Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuvos miestus vėl drebina gatvės futbolo turnyras 3x3 „Ežio spirdalas“

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) rengiamo turnyro nugalėtojai iš 4 šalies miestų sekmadienį Vilniuje kovos dėl pagrindinio prizo – kelionės 4 asmenims su Lietuvos nacionaline futbolo rinktine į Čekiją stebėti 2012 metų Europos čempionato atrankos rungtynių, praneša LFF.
Spirdalas
Spirdalas / Valdo Knyzelio nuotr.
Temos: 1 Futbolas

„Ežio spirdalas“ – greitas ir nekontaktinis gatvės futbolas. Turnyre gali dalyvauti visi sulaukę 16 metų vaikinai ir vyrai, merginos ir moterys, tačiau bent vienas žaidėjas turi būti jaunesnis nei 18 metų. Komandą sudaro 4 žaidėjai. Labiausiai gatvės futbolas traukia jaunimą – moksleivius ir studentus. Vidutinis dalyvių amžius – apie 20 metų. Tačiau šįmet pasitaikė ir nemažai malonių išimčių.

Justina Lavrenovaitė, ilgametė Lietuvos moterų futbolo rinktinės žaidėja „Ežio spirdalui“ subūrė dvi merginų komandas, kuriose žais ir mamos su vaikais. „Norime paprasčiausiai gerai praleisti savaitgalį su merginomis. Ateisime pažaisime, pažiūrėsime, pasilinksminsime“, – sakė turnyre su draugėmis nusprendusi dalyvauti futbolininkė.

„Šis prieš trejus metus startavęs projektas jau tampa gražia vasaros tradicija. Čia svarbiausia gerai praleisti laiką su draugais ir artimaisiais. Pavyzdžiui, Šiauliuose pastebėjome, kad tie žaidėjai, kurie gatvės futbolo turnyre prieš trejus metus dalyvavo su draugais, šiemet čia atėjo su žmonomis ir stumdami vežimėlius su mažyliais. Nemažai komandų sudaro tėčiai, mamos su vaikais ar tiesiog broliai“, – sakė LFF projektų skyriaus vadybininkas Vaidotas Rastenis.

Praėjusį savaitgalį Šiauliuose ir Kaune komandos kovojo dėl kelialapio į varžybų finalą ir bendro 3200 litų prizinio fondo apsipirkti laisvalaikio ir sporto drabužių parduotuvėse “Hummel”.

Geriausiai šeštadienį Šiauliuose sekėsi ir kelialapį į finalą iškovojo „Klebos šaika“, o Kaune nesulaikomi buvo „Slabotkės“ atstovai – jie iškovojo visas 7 pergales. Dar po tris komandas iš kiekvieno miesto taip pat pateko į Superfinalą Vilniuje.

Birželio 5 dieną nuo 11 valandos turnyro kovos persikels į Klaipėdą prie „Akropolio“, o Vilniaus atranka ir superfinalas vyks birželio 6 d. nuo 11 val. prie Vilniaus “Akropolio”. Superfinale, kurio pradžia planuojama apie 15 val., žais po keturias geriausias Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių komandas. Renginį ves Rolandas ir Jonas iš populiarios jaunimo radijo laidos „Radistai“.

Į Vilniaus atranką jau yra užsiregistravusios 65 komandos. Tačiau Klaipėdoje organizatoriai dar viliasi gausesnio dalyvių skaičiaus. „Uostamiestyje futbolas visada buvo populiarus, todėl tikimės, kad iki šeštadienio klaipėdiečiai suskubs ir pasinaudos galimybe pakovoti dėl puikių prizų“, – kalbėjo V.Rastenis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius