-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 26

Prieš Lietuvą – neįprasti varžovai: mokytojas, muitininkas, krepšininkas ir kalėjimo prižiūrėtojas

Tautų lygos rungtynėse Kaune antradienio vakarą aikštėje bus ne tik profesionalūs futbolininkai. Gibraltaras yra maža šalis, tad prieš Lietuvos komandą žaisti rengiasi ir žaidėjai, futbolą derinantys su kitais darbais. Tačiau komandoje yra ir didelių Europos futbolo klubų dėmesį jautę futbolininkai, o vienas talentas rungtynėse su Lietuva debiutavo atvykęs iš „Manchester United“.
Fiodoras Černychas
Fiodoras Černychas / Gibraltaro FA nuotr.

Gibraltaras gyventojų skaičiumi lygiuojasi su mūsų Mažeikiais, bet 32 tūkst. gyventojų šalies futbolo komanda kėlė sunkumų Lietuvos rinktinei pirmosiose Tautų lygos pereinamosiose rungtynėse.

Lietuviai laimėjo mačą Portugalijoje 1:0 po Armando Kučio įvarčio ir sukūrė daugiau progų, bet žaidimas nebuvo į vienus vartus.

Gibraltaro FA nuotr./Justas Lasickas
Gibraltaro FA nuotr./Justas Lasickas

Antradienio vakarą 19 val. prasidėsiančiose rungtynėse Edgaro Jankausko treniruojami lietuviai darsyk susitiks su Europos pietvakarių valstybės rinktine Dariaus ir Girėno stadione Kaune, kur sieks įtvirtinti pranašumą ir išsaugoti vietą Tautų lygos C divizione.

Gibraltaras UEFA nariu tapo 2013 metais, įsiterpęs tarp mažiausių valstybių (mažesnis tik San Marinas), o pastaruoju metu skaičiuoja 11 pralaimėjimų iš eilės seriją.

Pernai pralaimėtos visos rungtynės, tarp jų buvo ir 0:14 pasibaigusi negailestinga pamoka nuo Prancūzijos, bet per Gibraltaro futbolo istoriją yra ir teigiamų rezultatų.

2018 metais ši komanda įveikė Latviją (1:0) ir Armėniją (1:0), o užpernai sužaidė lygiosiomis su Bulgarija bei įveikė Lichtenšteiną ir Andorą kontrolinėse rungtynėse.

„Scanpix“ nuotr./Gibraltaro stadionas
„Scanpix“ nuotr./Gibraltaro stadionas

Kiek anksčiau Tautų lygos varžybose aplenkę San Mariną ir Lichtenšteiną britų užjūrio teritorijos atstovai buvo pakilę į C divizioną, kur surinko tiek pat taškų (1 per 6 mačus), kaip ir kitoje grupėje žaidę lietuviai, tad dabar komandų keliai susikryžiavo pereinamosiose varžybose.

Prieš antrąją Lietuvos ir Gibraltaro akistatą per šių šalių futbolo istoriją, 15min įdėmesnis žvilgsnis į įdomesnius varžovų žaidėjus bei jų spalvingas biografijas.

Treneris Julio Ribas

67 metų urugvajietis pats yra sužaidęs 15 mačų Urugvajaus rinktinėje. Praleidęs žaidėjo karjerą Pietų Amerikoje, jis ten tęsė ir trenerio darbus, kol atsirado Ispanijoje, o iš ten persikėlė į kaimyninį Gibraltarą, kur 2016-2018 treniravo šios mažos šalies daugkartinius čempionus „Lincoln Red Imps“ futbolininkus.

Vartininkas Bradley Banda

26 metų vartininkas pirmosiose rungtynėse pakeitė labiau patyrusį Dayle Coleingą, kuriam buvo parodyta raudona kortelė už pražangą prieš Fiodorą Černychą. B.Banda savo tėvynėje gina „St Joseph's“ ekipos vartus, bet turi ir kitą svarbų darbą – jis yra specialiųjų poreikių turinčių vaikų mokytojas.

Gynėjas Roy Chipolina

41 metų gynėjas yra gimęs Londone, jaunystėje dalyvavęs ir „Luton Town“ peržiūroje. Būdamas 18-os jis persikėlė į Gibraltarą, kur nuo 2006 metų atstovauja „Lincoln Red Imps“, o taip pat dirba muitinės pareigūnu.

Gynėjas Josephas Chipolina

36 metų gynėjas liko ant suolo mače su Lietuva, bet yra vienas labiausiai patyrusių Gibraltaro žaidėjų, tėvynėje prisimenamas ir dėl to, kad 2013 m. pelnė pirmą oficialų įvartį savo šaliai salės futbolo varžybose. Minėto Roy Chipolinos pusbrolis yra žaidęs žemesnėse Ispanijos lygose, atstovavęs JAV klubui „Real Colorado Foxes“, o pastaruosius dešimt metų žaidė stipriausiame Gibraltaro klube „Lincoln Red Imps“. Futbolas nėra vienintelis J.Chipolinos užsiėmimas. Jis Gibraltare dirba kalėjimo prižiūrėtoju.

Gynėjas Jayce Olivero

25 metų gynėjas prieš aštuonerius metus yra tapęs jauniausiu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius