Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paaiškėjo, kas dalinsis likusius kelialapius į „Euro 2024“: šansą turi ir estai

21 rinktinė jau ruošiasi kitų metų vasarą vyksiančiam Europos futbolo čempionatui, o 12 komandų pavasarį stos į kovą dėl likusių trijų kelialapių į Senojo žemyno pirmenybes.

Šeimininkė Vokietija, o taip pat ir Belgija, Prancūzija, Portugalija, Škotija, Ispanija, Turkija, Austrija, Vengrija, Anglija, Slovakija, Slovėnija, Danija, Albanija, Nyderlandai, Rumunija, Šveicarija, Serbija, Čekija, Kroatija bei Italija jau turi vietas birželio 14-ąją startuosiančiame turnyre.

Likusios trys komandos paaiškės ateinančių metų kovo 26-ąją.

12 komandų, suskirstytų pagal UEFA Tautų lygos reitingą, kausis trijuose skirtinguose ketvertuose dėl likusių bilietų į Europos čempionatą.

A kelyje varžysis Lenkijos, Velso, Suomijos ir Estijos rinktinės.

Lenkai ir velsiečiai į šį ketvertą pateko kaip geriausios UEFA Tautų lygos A diviziono komandos, kurios neiškovojo bilietų į „Euro 2024“ per atranką. Suomiai į A kelią pateko burtų keliu iš B diviziono ekipų, nepačiupusių bilieto į Europos pirmenybes, tuo tarpu estams šansas atiteko kaip geriausiai silpniausio D diviziono komandai.

Įdomu tai, kad Europos čempionato atrankoje estai neiškovojo nė vienos pergalės ir per aštuonis mačus surinko vos 1 tašką, bet dabar vis tiek turi šansą dviem pergalėmis patekti į žemyno pirmenybes.

Atrankos pusfinaliuose lenkai namuose priims estus, o Velsas – suomius. Finale namuose rungtyniaus Velso – Suomijos poros laimėtojas.

B kelyje dėl bilieto į čempionatą kausis Izraelis, Bosnija ir Hercegovina, Ukraina ir Islandija. Visos šios komandos į papildomą atrankos etapą buvo deleguotos iš UEFA Tautų lygos B diviziono.

Pusfinaliuose izraeliečiai priims islandus, o bosniai – ukrainiečius. Finale namų aikštės pranašumą turės bosniai arba ukrainiečiai.

C kelyje dėl bilieto į Vokietijoje vyksiantį turnyrą kovos Sakartvelas, Graikija, Kazachstanas ir Liuksemburgas. Tai – UEFA Tautų lygos C diviziono ekipos.

Pusfinaliuose kartvelai namuose priims Liuksemburgą, o Graikijoje svečiuosis kazachai. Finale namų aikštės pranašumą turės pirmosios poros nugalėtojai

Visi pusfinaliai bus žaidžiami kovo 21-ąją, o atrankos finalai – kovo 26-ąją dieną.

Europos čempionatas dešimtyje Vokietijos miestų vyks birželio 14 - liepos 14 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius