-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su „Kauno Žalgiriu“ atsisveikinęs baltarusis pasiklydo savo mintyse

A lygos pirmenybėse praėjusį sezoną sublizgėjęs baltarusis Dmitrijus Rekišas šiemet į Lietuvą nesugrįš. Kauno „Spyrio“ (dabartinio „Kauno Žalgirio“) marškinėlius vilkėjęs saugas prieš porą savaičių buvusį savo klubą apkaltino tuo, jog šis jam yra skolingas. Tačiau aiškėja, kad 27 metų sportininko kaltinimai yra fantazijos vaisius.
Dmitrijus Rekišas
Dmitrijus Rekišas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nesusipratimas dėl atlyginimo

Duodamas interviu Baltarusijoje populiariam tinklaraščiui tribuna.com, D.Rekišas apie metus, praleistus Lietuvoje, atsiliepė dviprasmiškai. Saugas neslėpė, jog jį sužavėjo „Kauno Žalgirio“ veteranai Ignas Dedura ir Andrius Velička, tačiau šaukštu deguto medaus statinėje tapo mįslinga skola.

„Kauno Žalgirio“ klubo direktorius Eimantas Pūras 15min patikino, kad su futbolininku buvo atsiskaityta pagal visus sutartyje nurodytus terminus, o D.Rekišo metami kaltinimai yra laužti iš piršto.

Turėjome rašytinį susitarimą su futbolininku, jog atsiskaitysime su juo iki sausio 30-osios. Tą klubas ir padarė.

„Turėjome rašytinį susitarimą su futbolininku, jog atsiskaitysime su juo iki sausio 30-osios. Tą klubas ir padarė. Gali būti, kad tas tekstas pasirodė vėliau nei buvo pakalbintas pats Dima. Vienoje to interviu vietoje jis teigia, kad džiaugėsi uždirbamais pinigais ir atlyginimas nevėlavo, o jau kitoje skundžiasi, kad klubas jam skolingas. Visi formalumai išspręsti, pretenzijų neturime nei mes jam, nei žaidėjas mums“, – kalbėdamas su 15min kalbėjo E.Pūras.

Kad buvo susitaręs su klubu, jog atlyginimas bus pervestas iki sausio 31-osios dienos, minėtame interviu užsimena ir pats futbolininkas. „Kauno Žalgirio“ direktorius teigia nesuprantąs priežasties, kodėl skųstis D.Rekišas pradėjo dar susitarimo terminui nepasibaigus.

Žaidėjo išsaugoti nesitikėjo

„Mano sutartis baigėsi iškart po paskutinių praėjusio sezono rungtynių, tačiau visai neseniai sužinojau, kad ji nepratęsiama dėl to, jog pažeidžiau discipliną. Per visą sezoną dėl disciplinos nesulaukiau jokios pastabos nei iš trenerio, nei iš valdžios“, – buvusį savo klubą kaltino baltarusis.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Dmitrijus Rekišas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Dmitrijus Rekišas

Anot klubo vadovo, šie D.Rekišo samprotavimai apie drausmės pažeidimus yra nesuprantami.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Eimantas Pūras
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Eimantas Pūras

„Tame interviu pats Dmitrijus ne kartą teigia, kad jokių pažeidimų dėl drausmės iš klubo nebuvo sulaukęs. Jokių pretenzijų dėl tokių ir panašių dalykų šiam žaidėjui tikrai neturėjome. Nesuprantu, kodėl jis išvis apie drausmę kalba“, – svarstė E.Pūras.

„Jaučiu, jog „Spyris“ laukia, kad grįžčiau. Vaikinai pasakojo, kad mano devintasis numeris ten dar saugomas. Bet aš ten negrįšiu“, – teigė baltarusis.

Paklaustas, ar tikisi, jog baltarusis galėtų grįžti į Kauną ir vilkėti komandos marškinėlius ir ateinantį sezoną, E.Pūras buvo kategoriškas.

„Tokių minčių tikrai neturėjome, nes po sezono žaidėjas pats ne kartą minėjo, kad turi pasiūlymų ir karjerą tęs aukštesniame lygyje, bet ne Lietuvoje“, – 15min teigė E.Pūras.

Pasiklydęs mintyse

Visgi ne viskas debiutinio sezono metu Lietuvoje buvo blogai. Ypač šiltais žodžiais baltarusis atsiliepė apie du „Kauno Žalgirio“ veteranus Igną Dedurą ir Andrių Veličką.

„Buvo nuostabu žaisti su tokiu futbolininku, kaip Ignas. Jo profesionalumas mane labai nustebino. Tai puikus pavyzdys jaunimui. I.Dedura puikiai jaučia, kaip reikia elgtis po kiekvienų rungtynių, kada galima ir kada reikia atsipalaiduoti, o kada – ne. Ir viso to jis moko jaunimą. Tikrai nesitikėjau, kad Lietuvoje sutiksiu tokio lygio futbolininką“, – atviravo D.Rekišas.

„Scanpix“ nuotr./Ignas Dedura
„Scanpix“ nuotr./Ignas Dedura

Futbolininkas prisiminė ir linksmą epizodą sezono pradžioje, kai keliaujant į Šiaulius buvo apsižiūrėta, jog Kaune liko komandos aprangos komplektas. Tose rungtynėse atsarginiu buvęs I.Dedura paskolino D.Rekišui savo šortus, o pleistru dvidešimtasis numeris buvo perdarytas į devintą.

„Rungtynėse įmušiau įvartį ir atlikau rezultatyvų perdavimą, tad po dvikovos Ignas juokavo, kad visada žaisčiau tik su jo kelnaitėmis“, – šypsojosi baltarusis.

Baltarusis džiaugėsi ir sąlygomis, kurias Kaune jam sudarė klubas.

„Treniruočių sąlygos buvo puikios. Dvi treniruočių aikštės, treniruoklių salė. Viskas iš tiesų buvo profesionalu. Klubas man nuomojo butą miesto centre, pinigus mokėjo laiku. Jaučiausi tikrai puikiai“, – dar kartą pakartojo D.Rekišas.

Sužavėjo komandos draugo automobilis

Pasak futbolininko, jei klubas būtų turėjęs dar kelis pajėgesnius futbolininkus, laisvai galėjo kovoti dėl aukščiausių pozicijų.

„Kartą buvome pakilę net iki trečiojo turnyro lentelės laiptelio. Tuomet direktoriui pasiūliau pakviesti kelis žaidėjus tam, kad būtų lengviau. Sakiau, kad sudėtis jauna, o mums su A.Velička puolime nelengva. Visgi neįtikinau“, – šypsojosi D.Rekišas.

Pažintis su veteranu baltarusiui taip pat paliko malonų prisiminimą. „A.Velička Lietuvoje yra legenda. Pamenu, kai kažkada pradžioje atvykau į bazę, atkreipiau dėmesį į 17 numeriu pažymėtą „Audi Q7“ automobilį. Tik vėliau sužinojau, kad tai jo. 17 – Andriaus marškinėlių numeris“, – įspūdžiai dalijosi buvęs Kauno klubo legionierius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius