Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Porto“ ir „Barcelona“ legendų rungtynėse Edgaras Jankauskas įmušė įvartį

Portugalijoje vyko neseniai profesionalo karjerą baigusio Deco pagerbimo mačas, kuriame susirungė „Porto“ ir „Barcelona“ klubai. Portugalijos klubas žaidė 2004-ųjų, o Katalonijos – 2006-ųjų metų sudėtimis. Būtent tais metais abi komandos su Deco sudėtyje tapo UEFA Čempionų lygos nugalėtojomis. Legendų mače dalyvavo bei įvarčiu pasižymėjo ir vienintelis Čempionų lygą laimėjęs lietuvis Edgaras Jankauskas, o mačas baigėsi taikiai 4:4.
Edgaras Jankauskas ir Olegueras Presas
Edgaras Jankauskas ir Olegueras Presas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Porto-2004“ komandai vadovavo 2004-aisiais pirmąjį karjeros Čempionų lygos titulą iškovojęs garsusis Jose Mourinho, „Barcelona-2006“ treneriu taip pat buvo tuometinis Frankas Rijkaardas.

Portugalijos komandos sudėtyje žaidė tokie žaidėjai kaip Vitoras Baia, Ricardo Carvalho, Paulo Ferreira, Jorge Costa, Nuno Valente, Benni McCarthy, Maniche'as, o „Barcai“ atstovavo Lionelis Messi, Juliano Belletti, Sylvinho, Giovani van Bronckhorstas, Markas van Bommelis, Samuelis Eto'o, Ludovicas Giuly ir Edgaras Davidsas.

Iš aukščiausios klasės futbolininkų renginyje nedalyvavo tik Ronaldinho, kurio neišleido klubas.

Rungtynes geriau pradėjo „Porto“ futbolininkai, o Derlei įmušė jau 3-ąją minutę. Po 12 minučių krito ir antrasis įvartis, kurį įkalė Benni McCarthy.

Po pertraukos Samuelis Eto'o ir Deco vienas po kito 54 ir 57 minutę mušė įvarčius ir išlygino rezultatą, tačiau dabar „Trakų“ futbolo klubo treneriu dirbantis Edgaras Jankauskas 62 min. vėl išvedė „Porto“ į priekį.

VIDEO: Edgaro Jankausko įvartis

Po šešių minučių S.Eto'o mušė antrą kartą ir vėl išlygino rezultatą, o Lionelis Messi 81-ąją min. išvedė į priekį „Barcą“.

VIDEO: Rungtynių įvarčiai

Pirmajame kėlinyje „Porto“ ekipoje žaidęs Deco, antrajame buvo perėjęs į „Barcą“, tačiau prieš pabaigą vėl perėjo į „Porto“ ir įmušė paskutinį įvartį 89-ąją minutę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius