Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ritas Vaiginas: skirti Raimondą Žutautą futbolo rinktinės treneriu buvo klaida

Vilniaus apskrities futbolo federacijos prezidentas Ritas Vaiginas sako, kad Lietuvos futbolo federacijos (LFF) biudžetas – 22 mln. litų. Tai kur kas daugiau nei krepšinio federacijos. Tačiau futbolo rinktinių rezultatai prasti, jaunimui rengti iš minėtų milijonų tenka tik keli, stadionai netvarkomi, rašo lrt.lt.
Raimondas Žutautas
Raimondo Žutauto treniruojama Lietuvos futbolo rinktinė nedžiugina sirgalių. / Evaldo Šemioto nuotr.

Be to, anot R.Vaigino, buvo klaida Lietuvos vyrų futbolo rinktinės vyriausiuoju treneriu skirti Raimondą Žutautą. Ją esą buvo galima vėliau ištaisyti, bet ir to nepadaryta.

LTV laidoje „Savaitė“ buvo priminta, jog R.Žutautas prieš atrankos ciklą į 2012 metų Europos futbolo čempionatą su rinktine žadėjo surinkti 13-14 taškų, tačiau likus vienam mačui turi vos 5-is. Lietuviai iškovojo tik vieną pergalę, o tarp eilės pralaimėjimų yra ir garbės nedaranti nesėkmė prieš futbolo nykštuką Lichtenšteiną.

Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Ritas Vaiginas
R.Vaiginas negailėjo kritikos R.Žutautui ir LFF.

– Jokios vadovavimo patirties aukštesnio lygio klubui neturintis žmogus paskirtas rinktinės vyr. treneriu. Ar tai nebuvo, Jūsų manymu, didžiausia klaida? – LTV laida „Savaitė“ paklausė R.Vaigino.

– Jau kai matome, galima sakyti, galutinį rezultatą, galime vienareikšmiškai pasakyti, kad tai buvo klaida, bet tą klaidą buvo galima atitaisyti dar nepasibaigus atrankos į Europos čempionatą ciklui.

– Turite galvoje, kad jis turėjo pasitraukti?

– Manau, kad derėjo pasitraukti, ypač po pralaimėjimo Lichtenšteinui, nes jau žemiau nėra kur kristi.

– Ar Jūs žinote, koks yra LFF biudžetas?

22 mln. litų – toks, anot R.Vaigino, šiemet yra LFF biudžetas.

– Jau galiu pasakyti, kad žinau, iki tol buvo tik spėlionės, nes LFF vadovai to niekada nedeklaravo ir neviešino. 22 mln. litų. Šiais metais Kūno kultūros ir sporto departamentas visoms federacijoms, tarp jų ir futbolo, taip vadinamai sporto šakų plėtotės programai, yra skyręs tiktai 11 mln. lt.

– Tai tuomet gal tokie dideli pinigai yra skiriami jaunosios kartos ugdymui?

– Visame pasaulyje geriausi futbolininkai užauga būtent futbolo akademijose. Mes Lietuvoje turime vienintelę Nacionalinę futbolo akademiją Kaune. Akademijos išlaikymas kainuoja 2 ar 3 mln. Lt. Ir kalbėti, kad didžiąją dalį pinigų mes investuojame į jaunimo futbolą, yra apgaulė ir melas. Tas nevyksta. Be to, kai dirbau departamente, į mane ne kartą kreipėsi visų didžiųjų miestų futbolo vadovai, kadangi jie irgi teoriškai turi įkūrę futbolo akademijas, bet iš LFF nesulaukia jokios paramos.

– Ar Jūs žinote, koks yra LFF prezidento atlyginimas?

– Tiksliai nežinau, bet girdėjau, kad LFF vadovo atlyginimas yra apie 30 tūkst. Lt. Kas mėnesį.

– Tuomet leiskite paklausti, kas vyksta pačioje federacijoje? Nejaugi niekam iš ten sėdinčiųjų nekyla mintis, kad reikia kažką keisti?

– Kalbant apie prezidentą turbūt reikia ne apie iniciatyvas kalbėti, o apie jo supratimą ir futbolo suvokimą. Būtent futbolo. Šiuo atveju pačioje pradžioje, kai jis tapo prezidentu, prisistatinėjo ekonomikos, finansų vadybininku, bankininku, kuris išmano finansinius reikalus.

Jo buvo pagrindinė deklaracija, kad jis žino, ko reikia Lietuvos futbolui, o Lietuvos futbolui reikia rėmėjų, investicijų ir jis kaip ekonomistas, kaip bankininkas juos atves į Lietuvą. Tai pasižiūrėkite, ką jis per 10 metų atvedė.

Tačiau kitais metais bus LFF prezidento rinkimai. Ir čia jau savo žodį turėtų pasakyti tie žmonės, kurie atsakingi už futbolą visoje Lietuvoje. Tai apskričių federacijos. Manau, vėl žiūrėti pro pirštus ir ramiai stebėti, kas vyksta, save gerbiantys žmonės turėtų neleisti. Praėjus 10-čiai metų aš atvirkščiai galiu konstatuoti: futbolas Lietuvoje ne tik neišplito, bet jo ir sumažėjo.

Visi kalba: na, visi pinigai eina krepšiniui ir todėl ten tokie rezultatai. Tai krepšinio federacijos biudžetas, galiu pasakyti iš departamento laikų, 7–8 mln. litų, o LFF – 22 mln. litų. Turi ateiti žmonės, kurie nori padaryti, kurie išmano, o be to, kelia abejonių finansinė padėtis, nes su tokiais pinigais ir sąlygos, ir rezultatai turėtų būti geresni nei kad dabar yra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius