-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nacionalinis stadionas būtų didelis žingsnis į priekį

Šią savaitę Lietuvoje viešėjo UEFA atstovai – Thierry Favre iš UEFA stadionų departamento ir kvalifikuotas UEFA oficialus atstovas, EURO 2012 inspekcijos grupės narys Davidas Petriašvili, skelbia Lietuvos futbolo federacijos svetainė.
Nacionalinio stadiono statybos ant Šeškinės kalno, Vilniuje.
Nacionalinio stadiono statybos ant Šeškinės kalno, Vilniuje. / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Trečiadienį Vilniaus miesto savivaldybėje įvyko spaudos konferencija dėl Nacionalinio stadiono Vilniuje projekto, kurioje be svečių iš užsienio su žurnalistais taip pat bendravo Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Paluckas ir LFF prezidentas Liutauras Varanavičius.

Pirmąją vizito dieną UEFA svečiai išsamiai susipažino su Nacionalinio stadiono projektu. Susitikime su projekto autoriumi – UAB „Viltekta“, architektu A. Nasvyčiu buvo detaliai aptarti projekto infrastruktūros klausimai. Po ilgų diskusijų buvo prieita vieningos išvados, kad nacionalinio stadiono projekto autoriams, savivaldybės atstovams būtų tikslinga apsilankyti kituose Europos stadionuose rungtynių metu.

„Tikslinga būtų pamatyti, kaip viskas funkcionuoja rungtynių metu – kurios patalpos būtinos, koks jų išdėstymas, kokie reikalavimai keliami pagrindinėms  stadiono svečių kategorijų priėmimams. Turite numatyti, kaip į stadioną pateks, kaip stadione išsidėstys vietos, tribūnos, kambariai, skirti žaidėjams, žiūrovams, žiniasklaidos atstovams, neįgaliesiems žiūrovams, VIP svečiams“,– spaudos konferencijoje teigė T.Favre.

UEFA stadionų departamento atstovo teigimu, Lietuvoje su stadionais padėtis liūdna: „Nacionalinio stadiono projektas - didelis žingsnis į priekį. Esu gerai susipažinęs su stadionų klausimu Lietuvoje. Asmeniškai esu lankęsis Šiaulių, Panevėžio, Kauno, Vilniaus stadionuose. Apibendrinus UEFA padarytas išvadas stadionų klausimais, galiu pasakyti išvadą, kuri tikrai nedžiugina – Lietuvoje nėra nė vieno stadiono, kuris atitiktų UEFA keliamus reikalavimus. Jūsų šalies nacionalinė futbolo rinktinė, kiti futbolo klubai dalyvauja oficialiose varžybose, tad savo šalyje turėtų  turėti visus standartus atitinkantį stadioną. Marijampolės stadionas yra sektinas pavyzdys, tačiau jame mažai sėdimų vietų“

Pasak Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus G.Palucko, Vilniaus miesto savivaldybė teigiamai priima UEFA keliamą iniciatyvą prisidėti prie nacionalinio projekto tobulinimo, kai kurių korekcijų.

„Susitikime su svečiais priėjome bendrų išvadų, kad klausimai, su kuriais susiduriame dabar, įgyvendinant projektą, yra ištaisomi, t.y. dar galima galvoti apie patogesnį mašinų stovėjimo aikštelės išdėstymą, tribūnų klasifikaciją ir kitus itin futbolo rungtynių organizavimui svarbius dalykus. Pasinaudojus svečių pasiūlymu pamatyti realiai funkcionuojantį kurį nors Europos stadioną ir rungtynių metu stebėti viską „iš vidaus“ bus itin naudinga prie projekto dirbantiems žmonėms“, – teigė G.Paluckas.

Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Liutauras Varanavičius, pritardamas spaudos konferencijos dalyviams, akcentavo, kad ši Lietuvos futbolo federacijos iniciatyva, kreipiantis pagalbos į UEFA, iš tiesų yra naudinga siekiant kuo maksimaliau išnaudoti Nacionalinio stadiono projektą funkcionalumo futbolui klausimu.

„Šiandien į Lietuvą atvykę UEFA svečiai yra aukščiausios kvalifikacijos stadionų projektavimo ir vertinimo sferose. Lietuvos futbolo federacija suinteresuota, kad Nacionalinis stadionas būtų maksimaliai tinkamas tarptautinėms futbolo rungtynėms, rinktinių žaidėjams, futbolo fanams, ypatingai svarbiems asmenims, t.y. visiems, kas myli futbolą“, – kalbėjo L.Varanavičius.

LFF prezidentas atskleidė, kad nemažų problemų dėl stadionų iškils jau po kelių mėnesių: „Kitų metų pavasarį Lietuvos nacionalinė rinktinė susitinka su Prancūzija. Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione lengvajai atletikai skirta danga, juosianti aikštę, yra nuimta. Taigi, jei iki pavasario nebus gautas finansavimas naujos dangos patiesimui, Prancūzijos rinktinės priėmimas kelia didelių rūpesčių“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius