lietava“, Kėdainių „Nevėžis“,  Kuršėnų „Venta“, Kėdainių „Lifosa“, Kretingos „Minija“, „Vilniaus futbolo klubas“ (pavadinimas gali keistis, tai buvęs „SMK Policija“ arba FK „Reo“ klubas) bei Kauno „Atletas“.

Tiek A lygos, tiek LFF I lygos varžybos vyks trijų ratų sistema. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius