Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 01 18 /17:58

Naujasis Lietuvos futbolo rinktinės treneris – Csaba Laszlo

Lietuvos vyrų futbolo rinktinės vyriausiuoju treneriu paskirtas vengras Csaba Laszlo. Taip nusprendė trečiadienį balsavęs Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomasis komitetas.
Csaba Laszlo
Csaba Laszlo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vienuolika LFF Vykdomojo komiteto narių 47 metų C.Laszlo išsirinko iš keturių kandidatų. Vengrui už nugaros liko du lietuviai – Valdas Ivanauskas ir Liudas Rumbutis bei paskutinę dieną į konkursą įšokęs bulgaras Georgis Vasilevas.

C.Laszlo rinktinės vairą perima iš atsistatydinusio Raimondo Žutauto.

Pirmosios oficialios rungtynės rinktinės laukia rugsėjo mėnesį, kai startuos 2014 metų pasaulio futbolo čempionato atranka. Joje lietuviai varžysis G grupėje kartu su Graikija, Slovakija, Bosnija ir Hercogovina, Latvija bei Lichtenšteinu.

L.Varanavičius: Tikslai nesikeičia – Europos ir Pasaulio čempionatai

Po LFF Vykdomojo komiteto posėdžio federacijos prezidentas Liutauras Varanavičius nebuvo kalbus. Jis teigė, kad pagrindinis naujojo rinktinės trenerio privalumas – patirtis, profesionalumas, noras dirbti ne tik su vyrų komanda, bet ir palaikyti glaudų kontaktą su jaunimo rinktinėmis, treneriais žaidėjais. C.Laszlosas taip pat išreiškė norą, kad jo asistentais taptų lietuviai.

Pasirašyta sutartis pagal formulę 2+2, t.y. po dviejų metų ji galės būti pratęsta dar dviems. Konkreti alga bus sutarta treneriui atvykus į Lietuvą. Kokia ji – L.Varanavičius nenorėjo sakyti, tačiau išsidavė, kad ji didesnė, nei būtų buvusi mokama Lietuvos futbolo specialistams.

„Treneriui keliami tikslai nesikeičia – norime patekti į finalinius Europos ir Pasaulio čempionatų etapus. Didžiausi jo privalumai – patirtis, profesionaliai sudaryta programa, noras bendrauti ir su jaunimo rinktinėmis, treneriais“, - sakė L.Varanavičius. Kodėl atmestos kitų trenerių kandidatūros, LFF prezidentas nekomentavo: „Tai būtų neetiška“.

C.Laszlo biografija

1964 m. vasario 13 dieną Rumunijoje gimęs C.Laszlo yra vengras, bet turi Vokietijos pilietybę.

Saugo pozicijoje rungtyniavęs C.Laszlo dėl traumos buvo priverstas anksti baigti profesionalaus futbolininko karjerą. Ji tęsėsi nuo 1982 iki 1991 metų, o per šį laiką C.Laszlo pakeitė net devynis klubus – Rumunijoje, Vokietijoje ir Vengrijoje.

Trenerio karjerą C.Laszlo pradėjo dar po penkių metų, kai įgijo UEFA Pro licenciją ir stojo prie „Grevenboich 1911“ (Vokietija) klubo vairo.

2003–2005 m. C.Laszlo dirbo Vengrijos rinktinės trenerio asistentu, o 2006–2008 m. treniravo Ugandos nacionalinę vyrų komandą.

2008–2010 m. C.Laszlo vyriausiojo trenerio pareigas ėjo Edinburgo „Hearts“ (Škotija) klubu, o paskutiniu metu dirbo Belgijoje – RSC „Charleroi“ ekipoje.

Ryškiausi C.Laszlos karjeros laimėjimai – Vengrijos metų treneris ir šalies vicečempionas (2004–2005 m.), Škotijos metų treneris ir šalies čempionato 3 vietos laimėtojas (2008–2009 m.).

Visi po Nepriklausomybės atkūrimo Lietuvos futbolo rinktinės vyriausieji treneriai:

Algimantas Liubinskas (1992–1994 m. ir 2003 m. kovas – 2008 m. liepa)
Benjaminas Zelkevičius (1995–1997 m. ir 2000 m. lapkritis – 2003 m. vasaris)
Kęstutis Latoža (1998–1999 m. rugsėjis)
Robertas Tautkus (1999 m. spalis – lapkritis)
Stasys Stankus (1999 m. lapkritis – 2000 m. spalis)
Julius Kvedaras (2000 m. spalis – lapkritis)
Jose Couceiro (2008 m. rugpjūtis – 2010 m. vasaris)
Raimondas Žutautas (2010 m. vasaris – 2011 m. lapkritis)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius