-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie „Žalgirio“ prisijungęs Deividas Šemberas: „Tikrai nebūsiu daugiausiai uždirbantis žaidėjas“

Deividui Šemberui antradienį Vilniaus „Žalgirio“ futbolo klubo direktorius Mindaugas Nikoličius įteikė žaliai baltus marškinėlius, pažymėtus antruoju numeriu. Į stipriausią Lietuvos futbolo komandą po 17 metų pertraukos sugrįžęs vienas tituluočiausių šalies futbolininkų neslėpė, kad jo forma šiuo metu nėra gera. Sutartį ateinančiam sezonui su „Žalgiriu“ sudaręs D.Šemberas teigė, kad pasirinkimą žaisti Lietuvoje nulėmė ne geras finansinis pasiūlymas, o nenoras žaisti svetur.
Deividas Šemberas
Deividas Šemberas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Klubo direktorius M.Nikoličius teigė, kad tokiame amžiuje (D.Šemberui rugpjūtį sukaks 36-eri) viskas priklauso nuo žaidėjo sveikatos. Anot jo, D.Šemberas klube žais kol leis sveikata arba kol norės pats.

– Kokią jūsų sportinė forma? – žurnalistai paklausė D.Šembero.

– Neslėpsiu, sportinė forma šiuo metu nėra labai gera, dabar vyksta fizinis pasirengimas. Jį atstatyti ruošiuosi per dvi savaites – stengsimės kuo greičiau pasiekti optimalią formą.

– Sirgaliai gali tikėtis jus išvysti ir Lietuvos pirmenybėse ar žaisite tik svarbesnėse dvikovose?

– Neskirstau rungtynių į svarbias ir mažiau svarbias. Siekiant aukščiausių tikslų visos rungtynės yra svarbios, visas jas reikia laimėti. Klubo vadovybė ir treneris taip pat to neleistų daryti, tai būtų neetiška ir kitų žaidėjų atžvilgiu.

– M.Nikoličius yra minėjęs, kad į „Žalgirį“ kviečia jaunus ir alkanus žaidėjus. Jūs jau nebe jaunas, pergalių taip pat turite daug – vis dar esate alkanas?

– Žinoma. Dar neturiu Lietuvos čempiono medalio – tikrai esu alkanas.

Piniginis klausimas nebuvo mano svarbiausias prioritetas – aš tikrai nesu daugiausiai uždirbantis žaidėjas.

– Ką pamatėte atėjęs į „Žalgirį“?

– Pamačiau būrį gerų žaidėjų. treniruojamės dar per mažai su komanda, kad daryčiau išvadas, tačiau ne toks yra mano darbas. Aš turiu atiduoti save kiekvienose rungtynėse, o analizuoja ir vertina treneris.

– Šiemet „Žalgiriui“ jau atėjo eilė žaisti Europos lygoje?

– To nori visi – ir komandos vadovai, ir mes, futbolininkai, ir sirgaliai. Daug reikia įdėti pastangų ir darbo, kad ten patektum, tačiau kovoti dėl vietos tikrai galime.

– Kokia bus jūsų pozicija aikštėje?

– Ne tai svarbiausia – kur treneris norės, kur manęs reikės, ten aš ir rungtyniausiu. Noriu žaisti futbolą ir man nėra skirtumo, kur jį žaisti – svarbu žaisti.

– Klubo biudžetas yra ribotas. Jūsų atlyginimas nebus per didelė našta „Žalgiriui“?

– Piniginis klausimas nebuvo mano svarbiausias prioritetas – aš tikrai nesu daugiausiai uždirbantis žaidėjas. Turėjau ir kitų pasiūlymų – jie visi buvo finansiškai geresni. Tačiau gavęs „Žalgirio“ pasiūlymą iškart apsisprendžiau, nes nenorėjau niekur išvykti.

– Kaip išsisprendė jūsų ginčas su Vladikaukazo „Alanija“? Tikitės atgauti pinigus?

– Nemanau, kad įmanoma atgauti, kai komandos beveik nebėra.

– Ar įmanoma jus dar išvysti rinktinėje?

– Manau, kad Lietuvoje mano pozicijoje yra tikrai gerų jaunų žaidėjų, tad man nėra tikslinga sugrįžti į rinktinę. Geriau, kad rinktinėje žaistų jie ir taptu komandos pagrindu ateičiai.

– A.Skerla prieš porą metų grįžo į „Žalgirį“, o dabar jau tapo treneriu. Save matote tokioje pozicijoje?

– Aš stengiuosi Andrių perkalbėti, kad dar pažaistų. Nors perėmiau antrąjį numerį, tačiau pažadėjau, kad jeigu jis grįš, aš paimsiu bet kurį – nors ir šeštą ar šešiasdešimt šeštą (juokiasi). Buvo malonu žiūrėti, kai toks nejaunas žaidėjas praėjusį sezoną demonstravo tokį puikį futbolą ir buvo vienas komandos lyderių.

– A.Skerla bus registruojamas naujam sezonui, ar jau tikrai nebežais, kalbate su juo apie galimybę rungtyniauti (klausimas užduotas M.Nikoličiui)?

D.Šemberas atsakė už jį: „Kalba, kalba“.

Komandos vadovas teigė, kad prieš Europos lygos turnyrą „Žalgiris“ dar gali pasipildyti dviem arba trimis aukštesnio meistriškumo žaidėjais, tarp kurių turi būti vidurio gynėjas ir puolėjas.

M.Nikoličius atskleidė, kad Egidijus Vaitkūnas, Mantas Kuklys ir Pavelas Komolovas išnuomoti kitiems klubams iki vasaros, o jų ateitis priklausys nuo futbolininkų pasirodymo klubuose. Galimybės, kad vasarą jie grįš į „Žalgirį“, M.Nikoličius neatmetė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius