Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nors persiplėšk: Čempionų lygoje – intrigų persunktos milžinų akistatos

UEFA Čempionų lygoje prasideda ketvirtfinalių mūšiai. Šįvakar į kovą stoja galiūnai – titulą ginantis „Manchester City“ atvyksta į karališkojo Madrido „Real“ tvirtovę, o Anglijoje pirmaujantis Londono „Arsenal“ priima apipešiotą Miuncheno „Bayern“.

Blogiausia, kad kad abu susitikimai vyks vienu metu.

Ir „Santiago Bernabeu“ stadione Madride, ir „Emirates“ Londone mačas startuos 22:00 val. Lietuvos laiku.

Madrido „Real“ – „Manchester City“

Tai jau tampa tradicija. „Real“ ir „Man City“ Čempionų lygos atkrintamosiose susitinka trečius metus iš eilės.

Užpernai Karimo Benzemos stebuklai išplėšė pratęsimą ir pergalę Madrido klubui, bet pernai Pepo Guardiolos auklėtiniai pasiekė saldų revanšą, atsakomąjį mačą namie laimėdami net 4:0.

Įdomiausia, kad abu sykius šios poros laimėtojas galiausiai virš galvų keldavo ir Čempionų lygos taurę. Negi taip nutiks ir vėl?

„Man City“ į Madridą atvyksta po dviejų pergalių serijos Anglijos „Premier“ lygoje. Savaitgalį „miestiečiai“ 4:2 susitvarkė su Londono „Crystal Palace“.

Titulą ginantys „žydrieji“ šalies čempionate žengia treti – tašku atsilieka nuo Londono „Arsenal“ ir „Liverpool“ klubų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Carlo Ancelotti ir Pepas Guardiola
AFP/„Scanpix“ nuotr./Carlo Ancelotti ir Pepas Guardiola

Karališkojo „Real“ gyvenimas Ispanijoje – gerokai ramesnis. C.Ancelotti ekipa gavo ne tik papildomo poilsio (šį savaitgalį „La Liga“ turas nevyko dėl taurės finalo), bet ir pirmauja užtikrinta 8 taškų persvara.

Įdomu, kad antradienį Madride susitiks geriausia Ispanijos čempionato gynyba („Real“ praleido vos 20 įvarčių per 30 rungtynių) prieš geriausią šio sezono Čempionų lygos puolimą (24 įvarčiai per 8 mačus).

„Šių rungtynių laukia visas pasaulis. Nemanau, kad jos bus panašios į praėjusių metų mūsų susirėmimą, nes kiekviena akistata būna kitokia, tačiau abiejų ekipų kokybė sukurs nuostabų reginį. Žinome, kad turime pranašumų tam tikrose srityse, bet turime ir trūkumų kitose“, – dėstė C.Ancelotti, kuriam šios rungtynės bus istorinės – 64-erių italas pirmasis kaip treneris pasieks 200 rungtynių ribą Čempionų lygoje.

Kalbant apie sveikatos problemas, „Real“ jau įprato žaisti be pagrindinio vartų sargo Thibaut Courtois bei Davido Alabos, patyrusių ilgalaikes traumas, bet gali sulaukti Ederio Militao sugrįžimo. Žaisti pasirengęs bus ir Federico Valverde.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Vinicius Junioras ir Kyle'as Walkeris
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Vinicius Junioras ir Kyle'as Walkeris

„Man City“ rūpesčiai – gynyboje. Nebus itin svarbaus gynėjo Kyle'o Walkerio, pasižyminčio išskirtinėmis greičio savybėmis, svarbiomis stabdant itin greitus „Real“ puolėjus. Žaisti negalės Nathanas Ake, neaišku ir dėl dar vieno gynėjo Joško Gvardiolo.

„Geriausias žaidėjas stabdyti Vinicius Juniorą būtų K.Walkeris, bet jis susižeidė treniruotėje. Nežinau, ar žaisti galės J.Gvardiolas. Turėsime rasti sprendimą. Kita vertus, „Real“ beveik visą sezoną verčiasi be Th.Courtois, E.Militao ir D.Alabos... Viskas priklauso nuo sprendimų radimo“, – pabrėžė P.Guardiola.

Prognozuojamos starto sudėtys:

  • Madrido „Real“: A.Luninas; D.Carvajalis, A.Tchouameni, A.Rüdigeris, F.Mendy; F.Valverde, T.Kroosas, E.Camavinga, J.Bellinghamas; Vinicius Junioras, Rodrygo.
  • „Manchester City“: Edersonas; R.Lewisas, J.Stonesas, R.Diasas, M.Akanji; Rodri; B.Silva, K.De Bruyne, Ph.Fodenas, J.Grealishas; E.Haalandas.

Londono „Arsenal“ – Miuncheno „Bayern“

Paskutinis šių komandų pasimatytas oficialiose rungtynėse vyko prieš 7-erius metus. Taip pat Čempionų lygoje, bet jį prisiminti nori tik viena pusė.

Tuomet aštuntfinalio kovose „Bayern“ laimėjo 5:1 ir Miunchene, ir Londone – į kitą etapą žengdami nepadoriu rezultatu 10:2.

Šįkart klubai susitinka būdami priešingose situacijose. Mikelio Artetos treniruojamas „Arsenal“ pirmauja Anglijos „Premier“ lygoje ir per paskutines 6-erias rungtynes praleido vos 1 įvartį (įmušė 15).

Tuo metu „Bayern“ pralaimėjo ne tik principinę akistatą namie Dortmundo „Borussia“ ekipai (0:2), bet ir „Bundesliga“ naujokui „Heidenheim“ klubui (2:3), nors po pirmojo kėlinio pirmavo 2:0.

11 sykių iš eilės Vokietijos čempione tapusi „Bayern“ mašina, vairuojama Thomaso Thuchelio, šiemet išsuko iš pergalių kelio. Nuo Pirmaujančio Lėverkuzeno „Bayer“ klubo bavarai atsilieka jau 16 taškų skirtumu ir čempionų titulą gali prarasti jau artėjantį savaitgalį.

„Scanpix“ nuotr./Thomasas Tuchelis
„Scanpix“ nuotr./Thomasas Tuchelis

„Arsenal“ žaidžia nuostabų futbolą, tad mūsų laukia sunkus išbandymas. Tačiau mes žinome savo stiprybes ir taikysime į varžovų silpnas vietas. Čempionų lyga yra turnyras, kuriame mes turime daugiau patirties. Norime tuo pasinaudoti“, – ryžtingai kalbėjo Th.Tuchelis.

Prieš akistatą Londone jis sulaukė gerų žinių ir dėl vieno iš „Bayern“ lyderių Manuelio Neuerio sveikatos. Nuo kovo vidurio nežaidęs pagrindinis komandos vartų sargas bus pasirengęs. Žaisti turėtų ir Leroy'us Sane, praleidęs savaitgalio rungtynes.

Čempionų lyga lieka paskutinis turnyras, kuriame „Bayern“ šiame sezone gali iškovoti titulą, nes iš Vokietijos taurės Miuncheno ekipa krito dar lapkritį (1:2 pralaimėjo vos trečios lygos „Saarbrücken“), o „Bundesliga“ pirmenybėse išgelbėtų tik visiškas stebuklas.

„Scanpix“ nuotr./Harry Kane'as
„Scanpix“ nuotr./Harry Kane'as

„Bayern“ viltis – įvarčių mašina Harry Kane'as. Ilgametis Londono „Tottenham“ puolėjas ne sykį skriaudė „Arsenal“ Šiaurės Londono derbiuose iki persikėlimo į Miuncheną prieš šį sezoną – per 19 rungtynių prieš amžiną varžovą pasižymėjo 14 sykių. Su „Bayern“ apranga 30-metis anglas pelnė jau 38 įvarčius per 37 mačus visuose turnyruose.

„Nesvarbu, kokia būtų „Bayern“ sportinė forma, turime ruoštis geriausiam įmanomam jų futbolui. Jie – aukščiausio lygio komanda. Esu didelis Th.Tuchelio gerbėjas: jo komandų, žaidėjų išsidėstymo, žaidimo būdo, atakų. Tik jei žaisime geriausią savo futbolą, turėsime šansą laimėti“, – sakė M.Arteta.

„Scanpix“ nuotr./Mikelis Arteta
„Scanpix“ nuotr./Mikelis Arteta

Verta pažymėti, kad „Arsenal“ klubui tai bus pirmasis ketvirtfinalis Čempionų lygoje nuo 2010-ųjų, o pusfinalyje jis nėra žaidęs 15 metų.

Prognozuojamos starto sudėtys:

  • Londono „Arsenal“: D.Raya; B.White'as, W.Saliba, Gabrielis, T.Tomiyasu; D.Rice'as, M.Ødegaardas, K.Havertzas; B.Saka, G.Jesusas, G.Martinelli.
  • Miuncheno „Bayern“: M.Neueris; J.Kimmich, M.De Ligtas, E.Dieris, R.Guerreiro; K.Laimeris, L.Goretzka; L.Sane, J.Musiala, K.Comanas; H.Kane'as.

Rytoj savo ketvirtfinalius pradės ir kitos poros.

Paryžiaus „Saint-Germain“ namie priims „Barcelona“, o Madrido „Atletico“ – Dortmundo „Borussia“ vienuolikę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius