-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nikoličius: „Transferų langas „Žalgiriui“ buvo sėkmingas“

VMFD „Žalgirio“ sporto direktoriaus komentarai apie užsidariusį vasaros žaidėjų perėjimo langą.
Mindaugas Nikoličius
Mindaugas Nikoličius / sportas.info nuotr.

VMFD „Žalgiris“ sporto direktorius Mindaugas Nikoličius vasaros žaidėjų perėjimo langą vertina teigiamai, rašo zalgiris-vilnius.lt. Pasak jo, komandos komplektavimas prieš šį sezoną baigtas, o su  pabaiga prasidėjo žaidėjų paieška kitiems metams. Siūlome paskaityti M.Nikoličiaus mintis apie ką tik pasibaigusį transferų langą.

– Uždarytas transferų langas. Koks jis buvo VMFD „Žalgiriui“?

– Manau, šis transferų langas „Žalgiriui“ buvo sėkmingas. Komandą dėl įvairių priežasčių paliko trys pirmos komandos žaidėjai, atvyko keturi. Sunkiausia išsiskirti buvo su vartininku Ernestu Šetkumi, nes jis buvo tikras profesionalas ir puikus žmogus už aikštės ribų. Kadangi jo kontraktas su VMFD „Žalgiriu“ galiojo tik iki vasaros, nenorėjome jam trukdyti išbandyti savęs užsienyje. Goranas Jerkovičius dėl kryžminių raiščių traumos šiais metais rungtyniauti nebegali, tačiau po sėkmingos reabilitacijos tikimės jį „Žalgiryje“ išvysti kitą sezoną. Su Tadu Gražiūnu sutartį nutraukėme abipusiu susitarimu. Komandą papildė trys lietuviai ir vienas legionierius. Visi jie puikiai įsiliejo į kolektyvą, padidino sveiką konkurenciją, sustiprino atskiras grandis ir visą komandą. Saulius Klevinskas tinkamai pakeitė E.Šetkų. Mano nuomone, šiuo metu S.Klevinskas yra vienas geriausių vartininkų A lygoje. Į komandą grįžo Algis Jankauskas. Šis futbolininkas mūsų gynybai suteikė solidumo, užtikrintumo. Didelis Algio pranašumas – kalbėjimas aikštėje ir dirigavimas žaidimui. Iš Graikijos pavyko prisivilioti puolėją Nerijų Astrauską. Jo pranašumai – greitis ir aštrumas atakos smaigalyje – jau virto įvarčiais. Nerijus aikštėje atlieka daug nematomo juodo darbo tampydamas varžovų gynybą. Saugas iš Rusijos Romanas Nagumanovas kol kas neturėjo galimybių atsiskleisti dėl traumos.

– Kuris vasaros pirkinys „Žalgiriui“ pavyko labiausiai?

– Visi trys lietuviai pateisina lūkesčius, kiekvieną dieną įgauna vis didesnį svorį komandoje. Visi jie turėtų vilkėti VMFD „Žalgirio“ marškinėlius ir kitais metais.

– Ar žalgiriečiais domėjosi užsienio klubai?

– Šešiais žaidėjais, kurie sezoną pradėjo „Žalgiryje“, aktyviai domėjosi užsienio klubai. Tarp jų buvo visi trys legionieriai iš Rusijos, Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės kandidatas Davydas Arlauskis ir kiti. Tačiau nusprendėme, kad siekdami sezono pradžioje iškeltų tikslų šią vasarą neturime teisės prarasti savo geriausių žaidėjų. Todėl visas derybas atidėjome artimiausiems mėnesiams. Tikėtina, kad du–keturi žaidėjai žiemą persikels į Europos klubus.

– Ar jau stebite žaidėjus, kurie gali VMFD „Žalgirį“ papildyti kitą sezoną?

– Šiuo metu stebime apie 30 futbolininkų, jie yra iš įvairių pasaulio regionų. Pirmieji žaidėjai į peržiūras turėtų atvykti jau lapkričio mėnesį. Gali būti, kad komandą papildys keli žaidėjai iš įvairių Europos nacionalinių ir jaunimo rinktinių.

– Komandoje neliko kelių jaunų futbolininkų, kas atsitiko su jais?

– Danielis Gunevičius atsisakė pasirašyti kontraktą su „Žalgiriu“ ir persikėlė į Suvalkų „Wigry“. Valdas Saulėnas karjerą tęsia Vilniaus REO, o Mantas Kulevičius šį sezoną nebesportuoja dėl traumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius