-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po kepenų transplantacijos į futbolo aikštelę grįžęs Ericas Abidalis: „Negalvojau apie mirtį, nes tai sprendžia Dievas“

„Barcelona“ futbolo klubo gynėjas Ericas Abidalis savo gimtosios šalies Prancūzijos TF1 televizijos kanalui pasakojo, ką patyrė per pastaruosius kelerius metus ir apie kepenų vėžį, kurio rezultatas – prieš metus persodintos kepenys, rašo dienraštis abc.es.
Ericas Abidalis
Ericas Abidalis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Kalbame apie vieną persodinimą, bet per labai trumpą laiką man buvo atliktos keturios ar penkios operacijos. Netekau 19 kilogramų. Pamenu, kaip vieną sekmadienį skausmas jau buvo nepakeliamas, turėjau prašyti medikų, kad man sukeltų komą. Po vienos iš operacijų tie patys daktarai sakė, kad turėjau daug skysčių pilve ir klausinėjo vieni kitų kaip aš galėjau ištverti tą skausmą“ , – prisimena sportininkas.

Praėjus metams po persodinimo, E.Abidalis grįžo į futbolo aikštelę ir tapo pirmuoju sportininku, tęsiančiu karjerą po transplantacijos. Praėjusią savaitę jis padėjo komandai susitikime su priešininkais iš Maljorkos „Real“ , o šį savaitgalį 13 minučių žaidė prieš „Real Zaragoza“.

E.Abidalis jau paliko praeityje pernai metais atliktą operaciją, po kurios sekė trys sudėtingi mėnesiai. Prieš šias Kalėdas futbolininkas jau pradėjo treniruotis su komandos draugais. Gavęs medikų leidimą žaisti, vėl pradėjo jaustis futbolininku. „Niekada negalvojau apie mirtį, nes tai nusprendžia Dievas“, – sako jis.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius