Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Real“ – turtingiausias pasaulio futbolo klubas, tačiau stipriausia lyga – Anglijos

Ispanijos futbolo klubai „Real“ ir „Barcelona“ įsitvirtino turtingiausiųjų sąrašo viršūnėje, o Anglijos aukščiosiosios lygos klubus smukdo nuvertėjęs svaras.
C.Ronaldo – brangiausias „Real“ pirkinys
C.Ronaldo – brangiausias „Real“ pirkinys. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo elpais.es, kiekvienais metais bendrovės „Deliotte“ rengiama ataskaita rodo, kad Madrido „Real“, vadovaujamas Florentino Perezo, penktus metus iš eilės yra turtingiausias futbolo klubas pasaulyje. Per 2008–2009 metų sezoną jo pajamos sudarė 401,4 mln. eurų.

Sparčiausiai augančiu klubu daugiausia dėl pergalių futbolo aikštėje galima laikyti „Barcelona“. Šio klubo pajamos 2008–2009 metais išaugo 18 procentų ir buvo 366 mln. eurų, į trečią vietą su 327 mln. eurų smuktelėjo anglų „Manchester United“.

Kaip teigia ataskaitos rengėjai, klubų rikiuotei daugiausia įtakos turėjo individualūs susitarimai dėl televizijos transliacijų, ekonominė padėtis ir valiutos kurso svyravimai.

Ispanų karališkasis futbolo klubas daugiausia susižėrė už televizijos transliacijas – 160,8 mln. eurų, pagal šį kriterijų „Barcelona“ atsilieka tik 2,4 mln. eurų. Madrido klubas jau penkerius metus yra turtingiausių klubų dvidešimtuko lyderis ir pirmas, kurio pajamos per sezoną viršijo 400 mln. eurų.

Tačiau, kaip pastebi ataskaitos rengėjai, stipriausia futbolo lyga vis dar išlieka Anglijos, kurią reprezentuoja septyni stiprūs klubai. Iš jų net keturi („Manchester United“, „Arsenal“, „Liverpool“ ir „Chelsea“) patenka į pasaulio klubų „Top 10“.

Kaip teigiama ataskaitoje, jeigu svaro kursas būtų toks pats kaip 2007-aisiais, turtingiausių klubų viršūnėje veikiausiai matytume „Manchester United“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius