Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Liverpool“ prieš „Manchester City“: 10 esminių statistikos faktų

Paskutinę metų dieną Anglijos „Premier“ lygoje susikaus į titulą pretenduojantys „Liverpool“ ir „Manchester City“ klubai. Jūsų dėmesiui – 10 esminių statistikos faktų apie šias rungtynes.
Jamesas Milneris ir Yaya Toure
Jamesas Milneris ir Yaya Toure / „Scanpix“ nuotr.

1. 40 taškų per 18 turų. „Liverpool“ dar niekada neturėjo tokios sėkmingos sezono pradžios „Premier“ lygoje.

2. 2016 metais „Liverpool“ lygos varžybose pelnė 86 įvarčius. Tiek šis klubas kalendoriniais metais nebuvo pelnęs nuo 1985 metų, kai sugebėjo pasižymėti 87 kartus. Roberto Firmino yra rezultatyviausias „Liverpool“ žaidėjas 2016 metais (15).

3. Per 18 lygos rungtynių „Anfield“ stadione 2016 metais „Liverpool“ tik triskart pirmoji praleido įvartį. Anksčiau nei šeimininkai čia spėjo pasižymėti „Manchester United“, „Chelsea“ ir praėjusiame ture „Stoke City“.

„Scanpix“ nuotr./„AFC Bournemouth“ – „Liverpool“
„Scanpix“ nuotr./„AFC Bournemouth“ – „Liverpool“

4. „Liverpool“ namuose „Premier“ lygos rungtynių nepralaimėjo nuo praėjusio sausio. Tai 16-likos nepralaimėtų rungtynių serija. Šį sezoną savo žiūrovų akivaizdoje dar nepralaimėjo tik „Liverpool“ ir „Tottenham“.

5. „Liverpool“ yra daugiausia įvarčių namuose (25) pelniusi komanda šio sezono „Premier“ lygoje, nors sužaidė mažiausiai (8)mačų namų stadione (vid. 3,1). „Manchester City“ yra daugiausia įvarčių išvykose (22) įmušusi lygos komanda (vid. 2,4).

6. „Manchester City“ ekipai paskutinius 11 įvarčių „Premier“ lygoje pelnė skirtingi žaidėjai.

7. Jau net 11-likoje šių komandų tarpusavio rungtynių iš eilės pelnoma mažiausiai po 3 įvarčius. Ši serija tęsiasi nuo 2012 metų sausio, ir iš viso per 11 rungtynių buvo pelnyti 49 įvarčiai (po 4,6 per susitikimą).

8. „Premier“ lygoje „Manchester City“ išvykoje prieš „Liverpool“ nelaimėjo nuo 2003 metų. Tai 13-likos nelaimėtų rungtynių serija – 4 lygiosios, 9 pralaimėjimai.

„Scanpix“ nuotr./„Manchester City“ – „Arsenal“
„Scanpix“ nuotr./„Manchester City“ – „Arsenal“

9. Praėjusį sezoną „Liverpool“ laimėjo abu susitikimus, pelnydama 7 ir praleisdama vos 1 įvartį. Tiesa, vasarį „Manchester City“ eliminavo „Liverpool“ Lygos taurės turnyre, „Wembley“ stadione laimėdama po baudinių serijos.

10. Tai bus 9-oji Jurgeno Kloppo ir Pepo Guardiolos akistata. Jų keliai suskirsdavo 2013 ir 2015 metais, kai abu darbavosi Bundeslygoje. Iki šiol abiejų strategų komandos iškovojo po 4 pergales, ir nė vienas susitikimas nesibaigė lygiosiomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius