-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 18 /2017 04 19

„Real“ nepaliko vilčių pavargusiam „Bayern“, tolyn žengė ir „Atletico“

Madrido „Real“ futbolininkai buvo netoli nelaimės, tačiau galiausiai palaužė Miuncheno „Bayern“ ekipą ir pasiekė Čempionų lygos pusfinalį. Trečią kartą per pastaruosius ketverius metus į pusfinalį pateko ir Madrido „Atletico“.
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Cristiano Ronaldo pelnė tris įvarčius, o „Real“ klubas užtikrintai žengė į kitą etapą, nepaisant to, kad pratęsimo metu teisėjai įskaitė portugalo įvartį iš nuošalės.

Miuncheno „Bayern“ futbolininkai Madride įmušė pirmieji, tačiau ir vėl liko be išvaryto žaidėjo. Šįkart tokią bausmę užsidirbo Arturo Vidalis. Po 2:1 pasibaigusio pagrindinio laiko vokiečiams reikėjo įmušti bent vieną įvartį, tačiau per pratęsimą jie praleido net tris – dukart įmušė C.Ronaldo, kartą pasižymėjo Marco Asensio.

Nuošalės teisėjas nepastebėjo, kai C.Ronaldo mušė savo antrąjį įvartį 105-ąją minutę. Po penkių minučių nuostabų rezultatyvų perdavimą jam atliko fantastiškai žaidęs Marcelo. Brazilas apsivarė kelis gynėjus, tačiau ir šis įvartis įmuštas pažeidžiant nuošalės taisyklę.

C.Ronaldo įvartis iš nuošalės
Trečiasis C.Ronalod įvartis

Iki raudonos A.Vidalio kortelės rungtynės klostėsi bangomis. Pirmajame kėlinyje ilgai dominavo „Bayern“, o „Real“ nesugebėjo išnaudoti gerų progų po kontratakų.

53-iąją minutę 11 metrų baudinį realizavo Robertas Lewandowskis. Po 20-ies minučių C.Ronaldo rezultatą išlygino, tačiau netrukus kitoje aikštės pusėje, bandydamas gelbėti komandą, Sergio Ramosas nukreipė kamuolį į savus vartus. Įdomu, kad tai buvo 100-osios „Real“ kapitono rungtynės Europos turnyruose.

„Real“ – „Bayern“ statistika
„Real“ – „Bayern“ statistika

Kitose vakaro rungtynėse „Leicester City“ futbolininkai užkūrė uraganą antrajame kėlinyje, tačiau su Madrido „Atletico“ sužaidė tik lygiosiomis 1:1. Pirmasis mačas Madride buvo pasibaigęs šeimininkų pergale, tad į pusfinalį žengė Diego Simeone vyrai.

Gana nuobodžiame pirmajame kėlinyje abi komandos žaidė vangiai, o rungtynes praskaidrino tik Saulio Niguezo gražus įvartis galva.

Per pertrauką Lesterio ekipos vartininkas padarė porą keitimų ir rungtynės apsivertė aukštyn kojomis. Lapės rengė ataką po atakos, o išlyginamąjį įvartį pasiekė jau 61-ąją min., kai įmušė Jamie Vardy.

Antrajame kėlinyje „Leicester“ atliko net 20 smūgių, Riyadas Mahrezas pataikė į skersinį, tačiau pasiekti dar dviejų reikalingų įvarčių jiems nepavyko.

„Leicester“ – „Atletico“ statistika
„Leicester“ – „Atletico“ statistika

„Real“ – „Bayern“ 4:2

Pratęsimas

112 min. ĮVARTIS! Marco Asensio. Vokietijos ekipa visiškai sugriuvo. „Real“ ataka baigėsi M.Asensio ir C.Ronaldo žaidimu du prieš du puolime. Jaunasis „Real“ puolėjas nusprendė viską išspręsti pats.

110 min. ĮVARTIS! Cristiano Ronaldo. Visas rungtynes nuostabiai žaidęs Marcelo vienas apžaidė kelis „Bayern“ žaidėjus, iššoko vienas prieš vartininką ir nepagailėjo perdavimo savo komandos lyderiui.

„Bayern“ įvartis išvestų juos pirmyn – 11 metrų baudinių serija neįmanoma.

105 min. ĮVARTIS! CRISTIANO RONALDO. Kapitonas S.Ramosas ištaisė savo klaidą nuostabiu perdavimu maždaug ties 11 metrų žyma buvusiam C.Ronaldo, kuris apsisukdamas įmušė įvartį. Tačiau pakartojimas rodo aiškią nuošalę.

102 min. Abiejų komandų žaidėjai buvo nervingi, diskutavo su teisėju po kiekvieno švilpuko.

96 min. Galingą C.Ronaldo smūgį iš toli viena ranka atrėmė M.Neueris.

Antrasis kėlinys

90 min. Pagrindinis laikas baigėsi.

88 min. C.Ancelotti pakeitė R.Lewandowskį, vietoj kurio į aikštę žengė J.Kimmichas.

84 min. A.Vidalis išvytas iš aikštės! Geltoną kortelę turėjęs saugas buvo ne kartą įspėtas už grubų žaidimą ir galiausiai buvo nubaustas labai skaudžiai.

78 min. ĮVARTIS! S.Ramosas įsimušė į savus vartus. Labai nesėkmingas „Real“ kapitono žaidimas per savo 100-ąsias rungtynes Europoje. Bandydamas išmušti kamuolį, ispanas įsimušė įvartį.

76 min. ĮVARTIS! Cristiano Ronaldo. Puikus Casemiro perdavimas į baudos aikštelę baigėsi C.Ronaldo įvarčiu galva. Portugalas aplenkė gynėjus ir smūgiavo iš labai arti.

73 min. „Real“ surengė greitą ataką, kurios smaigalyje buvo 3 prieš 2, tačiau smūgio į vartus taip ir neatliko.

63 min. „Bayern“ pajuto kraujo skonį ir tęsė atakas. Gynėjui teko gultis po galingu D.Alabos smūgiu. Netrukus Z.Zidane'as atliko keitimą – vietoj blankaus K.Benzemos į aikštę įleido M.Asensio.

53 min. ĮVARTIS! R.Lewandowskis realizavo 11 metrų baudinį.

51 min. 11 m baudinys! Casemiro baudos aikštelėje iš nugaros nugriovė A.Robbeną.

50 min. Marcelo! Fantastines rungtynes žaidęs brazilas ir vėl atsidūrė geriausioje vietoje geriausiu laiku. Brazilas galva išmušė jau į vartus skriejusį kamuolį.

48 min. A.Vidaliui rungtynės vos nesibaigė. Gana grubi pražanga galėjo baigtis geltona kortele, vieną saugas jau turėjo po pirmojo kėlinio.

Pirmasis kėlinys

45 min. Prieš pat kėlinio pabaigą gerą progą turėjo T.Kroosas, tačiau jo smūgis iš 20-ies metrų skriejo tiesai į vartininką.

43 min. Nuostabus Marcelo slalomas kone nuo savo baudos aikštelės baigėsi puikiu perdavimu C.Ronaldo, tačiau šis šovė virš vartų.

36 min. C.Ronaldo vienas skriejo į ataką, tačiau įspraudė save į kraštą, o perdavimo K.Benzemai pagailėjo. Portugalo smūgį lengvai atrėmė M.Neueris.

32 min. Tempas didėjo, po progos vienoje aikštės pusėje kita komanda per kelias akimirkas atsidurdavo priešininkų baudos aikštelėje. Būtent žaibiškos atakos Miunchene buvo vienas „Real“ pergalės veiksnių.

27 min. PROGA! M.Neueris ir vėl išgelbėjo komandą nuo įvarčio iš vos kelių metrų.

26 min. Greita „Real“ ataka baigėsi labai pavojingu D.Carvajalio smūgiu, tačiau kamuolys skriejo šiek tiek pro šalį.

22 min. Pirmasis kėlinys klostėsi labai panašiai kaip prieš savaitę Miunchene – vokiečiai aktyviai spaudė savo varžovus.

9 min. Šansas! D.Alaba ir F.Ribery išdraskė dešinįjį „Real“ gynybos kraštą, prancūzas parideno kamuolį skersai vartų, tačiau Marcelo paskutinę akimirką užstojo Thaigo smūgį.

6 min. Už pražangą prie pat baudos aikštelės geltoną kortelę gavęs A.Vidalis praleis kitas rungtynes.

5 min. „Bayern“ pradėjo mačą aktyviau ir jau kėlė pavojingą kampinį, tačiau prie kamuolio pirmasis prišoko Marcelo ir išmušė jį lauk.

Po nuostabaus pasirodymo savaitgalį į „Real“ starto sudėtį vietoj G.Bale'o pateko Isco, o „Bayern“ gretose į aikštę grįžo abu pirmąsias rungtynes dėl traumų praleidę žaidėjai – M.Hummelsas ir R.Lewandowskis.

Starto XI

„Real“: K.Navasas; D.Carvajalis, S.Ramosas, Nacho, Marcelo; Casemiro, T.Kroosas, L.Modričius, Isco; K.Benzema, C.Ronaldo.

„Bayern“: M.Neueris; P.Lahmas, M.Hummels, J.Boatengas, D.Alaba; X.Alonso, A.Vidalis; A.Robbenas, Thiago, F.Ribery; R.Lewandowskis.

„Leicester“ – „Atletico“ 1:1 (0:1)

76 min. „Leicester“ žaidė visiškai va bank ir tai padėjo kurti progas, tačiau jos nevirto įvarčiais. R.Mahrezas šovė tiesiai į skersinį.

68 min. Šeimininkai susikūrė dar vieną progą, tačiau J.Vardy smūgis galva iš baudos aikštelės skriejo netaikliai.

63 min. L.Ulloa buvo labai arti antrojo įvarčio, tačiau jo smūgį blokavo gynėjas.

61 min. ĮVARTIS! Jamie Vardy. B.Chilwello smūgiuotas kamuolys pataikė į gynėją, tačiau J.Vardy buvo pirmasis prie kamuolio ir išlygino rezultatą.

55 min. „Leicester“ treneris per pertrauką padarė du keitimus ir šeimininkai antrąjį kėlinį pradėjo atakų kruša, tačiau įvarčių pasiekti nepavyko.

45 min. Teisėjo pridėta minutė ištiksėjo ramiai, kaip ir visas laikas po Saulio įvarčio.

36 min. Po įvarčio aikštėje vėl vyravo štilis, per dešimt minučių nė viena komanda nesmūgiavo į vartus.

26 min. ĮVARTIS – Saulis Niguezas. Puikus F.Luiso skersuotas kamuolys į baudos aikštelę baigėsi taikliu Saulio smūgiu galva.

22 min. Proga! Sh.Okazaki turėjo puikią progą išvesti šeimininkus į priekį, tačiau japono smūgis skriejo virš vartų.

15 min. Kaip ir buvo galima tikėtis, rungtynių pradžia buvo vangi. Komandos apsikeitė po smūgį, tačiau didelių gaisrų nekilo.

Starto XI

„Leicester“: K.Schmeichelis; D.Simpsonas, W.Morgan, Y.Benalouane, Ch.Fuchs; M.Albrighton, W.Ndidi, D.Drinkwater, R.Mahrezas; J.Vardy, Sh.Okazaki.

„Atletico“: J.Oblakas; Juanfranas, D.Godin, S.Savičius, F.Luisas; C.Gimenezas, Gabi, Koke, S.Niguezas; Y.Carrasco; A.Griezmannas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius