Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Michelis Platini: FIFA prezidento rinkimuose Europos šalys balsuos prieš Seppą Blatterį

Prieš penktadienį įvyksiantį FIFA kongresą, kuriame bus renkamas naujasis šios organizacijos vadovas, UEFA prezidentas Michelis Platini surengė spaudos konferenciją, kurios metu neslėpė, kad Europa renkant naują pasaulio futbolo galvą palaikys Jordanijos princą Ali bin al Husseiną.
Seppas Blatteris ir Michelis Platini
Seppas Blatteris ir Michelis Platini / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prancūzas neslėpė, jog jam labai nepatiko pastarųjų dienų įvykiai, kai net po FIFA būstinėje kilusio korupcijos skandalo šios organizacijos vadovas Seppas Blatteris atsitvėrė tylos siena ir toliau ketina būti perrinktas naujai kadencijai.

„Mano nuomone, tai didžiulė pasaulinio futbolo gėda, – neslėpė M.Platini. – Pastaruoju metu turime tikrai daug skandalų. Žinau, kad FIFA yra visų mūsų motina, o kalbėti apie motiną taip tikrai negalima, tačiau situacija yra tikrai tragiška. Tokie dalykai man kelia liūdesį.“

M.Platini neslėpė, jog ketvirtadienį 54 UEFA narės nusprendė, jog rytoj bus palaikomas S.Blatterio konkurentas.

„Galiu užtikrinti, kad didžioji dalis mūsų narių balsuos už princą Ali. Ali yra jaunas ir ambicingas – tai pagrindinės priežastys, kodėl mes jį palaikysime. Jis futbolo labui gali nuveikti daug gražių dalykų ir jam tikrai nereikia pinigų. Žinoma, lengva nebus, kadangi palaikymo mūsų kandidatas neturi net savo regione, tačiau tikiu, kad galime futbolo pasaulį pakeisti“, – kalbėjo prancūzas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius