Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Panevėžio futbolo klubo „Ekranas“ griūtis „Aukštaitijos“ stadiono vaiduokliu nepavers

Aštuonis kartus šalies čempionu, penkis kartus LFF taurės nugalėtoju tapęs ir keturis kartus į viršų kėlęs Supertaurę Panevėžio „Ekranas“ šiemet liko už A lygos borto. Iš prasiskolinusio klubo nieko nebeliko. Koks likimas laukia „Aukštaitijos“ stadiono, kuriame žaisdavo namų aikštėje sunkiai sustabdomi „mėlynai raudoni“?
„Aukštaitijos“ stadionas
„Aukštaitijos“ stadionas / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Neteko vietos čempionate

Penkiasdešimties metų jubiliejus Panevėžio „Ekranui“ buvo lemtingas. Komandą prispaudusios finansinės problemos netruko peraugti į rimtesnes bėdas.

Išsilakstė žaidėjai, kurie savo pinigus bando atgauti teismuose, o Lietuvos futbolo federacija komandai nesuteikė licencijos, leidžiančios žaisti šalies aukščiausios lygos čempionate.

LFF Vykdomojo komiteto narių neįtikino tariamai atsiradusių rėmėjų ketinimai investuoti į klubą: klubas neįgyvendino privalomojo licencijavimo reikalavimų ir nesugebėjo užtikrinti, kad yra pajėgus išlaikyti komandą aukščiausiame šalies divizione.

fkekranas.lt nuotr./„Ekranas“ – „Atlantas“
fkekranas.lt nuotr./„Ekranas“ – „Atlantas“

Maža to, „Ekranui“ antausį rėžė ir UEFA. Klubas dėl finansinės stebėsenos kriterijų pažeidimų negalės dalyvauti UEFA klubinėse varžybose, jei į jas pateks per artimiausius dvejus metus, ir turės sumokėti 15 tūkst. eurų baudą.

Jei bus norinčių rugtyniauti – į stadioną įleis

15min.lt domėjosi, koks likimas laukia Panevėžio „Aukštaitijos“ stadiono, kuriame prieš keletą metų įrengtas dirbtinis apšvietimas, atnaujintos kėdės. Šiuo metu stadione, pagal UEFA reikalavimus, galima vykdyti ir kvalifikacinio etapo varžybas.

Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro direktorius Saulius Raziūnas sako, kad stadionas statiniu vaiduokliu nevirs, o futbolininkai čia žais. Tačiau kol kas neaišku, kokios ekipos naudosis „Aukštaitijos“ stadiono infrastruktūra.

Nestovės šis statinys nenaudojamas.

„Kas stadione vyks konkrečiai, pasakyti dar sunku. Jei Panevėžyje bus komanda ar komandos, kurios žais ne aukščiausioje, o pirmojoje lygoje, jie stadionu galės naudotis. Turime stadioną su puikiu apšvietimu, aptvarkytomis žiūrovų tribūnomis. Nestovės šis statinys nenaudojamas“, – kalbėjo S.Raziūnas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./„Aukštaitijos“ stadionas
Tomo Markelevičiaus nuotr./„Aukštaitijos“ stadionas

Pastąrąjį kartą savivaldybės finansinės injekcijos stadionas sulaukė 2013-aisiais metais, prieš varžybas su Islandijos FH „Hafnarfjardur“ ekipa.

Tuomet savivaldybė investavo per 30 tūkst. eurų, už kuriuos buvo pakeistos senos ir sudėtos naujos kėdės žiūrovų tribūnose. 2008 metais paties „Ekrano“ iniciatyva buvo atnaujintas dirbtinis apšvietimas.

Žaisti galės Pakruojo „Kruoja“

Kalbama, kad rungtynes „Aukštaitijos“ stadione galėtų žaisti Pakruojo „Kruoja“. Nors namų stadioną ši komanda turi, bet aukštesnio lygio susitikimai galėtų vykti Panevėžyje. Miestus skiria vos 50 kilometrų.

„Mane pasiekė žinios, kad „Aukštaitijos“ stadionu galėtų naudotis Pakruojo „Kruoja“. Turime visą infrastruktūrą, tai kodėl neleisti čia žaisti gretimo miesto komandai?

Europos taurės ar kitas, didesnės reikšmės rungtynes jie galėtų žaisti čia. Bet kuriuo atveju stadionas tuščias nebus. Žais ir mūsų komandos, jei jų turėsime pirmojoje lygoje, ir svečius iš kitų miestų įsileisime rungtyniauti, jei bus norinčių. Perspektyvos yra“, – pasakojo S.Raziūnas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./„Aukštaitijos“ stadionas
Tomo Markelevičiaus nuotr./„Aukštaitijos“ stadionas

„Aukštaitijos“ stadionas talpina 4 000 žiūrovų, o praeityje jame ne kartą yra žaidusi ir Lietuvos U-21 rinktinė (1995 m. rungtyniavo su Kroatija ir Slovėnija, 2000 m. – Vengrija, 2001 m. Rumunija, 2003 m. – Islandija). 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius