Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prieš žūtbūtinę akistatą „Trakų“ lyderis įgėlė Vilniaus „Žalgiriui“

Atrodo, kad sekmadienį bus karšta. Vilniaus „Žalgiris“ ir „Trakai“ kovos dėl pirmojo sezono trofėjaus – LFF Supertaurės. Nors žalgiriečiai net keturis kartus iš eilės į orą kėlė šią taurę, „Trakai“ yra pasirengę nustebinti titulų išlepintą varžovą. Burtą metęs „Trakų“ lyderis Tadas Labukas tikina, kad tik „Trakų“ dėka „Žalgiris“ gali šį tą pasiekti Čempionų lygos atrankoje.
Georgas Freidgeimas ir Tadas Labukas
LFF Supertaurės spaudos konferencijos akimirka / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Jeigu tarp mūsų bus gera konkurencija, Vilniaus „Žalgiris“ gal geriau pasirengs Čempionų lygai. Nevaikščios ten pėsčiom...“ – spaudos konferencijos pabaigoje „Žalgirio“ atstovus privertė nusišypsoti „Trakų“ puolėjas T.Labukas.

Iš tiesų Vilniaus ekipos treneris Valdas Dambrauskas ir pats ne kartą yra pripažinęs, kad viena iš klubo nesėkmingo pasirodymo Europoje priežasčių yra silpnas Lietuvos čempionatas.

Penktą kartą iš eilės Supertaurę iškovoti pasirengęs „Žalgiris“ tikisi, kad „Sportimos“ manieže sekmadienį sirgaliai išvys atkaklią kovą.

Praėjusį sezoną žalgiriečiai „Trakus“ nugalėjo tik po pratęsimo, bet užtikrintai – 4:1. Šiais metais pratęsimo nebus. Jei nugalėtojas nepaaiškės per 90 minučių, bus mušami baudiniai.

„Nesureikšminu fakto, kad nebus pratęsimo. Tik neseniai sužinojau. Vilnius laimėjo du finalus per pratęsimą pernai, bet tai nėra pagrindinis mūsų pergalių faktorius. „Žalgiris“ laimi, nes turi gerą sudėtį ir gali žaisti visą sezoną“, – užtikrintai kalbėjo V.Dambrauskas.

Nei viena komanda 11 metrų serijai dar nesitreniravo, tačiau V.Dambrauskas tikina, kad kaip ir egzamine, reikia būti pasiruošus kiekvienam įmanomam bilietui.

Pastarąjį kartą Vilniaus klubas baudinių seriją žaidė 2015 metais, kai rengėsi sezonui Brazilijoje.

„Tada buvo itin ilga baudinių serija, teko mušti ir vartininkams, bet mes laimėjome. Reiškia, kad galime. Bet reiks parepetuoti“, – kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

Trakų ekipa taip pat baudiniams nesiruošia ir tikisi, kad pavyks reikalus sutvarkyti per 90 minučių. Komandą palikus puolėjui Nerijui Valskiui, T.Labukas jaučia papildomą spaudimą vesti klubą į pergales.

„Visi iš puolėjo tikisi įvarčių. Nerijus Valskis tikrai būtų padėjęs mušti įvarčius. Stengsiuosi išspausti viską iš savęs ir jį sėkmingai pakeisti“, – kalbėjo T.Labukas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LFF Supertaurės spaudos konferencijos akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LFF Supertaurės spaudos konferencijos akimirka

Stipriai skyrėsi komandų pasirengimas artėjančiam sezonui. Vilniaus „Žalgiris“ sužaidė net devynerias kontrolines rungtynes, dalį jų per pasirengimo stovyklą Turkijoje.

„Trakai“ turėjo tik penkis varžovus ir į šiltesnius kraštus netraukė.

Trakų klubo treneris Olegas Vasilenka to nesureikšmino: „Esu patenkintas pasirengimo ciklu. Nesvarbu, ar žaidi dvylika, ar penkerias rungtynes. Manau, kad žaidėjai yra stiprūs ir protingi bei gali sužaisti skirtingose pozicijose“.

Tiesa, T.Labukas paprieštaravo treneriui ir pripažino, kad norėjosi profesionalesnės stovyklos: „Norėjosi išvažiuoti, kur šilčiau ir sužaisti su geresniais varžovais. Bet tie varžovai irgi nebuvo blogi. Treneris išspaudė maksimumą“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LFF Supertaurės spaudos konferencijos akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LFF Supertaurės spaudos konferencijos akimirka

Po sezono Kazachstane į Vilniaus „Žalgirį“ sugrįžęs Georgas Freidgeimas pasiilgo trofėjų: „Po metų pertraukos sugrįžęs aš esu išalkęs trofėjų. Tai puiki galimybė papildyti kolekciją. „Žalgiris“ turi didelę patirtį tokiose varžybose, todėl jaudulio didelio nebus. Žaidėjai yra patyrę. Manau, kad „Žalgiris“ yra stipresnis. Kaip ir kiekvienais metais.“

Pernai šios rungtynės sulaukė didelio ažiotažo, o jas gyvai stebėjo rekordinis LFF Supertaurės istorijoje žiūrovų skaičius.

Trofėjus įsteigtas 1995 metais. Daugiausiai kartų – penkis – jis atiteko „Žalgiriui“. Po keturiskart Supertaurę iškovojo FBK „Kaunas“ ir Panevėžio „Ekranas“.

Tik dviems žaidėjams yra pavykę pasižymėti LFF Supertaurės rungtynėse daugiau nei vieną sykį. 2003 metų rungtynėse du kartus pavyko padaryti Mindaugui Grigalevičiui bei Mantui Kukliui – 2013 ir 2016 m. rungtynėse. M.Kuklys atstovaudamas Vilniaus „Žalgiriui“ vasario 26 d. gali pagerinti šį rekordą.

LFF Supertaurės rungtynės vyks vasario 26 d. (sekmadienį) nuo 15 val. „Sportima“ arenoje (Ąžuolyno g. 5, Vilnius).

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LFF Supertaurės spaudos konferencijos akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LFF Supertaurės spaudos konferencijos akimirka

Visi LFF Supertaurės laimėtojai:

1995 m. – Kauno „Inkaras-Grifas“ (laimėjo čempionatą ir LFF taurę)
1996 m. – Šiaulių „Kareda“ (2:1 prieš Kauno „Inkarą-Grifą“)
1998 m. – Panevėžio „Ekranas“ (3:0 prieš Šiaulių „Karedą“)
2002 m. – FBK „Kaunas“ (laimėjo čempionatą ir taurę)
2003 m. – Vilniaus „Žalgiris“ (2:1 prieš FBK „Kaunas“)
2004 m. – FBK „Kaunas“ (laimėjo čempionatą ir taurę)
2006 m. – Panevėžio „Ekranas“ (2:1 prieš FBK „Kaunas“)
2007 m. – FBK „Kaunas“ (1:0 prieš Marijampolės „Sūduvą“)
2008 m. – FBK „Kaunas“ (laimėjo čempionatą ir taurę)
2009 m. – Marijampolės „Sūduva“ (po 11 m. b. 2:1 prieš Panevėžio „Ekraną“)
2010 m. – Panevėžio „Ekranas“ (laimėjo čempionatą ir taurę)
2011 m. – Panevėžio „Ekranas“ (laimėjo čempionatą ir taurę)
2013 m. – Vilniaus „Žalgiris“ (1:0 prieš Panevėžio „Ekraną“)
2014 m. – Vilniaus „Žalgiris“ (laimėjo čempionatą ir taurę)
2015 m. – Vilniaus „Žalgiris“ (laimėjo čempionatą ir taurę)
2016 m. – Vilniaus „Žalgiris“ (po pratęsimo 4:1 prieš „Trakus“)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius