Tiesiogiai
VALINSKAS ŽINO: prezidento rinkimų naktis tiesiogiai
2016 10 12 /12:17

Per plauką nuo tragedijos: triumfuojančios rinktinės fone – lūžusios stadiono tribūnos ir įsmukę aistruoliai

Lietuvos futbolas išgyvena bumą, kokio jau nebuvo keletą pastarųjų metų, tačiau šaukštu deguto saldaus medaus statinėje antradienio vakarą per rungtynes su Malta tapo incidentas tribūnose. 15min žiniomis, rungtynių metu lūžo tribūnos grindys ir tik per laimingą atsitiktinumą buvo išvengta nelaimės.
LFF stadione antradienį vos pavyko išvengti tragedijos
LFF stadione antradienį vos pavyko išvengti tragedijos

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vadovai prieš mačą trynė rankomis – pirmą kartą netgi žaidžiant su Europos futbolo nykštuku visi bilietai į rungtynes buvo išgraibstyti. Tačiau puikią pergalę, įkūrusią dar didesnę vilties ugnį, galėjo kaip reikiant aptemdyti tragedija. O iki jos trūko labai nedaug.

Sužeidimų sirgaliai išvengė

LFF komunikacijos skyriaus vadovė Vaiva Zizaitė 15min neslėpė, kad žino apie antradienio vakarą nutikusį incidentą.

„Taip, toks incidentas buvo. Visa tai įvyko Pietų C tribūnoje. Laimei, nukentėjusių tikrai nėra. Tiesiog įlūžo tribūnos grindys, įsmukusius sirgalius iš karto apžiūrėjo medikai. Jokių pretenzijų jie neturėjo. Šiandien (trečiadienį) mes esame pasikvietę juos į federaciją. Stengsimės kaip nors kompensuoti šventės netektį, papuošime rinktinės apranga, rasime kokių nors kitų būdų. Žinoma, kad prisiimame kaltę ir labai apgailestaujame, nes tai yra mūsų namai, mūsų stadionas. Mes atsakingi už saugumą“, – kalbėjo V.Zizaitė.

15min žiniomis, į staiga atsivėrusią skylę įsmuko keli sirgaliai, tarp jų ir mažametis vaikas.

Tiesiog įlūžo tribūnos grindys, įsmukusius sirgalius iš karto apžiūrėjo medikai. Jokių pretenzijų jie neturėjo.

V.Zizaitės teigimu, prieš rungtynes stadionas buvo nuodugniai apžiūrėtas, įvertinta jo būklė.

„Kalbėjau su stadiono direktoriumi Vladimiru Buzmakovu. Tribūnos prieš rungtynes tikrai buvo apžiūrėtos ir sertifikuotos įmonės. Turime net saugumo sertifikatą. Į stadiono saugumą investavome kviesdami ekspertus, o ne vertindami viską patys vizualiai. Žinoma, ši žinia buvo labai nemaloni ir nustelbė visą antrąjį kėlinį, nes incidentas nutiko pirmojo kėlinio pabaigoje“, – pasakojo LFF atstovė.

VIDEO: Vaizdo įraše – sutrūnijusios LFF stadiono tribūnų grindys

Viltis – stadionas Kaune

Alfredo Pliadžio nuotr./Vladimiras Buzmakovas
Alfredo Pliadžio nuotr./Vladimiras Buzmakovas

15min pasiteiravus, kaip šią problemą ketinama spręsti ateityje, kadangi toks incidentas nutinka jau ne pirmą kartą, V.Zizaitė neslėpė, kad su nerimu laukia gausių Anglijos ir Škotijos sirgalių delegacijų.

„Puikiai suprantame, su kokiais varžovais mums teks susitikti, koks emocinis užtaisas laukia. Tai mums kelia didelį nerimą. Labai tikimės, kad tas dvejas rungtynes pavyks perkelti į Kauną. Tikimės, kad bus spėta atlikti renovacijos darbus, tačiau vėlgi – tai ne nuo mūsų priklauso. Su UEFA atstovais, kurie lankėsi rungtynėse su Malta, aptarėme, kad metų pabaigoje jau bandysime kalbėtis su Kauno atstovais, važiuoti į stadioną. UEFA pradės sekti Kauno stadiono renovacijos darbus“, – pasakojo V.Zizaitė.

Jei visgi į Kauną rinktinės rungtynių perkelti nepavyktų, LFF atstovų teigimu, LFF stadiono saugumui ir pasirengimui bus metamos dar didesnės jėgos. „Turbūt tokiu atveju prašytume ne vienos, o kelių įmonių atlikti apžiūrą“, – svarstė V.Zizaitė.

Priminsime, kad panašus incidentas LFF stadione įvyko ir praėjusio atrankos ciklo metu, kai lietuviai priėmė Anglijos komandą. Tuomet nelaimingo incidento taip pat pavyko išvengti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius