-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos stalo futbolo rinktinė, kuri iš pasaulio čempionato parveš medalius?

Stalo futbolas populiarus ne tik jaunimo, bet ir suaugusiųjų gretose. Jis žaidžiamas namuose, baruose, festivaliuose, biuruose ar vakarėliuose. Vis dėlto, šis, nors ir jaunas Lietuvoje sportas, kaip išstypęs po vasaros paauglys, jau matuojasi profesionalių turnyrų marškinėlius, o pagal pasiektus rezultatus, netgi gerokai lenkia vyresnįjį brolį.
Lietuvos stalo futbolo rinktinė
Lietuvos stalo futbolo rinktinė / foosin nuotr.
Temos: 1 Stalo futbolas

Lietuvos rinktinė intensyviai ruošiasi Pasaulio taurės varžyboms, šiais metais vyksiančioms Italijoje, Turine, balandžio 8-12 dienomis. Rinktinės nariai neslepia: važiuojama ne dalyvauti – važiuojama laimėti.

Visi skirtingi, visi vienodi

Lietuvos rinktinė vieninga ir stipri kaip niekada, nors ją sudaro skirtingo amžiaus ir profesijų atstovai. 

Marketingo-komunikacijos specialistas, fotografas-verslininkas, architektas-inžinierius, duomenų analitikė, bioinžinerijos studentas, ir net šeši 10-12 klasių moksleiviai. Pastarieji sudaro rinktinę, rinktinėje. Kaip bebūtų paradoksalu, jaunių rinktinė yra bene labiausiai tituluota – jie tapo 2014 metų „Garlando World Championship“ čempionais.

VIDEO: Būk išvien

Rinktinė ruošiasi

Treniruočių centre pokši vartai ir lengvai, lyg sviestu suteptos, slidinėja rankenos. Visi stalai užimti. Lietuvos rinktinės narių veidai ramūs ir susikaupę. „Stalo futbolas iš šalies gali atrodyti chaotiškas ir nenuspėjamas, bet taip tikrai nėra. Ne be reikalo jis vadinamas greitaisiais šachmatais – žaidžiant reikia susikaupti, stebėti priešiniko gynybą ir puolimą, laiku reaguoti, išlaikyti šaltą protą“, – teigia rinktinės treneris Rapolas Jamontas. 

Rinktinės žaidžiantysis treneris R. Jamontas – geriausias Lietuvos žaidėjas, pasaulio reitinge užimantis 9 vietą, yra įsitikinęs, kad iš Pasaulio taurės lietuviai parsiveš medalių. „Mūsų rinktinės amžiaus vidurkis vos siekia 21 metus, bet planuojame tai paversti savo privalumu. Turime žaidėjų, kurie stalo futbolą žaidžia vos porą metų, bet  įgimtos geros reakcijos ir motorikos dėka pasiekė labai aukštą lygį. Žaidžiančių 5 metus ar ilgiau privalumai – gilesnis žaidimo supratimas, tvirtesnė psichologija, platesnis smūgių arsenalas.“  

Treniruotė baigta. Vartuose sproginėja paskutiniai įvarčiai ir pasigirsta trenerio asistento Tautvydo Tveragos balsas. Treniruotės metu Tautvydas atidžiai stebi ir fiksuoja, kuriuos žaidimo elementus reikėtų tobulinti kiekvienam rintinės nariui. „Justai, labai greitai susinervini, kai nesiseka žaidimas. Chill. Albinai, palaikyk kamuolį ilgiau, neskubėk mušti. Arnai, šaunuolis – diktuoji žaidimo tempą.“

Daug berniūkščių kiemuose žaidžia krepšinį ar futbolą, įsivaizduodami save Š. Jasikevičiaus ar L. Messi vietoje, bet tik vienetai iš tikrųjų tampa profesionalais. O kas įkvepia stalo futbolininkus? 

„Simas Jasaitis, Carlesas Puyolis, Ryanas Moore'as (stalo futbolo žaidėjas), Novakas Džokovičius... – vardina Lietuvos rinktinės nariai. „O mane visuomet įkvepia Rapoliukas (Rapolas Jamontas)“, – gerai pagalvojusi atsako duomenų analitikė Agnė Musajevaitė. 

Mes  žaidžiame už Lietuvą

Nuvyniojamos rankenų apvijos, nuskamba „už Lietuvą“ ir rinktinė traukia pasistiprinti. „Po treniruočių visuomet valgome picas – juk ruošiamės turnyrui, kuris vyks Italijoje“, – visiškai rimtai dėsto rinktinės treneris R. Jamontas. Tik besišypsančios akys ir skardus rinktinės juokas išduoda, pajuokavus.

„Mūsų rinktinė yra labai vieninga, mes kartu treniruojamės, padedame vienas kitam. Be to, visi jaučiame pasididžiavimą ir suvokiame atsakomybę. Manau, kad visiems sportininkams šiek tiek užgniaužia gerklę, ne tada, kai laimimi medaliai ir trofėjai, o tada, kai pakyla šalies vėliava. Toks ir yra kelionės į Italiją tikslas. Mums tai kur kas daugiau negu žaidimas – mes žaidžiame už Lietuvą."

Sek naujienas ir palaikyk rinktinę 15min.lt ir  Facebook puslapyje „Būk išvien“.

Lietuvos delegacija Pasaulio taurėje 2015

Rapolas Jamontas (žaidžiantysis rinktinės treneris) 20 metų.
Arnas Bastys 24 metai (rinktinės kapitonas).
Simonas Jakubauskas 34 metai.
Agnė Musajevaitė 24 metai.
Tautvydas Tveraga 24 metai.
Dovydas Bukauskas 17 metų.
Simonas Pupeikis 17 metų.
Austėja Šermončiūtė 16 metų.
Simas Jasiūnas 18 metų.
Albinas Šeputis 18 metų.
Justas Kiškis 17 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius