Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Milijonus taškančio „Monaco“ klubo prancūzai į savo aukščiausią lygą priimti nenori – už tai prašo 200 mln. eurų

Rusijos milijardieriaus Dmitrijaus Rybolovlevo valdomas „Monaco“ klubas dar nesibaigus sezonui jau kaip reikiant sudrebino futbolo žaidėjų rinką, tačiau Prancūzijos futbolo federacija (FFA) ir „Ligue 1“ vadovybė (LFP) nebenori, kad Monako klubas rungtyniautų jų čempionate.
Claudio Ranieri
Claudio Ranieri / AFP/„Scanpix“ nuotr.

To priežastis – Monako kunigaikštystės mokesčių sistema, kuri kaip diena nuo nakties skirias nuo Prancūzijos mokesčių sistemos. Prancūzijoje neseniai itin išaugus mokesčiams, kurie ypač padidėjo daug pajamų gaunantiems asmenims.

Monako kunigaikštystėje įsikūrusi ir Monako miesto stadione, talpinančiame tik 15 tūkst. žiūrovų, žaidžianti „Monaco“ ekipa šį sezoną triumfavo „Ligue 2“ čempionate ir įgijo teisę kitą sezoną varžytis pirmajame Prancūzijos futbolo divizione.

LFP „Monaco“ ekipos vadovams iškėlė sąlygą – perkelkite klubą į Prancūziją ir mokėkite mokesčius čia arba sumokėkite 200 mln. eurų – tik tokiu atveju komanda bus priimta į „Ligue 1“ čempionatą, kuriame pirmą kartą varžėsi dar 1924-aisiais.

„Monaco“ klubo žaidėjai kunigaikštystei neturi mokėti jokių mokesčių, jeigu jie ne amerikiečiai. Jeigu „Monaco“ klube žaistų prancūzas, jam tektų mokėti mokesčius savo šaliai. Taigi, Prancūzijos futbolo klubų manymų, Monako ekipa prieš kitas komandas įgytų nesąžiningą pranašumą.

„Mūsų klubo pozicija yra aiški – toks reikalavimas yra visiškai nepriimtinas. „Monaco“ Prancūzijos futbolo federacijai priklauso nuo 1919 metų ir per tą laiką į Prancūzijos futbolą yra įnešusi daugybę pajamų. Komanda prancūzų rinktinei yra užauginusi ne vieną žaidėją ir Europos turnyruose gynusi ir reprezentavusi prancūzų futbolo garbę.

Komandos vadovai pasitarė su teisininkai ir nusprendė imtis teisinių priemonių prieš LFP ir FFA“, – rašoma „Monaco“ klubo oficialiame pranešime.

Nuostabą tokiu Prancūzijos futbolo vadovų reikalavimų išreiškė ir UEFA prezidentas Michelis Platini: „Atrodo, kad prancūzų futbolo vadovams patiko „Monaco“ klubas tik tol, kol nieko nelaimėjo“.

Prancūzų norai prieštarauja net ir UEFA taisyklėms, mat 2011 metais Prancūzijos ekipa „Evian Thonon Gailard“ norėjo namų rungtynes žaisti Šveicarijoje mieste Ženevoje, tačiau UEFA to daryti neleido, motyvuodama, kad komandos stadionas ir registravimo vieta turi būti vienoje vietoje.

Primename, kad Claudio Ranieri treniruojamas „Monaco“ po pergalės „Ligue 2“ pirmenybėse neseniai suplojo net 70 mln. eurų už „Porto“ duetą Joao Moutinho ir Jamesą Rodriguozą, o prieš kelias dienas įsigijo ir Madrido „Real“ gynėją Ricardo Carvallo.

Futbolo pasaulyje kalbama, kad Monako klubas netrukus prie pirkinių už maždaug 60 mln. eurų pridės ir Madrido „Atletico“ lyderį Radamelį Falcao.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius