-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Šiaulių“ treneris Saulius Širmelis: „Ekranas“ nėra nepažeidžiama komanda“

Sekmadienį į Šiaulius atvyksta pastarųjų trejų metų Lietuvos čempionai Panevėžio „Ekrano“ futbolininkai.
Saulius Širmelis
Saulius Širmelis / fcsiauliai.lt nuotr.

„Ekrano“ ekipos šiauliečiams įveikti nepavyksta jau nuo 2006-ųjų, tačiau LFF taurės pusfinalio antrosios rungtynės Kaune parodė, kad Panevėžio komanda nėra nepažeidžiama. „Šiaulių“ komanda nusiteikusi kovingai ir tikisi audringo savų žiūrovų palaikymo. „Šiaulių“ strategas Saulius Širmelis, sako, kad varžovas – galingas, tačiau žaisti ir tikėtis teigiamo rezultato su „Ekranu“ galima.

– Laukia rungtynės su šalies čempionais. Tuo tikriausiai viskas pasakyta? – Fcsiauliai.lt pradėjo pokalbį su S.Širmeliu.

– Taip, komandos papildomai nuteikinėti nereikia. „Ekranas“ kol kas čempionato lyderis, tačiau atitrūkęs ne taip toli, kad nebūtų galima pakoreguoti išsidėstymo turnyro lentelėje. Tai, kad galime žaisti su čempionais parodė ir 90 minučių Kaune. Tai buvo vienos geriausių mūsų rungtynių šiame sezone. Gaila, kad baigiantis rungtynėms Marijampolėje praleidome gana kuriozinį įvartį, kuris kaip pasirodė galėjo būti lemiamu.

– LFF taurės pusfinalyje net tris įvarčius iš keturių į „Šiaulių“ vartus įmušė Egidijus Varnas. Ar skirsite ypatingą dėmesį šiam puolėjui?

– Egidijus, net ir sulaukęs futbolininkui solidaus amžiaus, išlieka vienu geriausiu puolėju A lygoje. Tačiau ir be jo yra kam mušti įvarčius – pavojingi puolėjai Andrius Velička, Tadas Markevičius. „Ekranas“, kaip ir pridera čempionams, gerai visuose grandyse subalansuota komanda.

– Nepaisant geros komplektacijos, pastaruoju metu „Ekranas“ keliose rungtynėse nedemonstravo čempioniško žaidimo.

– Taip, panevėžiečiai prarado taškus savo aikštėje žaisdami su „Klaipėda“ ir „Banga“, tačiau išvykose kol kas nesuklumpa. Stebėjau rungtynes Pakruojyje, ten šeimininkai neturėjo jokių šansų, ypač antrajame kėlinyje. Galbūt „Ekraną“ slegia „savos sienos“, tačiau šį kartą mes žaisime savų žiūrovų akivaizdoje ir tikimės nutraukti šią „Ekrano“ seriją. Labai laukiame audringo palaikymo, tai papildoma motyvacija futbolininkams, tačiau vis tiek aikštėje tenka žaisti 11 prieš 11.

– Dėl kortelių rungtynes praleis Robertas Vėževičius, traumą dar tebesigydo Rytis Leliūga, ilgam iš rikiuotės iškritęs Igoris Kozlovas. Visi šie žaidėjai aktyvesni kuriant atakas. Netrūks aštrumo atakuojant?

– Traumos, toks dalykas, kurių nenuspėsi. Su I. Kozlovo trauma jau susitaikėme anksčiau, kelias rungtynes nežaidė ir R.Leliūga. Kuriančių žaidėju užtenka, tai parodė ir viltingos rungtynės su „Ventspils“. Nepaisant rezultato, jose susikūrėme nemažai progų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius