-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 26 /20:51

Vokiečių buldozeris nesunkiai pervažiavo slovakus

Planetos čempionė Vokietija pagaliau parodė tikrąją savo jėgą. Ne aukščiausia pavara grupės varžybų etapą įveikę Joachimo Lowo auklėtiniai pratrūko Lilyje, kur sekmadienio vakarą sužaistas Europos čempionato aštuntfinalis.
Jerome'as Boatengas
Jerome'as Boatengas

Vokiečiai sutriuškino Slovakijos futbolininkus 3:0 ir ketvirtfinalyje susitiks su Italijos ir Ispanijos dvikovos nugalėtoja.

Sekmadienio mače vokiečiai dominavo aikštėje nuo pirmos iki paskutinės minutės.

Įvarčius nugalėtojams pelnė Jerome'as Boatengas (8 min), Mario Gomezas (43 min.) ir Julianas Draxleris (63 min.), o Mesutas Ozilas pirmajame kėlinyje dar nerealizavo ir 11 metrų baudinio.

Šiame čempionate vokiečiai dar nepraleido nė vieno įvarčio.

Vietas kitame turnyro etape anksčiau jau užsitikrino Lenkija, Portugalija, Velsas ir Prancūzija.

Prieš mažiau nei mėnesį šios abi komandos Vokietijoje žaidė draugiškas rungtynes ir tuomet sensacingai 3:1 pergalę iškovojo slovakai.

Startinės sudėtys:

Vokietija (4-2-3-1): Manuelis Neueris; Jonas Hectoras, Matsas Hummelsas, Jerome'as Boatengas, Joshua Kimmichas, Sami Khedira, Toni Kroosas; Julianas Draxleris, Mesutas Ozilas, Thomas Mulleris; Mario Gomezas.

Slovakija (4-3-3): Matušas Kozačikas; Peteris Pekarikas, Martinas Škrtelis, Janas Durica, Norbertas Gyomberis; Patrikas Hrošovsky, Milanas Škriniaras, Marekas Hamšikas; Jurajus Kucka, Vladimiras Weissas, Michalas Durisas.

Rungtynių eiga:

Vokiečiai aktyviai pradėjo dvikovą. Jau 7-ąją minutę po Toni Krooso pakelto baudos smūgio Sami Khedira pavojingai smūgiavo galva. Šiek tiek virš vartų.

Vis dėlto jau po minutės vokiečiai kėlė rankas į viršų. Prie po kampinio atšokusio kamuolio pirmasis pasileido Jerome'as Boatengas ir galingu tolimu smūgiu į apatinį vartų kampą išvedė planetos čempionus į priekį – 1:0!

Tai buvo pats pirmasis jo įvartis vilkint Vokietijos rinktinės marškinėlius per 63 mačus.

13-ąją minutę vokiečiai turėjo puikią galimybę padvigubinti rezultatą, tačiau Mesutas Ozilas nerealizavo 11 metrų baudinio. Jį atmušė Matušas Kozačikas.

Baudinys skirtas už Martino Škrtelio pražangą prieš Mario Gomezą. Gynėjas stumtelėjo ranka į nugarą link kamuolio šokusį puolėją. Šis net nekrito ant žemės.

24-ąją minutę Mesutas Ozilas turėjo dar vieną progą padvigubinti rezultatą, bet iš keliolikos metrų mušė visai šalia virpsto.

25-ąją Thomasas Mulleris smūgiavo iš toli, bet slovakų vartininkas vėl buvo vietoje.

Net ir pirmaudami, vokiečiai iniciatyvos neatidavė ir toliau aktyviai spaudė savo varžovus, vos tik šiems perėmus kamuolį.

40-ąją minutę pirmasis realus pavojus kilo prie vokiečių vartų. Jurajus Kucka aplenkė jaunąjį Joshua Kimmichą ir galva pavojingai smūgiavo į vartus. Manueliui Neueriui teko demonstruoti savo meistriškumą.

43-ąją minutę vokiečiai pelnė antrą įvartį. Puikiai kairiajame krašte sužaidė į baudos aikštelę įsiveržęs Julianas Draxleris. Jis atliko perdavimą Mario Gomezui, o šiam beliko iš kelių metrų pasiųsti kamuolį į vartus – 2:0.

Antrąją rungtynių pusę pavojingu išpuoliu pradėjo slovakai. Jurajus Kucka galingai smūgiavo iš maždaug 18 metrų, bet Manuelis Neueris kamuolį sugavo.

Po pertraukos slovakai atrodė kur kas gyvesni, tačiau nieko pavojingesnio prie varžovų vartų jiems sukurti nepavyko. Tiesa, planetos čempionai taip pat sumažino apsukas ir varžovų baudos aikštelėje lankėsi vis rečiau.

Tačiau tai buvo tik tyla prieš audrą. 63-ąją minutę slovakai gynyboje suklydo dar kartą ir Julianas Draxleris iš kelių metrų trečią kartą subombardavo slovakų vartus – 3:0.

Šis įvartis galutinai sužlugdė slovakų pasitikėjimą savo jėgomis. Vokiečiai toliau ramiai ritinėjo kamuolį aikštės viduryje, o jų varžovai nieko pavojingesnio sukurti taip ir nesugebėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius