-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mourinho oficialiai paskelbtas naujuoju „Real“ treneriu

Su karališkuoju ispanų klubu ketverių metų sutartį pasirašęs Jose Mourinho pakeitė čilietį Manuelį Pellegrini ir tapo vienuoliktuoju Madrido „Real“ treneriu per 7 metus, praneša BBC.
J.Mourinho su Madrido komanda pasirašė 4 metų sutartį
J.Mourinho su Madrido komanda pasirašė 4 metų sutartį. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Man patinka iššūkiai, – BBC kalbėjo 47 metų portugalų futbolo specialistas. – Pasitikiu savo jėgomis ir sugebėjimais.“ Tuo tarpu Madrido klubo sporto direktorius Jorge Valdano negailėjo pagyrų J.Mourinho: „Mums garbė turėti prestižiškiausią pasaulyje trenerį. Tai geriausia naujiena klubui šiuo metu.“

Šiais metais su italų Milano „Inter“ komanda J.Mourinho laimėjo visus įmanomus titulus: apgynė Italijos čempionų vardą ir laimėjo šalies taurę, o UEFA Čempionų lygos finale triumfavo rezultatu 2:0 palaužę vokiečių Miuncheno „Bayern“. Atrodo, kad „Real“ sutarė su „Inter“ klubu ir dėl kompensacijos dydžio.

„Nežinau, ar buvau gimęs treniruoti „Real“, tačiau tikrai buvau gimęs būti futbolo treneriu, – kalbėjo portugalas. – Esu Jose Mourinho ir nesikeičiu. Atvykau su visais savo pranašumais ir trūkumais. Mane vilioja „Real“ istorija, nusivylimas per pastaruosius metus ir viltys laimėti. Tai unikalus klubas ir būtų skylė karjeroje, jeigu jo netektų treniruoti.“

Madrido komanda nelaimėjo nė vieno titulo per du pastaruosius sezonus – nuo to laiko, kai klubo prezidentu tapo Florentino Perezas. „Degu entuziazmu ir noriu, kad taip jaustųsi žaidėjai. Pasitikiu žaidėjais ir manau, kad jie pasitikės manimi“, – sakė J.Mourinho.

Strategas komandoje sutiks ir tautietį Cristiano Ronaldo, kuris praėjusią vasarą už rekordinę sumą, 93 mln. eurų, apsivilko ispanų karališkojo klubo aprangą.

„Suprantu, Ronaldo yra svarbus žaidėjas komandai ir visam pasauliui, tačiau mano žaidėjai turi suvokti, kad svarbiausia – klubas, – kalbėjo J.Mourinho. – Jeigu Cristiano patinka laimėti, tai nebus sunku jį įtikinti, kad svarbiausias ne treneris ar žaidėjas, bet klubas. Tik kartu pasieksime rezultatą.“

M.Pellegrini vadovaujama „Real“ komanda Ispanijos lygoje šįmet liko antra. „Manau, ketverių metų sutarties užteks, kad laimėtume, suformuotume stiprią komandą dabar ir ateičiai“, – kalbėjo portugalas.

Sklinda gandas, kad prie Madrido komandos žvaigždžių gali prisidėti „Liverpool“ saugas Stevenas Gerrardas bei Londono „Chelsea“ duetas – Frankas Lampardas ir Ashley Cole'as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius