-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po lygiųjų su Saudo Arabijos jaunimo rinktine Raimondas Žutautas: „Pamatėme kiek ir kur dar reikia tobulėti“

Draugiškose rungtynėse Ilce (Austrija) Lietuvos B rinktinė sužaidė lygiosiomis 1:1 su būsima pasaulio U-20 čempionato finalinio etapo dalyve Saudo Arabijos rinktine.
Lietuviams rezultatą mačo pabaigoje išlygino E.Zagurskas.
Lietuviams rezultatą mačo pabaigoje išlygino E.Zagurskas. / V.Knyzelio/LFF.lt nuotr.

„Rezultatas nebuvo svarbus. Pamatėme, kur ir kiek mūsų žaidėjams reikia tobulėti ir kad Saudo Arabija moka gerai žaisti futbolą“, – po mačo LFF.lt sakė visus futbolininkus išbandęs Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Raimondas Žutautas.

Varžovai ruošiasi pasaulio čempionatui

Saudo Arabijos jaunimo rinktinė šioms rungtynėmis tęsė pasiruošimą liepos pabaigoje Kolumbijoje vyksiančiam Pasaulio U-20 čempionato finaliniam etapui. Austrijoje stovyklaujanti komanda šį mėnesį žaidė jau trečiąsias rungtynes.

Per pirmas dvejas arabai su Baltarusijos ir Makedonijos atstovais sužaidė taikiai 0:0 ir 1:1. Šias dvikovas ir rungtynes su Lietuva tiesiogiai transliavo vienas iš „Al Jazeera“ kompanijos sporto kanalų.

Rungtynių pradžia sėkmingiau susiklostė Lietuvos varžovams – 10 minutę po reido kairiuoju kraštu ir perdavimo arčiau vartų Yahya Dagriri pasižymėjo smūgiu galva.

Lietuvių atakose pirmajame kėlinyje varžovų vartams bent du kartus grasino Nerijus Astrauskas, kuriam pritrūko tikslumo, o vienas Mariaus Papšio pavojingas perdavimas komandos draugų nepasiekė.

Atlikta daug keitimų

Po pertraukos Lietuvos B rinktinėje buvo atlikti penki keitimai. Dar keturis treneriai atliko kėlinio metu – parungtyniauti gavo visi 19 į Austriją su komanda keliavusių futbolininkų. Dažnai keičiantis žaidėjams komandų atakoms trūko tikslumo.

Pavojingiausia Lietuvos komandos ataka buvo apie 70 minutę, kai smaigalyje atsidūrusio Deivydo Matulevičiaus smūgį paskutinę akimirką blokavo gynėjas.  Likus žaisti tris minutes Lietuva rezultatą išlygino – Eivino Zagursko smūgis iš toli užklupo varžovų vartininką nepasiruošusį.

Kitas draugiškas rungtynes Lietuvos nacionalinė rinktinė planuoja žaisti rugpjūčio mėnesį.

Rungtynių statistika

Saudo Arabija U-20 – Lietuva B 1:1 (1:0)
Įvarčiai: 10 min. Yahya Dagriri (Saudo Arabija U-20), 87 min. Eivinas Zagurskas (Lietuva B)

Lietuvos B rinktinės sudėtis: Marius Rapalis (46 min. Šarūnas Jurevičius), Vaidas Slavickas (74 min. Arnas Ribokas), Algis Jankauskas, Mantas Fridrikas, Egidijus Vaitkūnas (46 min. Eivinas Zagurskas), Vaidotas Šilėnas (64 min. Arminas Vaskela), Karolis Chvedukas, Povilas Leimonas (57 min. Andrius Urbšys), Marius Papšys (46 min. Ramūnas Radavičius), Tadas Eliošius (46 min. Arsenij Buinickij), Nerijus Astrauskas (46 min. Deivydas Matulevičius).

Komentarai po rungtynių

Lietuvos rinktinės vyr. treneris Raimondas Žutautas: „Pažaisti leidome visiems. Žaidėjams norėčiau padėkoti už tai, jog atidavė visas jėgas. Rungtyniaudami su varžovu iš užsienio šiandien įvertinome A lygos čempionato žaidėjų lygį. Rezultatas nebuvo svarbus, bet tikiuosi, jog vyrai padarys išvadas. Pamatėme, kur mūsiškiams reikia tobulėti ir kad dar reikia daug treniruotis.

Jei žaidėjai tai darys ir stengsis, rezultatas ateis, – sakė R.Žutautas.

Jei žaidėjai tai darys ir stengsis,  rezultatas ateis. Tikiu, kad kai kurie iš jų netolimoje ateityje papildys nacionalinės rinktinės pagrindą. Manau, kad stovyklos tikslas pasiektas -  sužaidėme rungtynes su tikrai pajėgiu varžovu.

Taip pat šiandien išvydome, kad Saudo Arabijos ekipa moka gerai žaisti futbolą. Ši komanda nesukūrė daug pavojingų progų, bet puikiai kontroliuodama kamuolį aikštėje mus privertė dirbti dvigubai. Mums kažkiek atsiliepė nuovargis, daug žaidėjų per pastąrasias kelias dienas žaidė jau antrąsias rungtynes.“

Lietuvos B rinkinės saugas Eivinas Zagurskas: „Rungtynės buvo labai sunkios, sutikome techniškus varžovus, kurie protingai juda aikštėje, puikiai supranta vienas kitą. Šis mačas parodė, jog mums dar reikia daug dirbti, ypač judant be kamuolio. Bet esu labai patenkintas, kad žaidžiant rinktinėje pavyko pelnyti įvartį. Tai ypatingas jausmas – visai kitoks, nei pasižymėjus už klubą. Šį įvartį skiriu savo mamai, kuri šiandien švenčia savo gimtadienį.“

Saudo Arabijos U-20 rinktinės vyr. treneris Khalidas Al Koroni:  „Tai buvo sunkios rungtynės abiem komandoms. Tikiu, jog ši dvikova davė apčiuopiamos naudos tiek mums, tiek ir lietuviams. Varžovai mus nuolat spaudė, bet mes sugebėjome išlaikyti didelę kamuolio kontrolę.

Man susidarė įspūdis, jog Lietuvos komanda buvo labiau pavargusi. Tačiau lietuviai demonstravo disciplinuotą futbolą, jų perdavimai iš aikštės kraštų ir tolimi smūgiai mums nuolat kėlė pavojų. Varžovai taip pat laimėdavo daugelį oro dvikovų. Savo komanda likau patenkintas, bet norėjosi pergalės ir emocinio pakilimo prieš pasaulio čempionatą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius