-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Škotijos rinktinė – kokiems žaidėjams mes iššūkį Lietuvos futbolininkai?

Jau šį vakarą, 21:45 min., atrankos į pasaulio futbolo čempionatą rungtynėse legendiniame „Hampden Park“ stadione Škotijos rinktinė priims mūsų nacionalinę komandą.
Škotijos rinktinė treniruotėje
Škotijos rinktinė treniruotėje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Škotijos rinktinėje žaidžia septyni žaidėjai, atstovaujantys Anglijos „Premier“ lygos klubams, o vienintelis ne britų salose rungtyniaujanti žaidėjas – Bundeslygos debiutanto „Leipzig“ klubo narys Oliveris Burke'as.

Škotijos žiniasklaida kone sutartinai prognozuoja, kad vyriausiasis treneris Gordonas Strachanas aikštėje žaidėjus išstatys 4-2-3-1 formacija.

Galima Škotijos rinktinės sudėtis:

D.Marshallas; C.Pattersonas, R.Martinas, G.Hanley, K.Tierney; D.Fletcheris, B.Bannanas; O.Burke'as, M.Ritchie, R.Snodgrassas; L.Griffithsas.

VARTININKAS:

„Scanpix“ nuotr./Davidas Marshallas
„Scanpix“ nuotr./Davidas Marshallas

Davidas Marshallas (31 metai, „Hull City“)

Rinktinėje vartininkas yra sužaidęs 24 rungtynes, septyniose nepraleido įvarčių. 2010 metais svečiavosi Lietuvoje, tačiau 0:0 pasibaigusiose rungtynėse sėdėjo ant suolo. Atrankoje į 2016 m. Europos čempionatą buvo pagrindinis rinktinės vartininkas – nežaidė tik 6:0 laimėtose rungtynėse su Gibraltaru. Klube sekasi kiek prasčiau – šį sezoną žaidė dviejuose „Premier“ lygos mačuose, per kuriuos praleido penkis įvarčius nuo „Liverpool“ ir du – nuo „Chelsea“ futbolininkų.

GYNĖJAI:

„Scanpix“ nuotr./Callumas Patersonas
„Scanpix“ nuotr./Callumas Patersonas

Callumas Patersonas (21 metai, „Hearts“)

Dešiniojo krašto gynėjas, škotų futbolo talentas, rinktinėje sužaidęs dar tik dvi rungtynes – draugiškas su Italija bei pirmąsias atrankos turnyro rungtynes su Malta. Futbolininkas anksčiau yra žaidęs puolėjo pozicijoje. 2013-14 m. sezoną Škotijoje jis pradėjo kaip puolėjas, žaidė ir atakos krašte, kol galiausiai sezono pabaigoje persikėlė į gynybos kraštą. Tą sezoną jis įmušė net 11 įvarčių, kitą – septynis. Šiemet „Hearts“ klube per 8 susitikimus jau irgi pelnė du įvarčius.

„Scanpix“ nuotr./Russellas Martinas
„Scanpix“ nuotr./Russellas Martinas

Russellas Martinas (30 metų, „Norwich City“)

Galintis žaisti tiek dešiniuoju, tiek vidurio gynėju, tačiau rinktinėje dažniausiai rungtyniauja pastarojoje pozicijoje. Tvirtas rinktinės starto sudėties žaidėjas, sužaidęs jau 26 rungtynes. Ketveri metai patirties „Premier“ lygoje būnant nepakeičiamu „Norwich“ gynybos ramsčiu ir kapitonu.

„Scanpix“ nuotr./Grantas Hanley
„Scanpix“ nuotr./Grantas Hanley

Grantas Hanley (24 metai, „Newcastle United“)

191 cm ūgio bokštas, vidurio gynėjas, turintis trijų metų patirtį „Premier“ lygoje rungtyniaujant „Blackburn Rovers“ gretose. Tiesa, pagrindinės sudėties futbolininku buvo tik vieną sezoną, 2011-12 m. Būdamas tik 24-erių jau yra sužaidęs 24 mačus rinktinės gretose, pastoviai į ją kviečiamas jau keletą metų.

„Scanpix“ nuotr./Kieranas Tierney
„Scanpix“ nuotr./Kieranas Tierney

Kieranas Tierney (19 metų, „Celtic“)

Jauniausias šios komandos narys, kol kas rinktinėje žaidęs tik kartą. Vis dėlto šį sezoną Glazgo „Celtic“ gretose 19-metis yra tvirtas startinės sudėties žaidėjas, nepraleidžiantis nė vienerių rungtynių. Škotijos lygoje K.Tirney jau yra įsirašęs keturis rezultatyvius perdavimus per 7 rungtynes. Vietą „Celtic“ starte užsitikrino praėjusiame sezone, kai būdamas 18 metų nuo pradžių žaidė 33-uose susitikimuose.

SAUGAI:

„Scanpix“ nuotr./Darrenas Fletcheris
„Scanpix“ nuotr./Darrenas Fletcheris

Darrenas Fletcheris (32 metai, „West Brom“)

Rinktinės kapitonas ir daugiausia rungtynių (75) joje sužaidęs vidurio saugas. Prieš Lietuvą jis jau yra žaidęs penkis kartus, įmušęs vieną įvartį. D.Fletcheris net 12-a metų praleido „Manchetser United“ gretose, sužaidė 223 rungtynes „Premier“ lygoje. Praėjusį sezoną su WBA klubu žaidė visose 38-ose „Premier“ lygos rungtynėse. Saugas turi daugiau patirties nei visa Lietuvos rinktinė kartu sudėjus.

„Scanpix“ nuotr./Barry Bannanas
„Scanpix“ nuotr./Barry Bannanas

Barry Bannanas (26 metai, „Sheffield Wednesday“)

Kiek mažiau žinomas futbolininkas, nors rinktinėje debiutavo dar 2010 metais, tačiau nuo tada sužaidė tik 22 rungtynes. Atrankoje į „Euro 2016“ beveik nežaidė, tačiau pastaruoju metu demonstruoja gerą formą. ors dabar rungtyniauja antrajame pagal pajėgumą Anglijos divizione, penkis sezonus yra žaidęs „Premier“ lygoje, pasirodė 86 rungtynėse.

„Scanpix“ nuotr./Oliveris Burke'as
„Scanpix“ nuotr./Oliveris Burke'as

Oliveris Burke'as (19 metų, „Leipzig“)

Antras jauniausias rinktinės narys, krašto puolėjas, rinktinėje žaidęs tris sykius. Vasarą Bundeslygos naujokė „Leipzig“ už jaunąjį talentą paklojo apie15 mln. eurų. Taip jis tapo visų laikų brangiausiu Škotijos futbolininku. Pagal transfermarkt vertinimą, Lietuvos rinktinės žaidėjai iš viso verti tik maždaug 11 mln. Tarp Bundeslygos lyderių žengiančioje ekipoje jau sužaidė ketverias rungtynes, pasižymėjo įvarčiu ir rezultatyviu perdavimu.

„Scanpix“ nuotr./Mattas Ritchie
„Scanpix“ nuotr./Mattas Ritchie

Mattas Ritchie (27 metai, „Newcastle United“)

Dar vienas nebejaunas, tačiau mažai patirties (11 rungtynių) rinktinėje turintis futbolininkas. Nacionalinėje komandoje debiutavo tik pernai, tačiau žaidė 8 iš 10-ies atrankos į „Euro 2016“ rungtynių. Vietą rinktinėje jam uždirbo puikus sezonas „Bournemouth“ ekipoje, kurioje jis žaidė visose 36-ose praėjusio sezono „Premier“ lygos rungtynėse. Vasarą persikėlė į „Newcastle“.

„Scanpix“ nuotr./Robertas Snodgrassas
„Scanpix“ nuotr./Robertas Snodgrassas

Robertas Snodgrassas (29 metai, „Hull City“)

Rinktinėje dar 2011 m. debiutavusį, tačiau kelis metus nekviestą krašto puolėją į komandą grąžino G.Strachanas. Šio trenerio ekipoje jis jau sužaidė tris iš 18-os savo rungtynių rinktinėje, o į Maltos vartus balandį sušaudė tris įvarčius. Šį sezoną R.Sdograssas jau tris sykius pasižymėjo ir „Premier“ lygoje.

PUOLĖJAS:

„Scanpix“ nuotr./Leighas Griffithsas
„Scanpix“ nuotr./Leighas Griffithsas

Leighas Griffithsas (26 metai, „Celtic“)

Rezultatyviausias 2015-2016 m. Škotijos „Premier“ lygos snaiperis (31 įvartis), išrinktas ir apskritai geriausiu sezono futbolininku. Rinktinėje jis žaidęs tik septyneriose rungtynėse, tačiau treneris G.Strachanas, atrodo, juo pasitiki. Škotijos žiniasklaida beveik visose startinės sudėties spėjimuose jį stato aukščiau nei veteraną Steveną Fletcherį. Jei škotams nesisek įmušti ir situacija reikalaus antro puolėjo, L.Griffithsas puikiai gali rungtyniauti ir būdamas ne vienas atakos smaigalyje. Be to, jis pasižymi įvarčiais „iš niekur“, yra greitas ir staigus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius